Oukej a kolik z toho je legálních kopií XP? Tedy těch, který by to mělo tankovat?
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Pajda: http://marketshare.hitslink.com/report.aspx?qprid=11
Únor 2011: Win 7 - 23% uživatelů, Win XP - 55% uživatelů, tzn dvojnásobek
No, dneska už má většina spíš Windows 7 nebo systém nemá legálně, takže je to netankovalo ani předtím...
To nic nemění na ničem z toho, co sem napsal, žejo - že se FF4 oproti FF3.6 chová tak, jak se chová, že mi to vadí a že to tak nechci, ale že mít víc RAM, tak to neřešim. Nevim, o čem se mě teď snažíte přesvědčit:) Že to nevadí vám? To mě přesvědčovat nemusíte, já vám to věřim:) Vy mně zas věřte, že mě to nehorázně sejří. Mam 3GB btw.
Pajda: Já se teda divim, páč to, že má win XP už půl roku (nebo jak dlouho) ukončenou podporu uživatele evidentně nijak netankuje, když většina jich pořád používá XP. A vytvořit prohlížeč, kterej nefunguje na většinovym systému (když prohlížeče konkurenčních společností na tom samym systému fungujou), je pro mě absolutně nepochopitelnej tah.
Když optimalizuju web, tak mám otevřený (z prohlížečů) Chrome 11, FF4, Operu 11 a IE8. Pak mám teda ještě spuštěnej Total Commander, PSPad, TopStyle, WinAmp, QIP Infium a často i Photoshop, ale to už nejsou prohlížeče.
No, a z toho výběru prohlížečů mám nejradši Chrome. Ano, žere paměť a v kombinaci s Flashem to je na starších strojích téměř smrtelná kombinace (odzkoušeno), ale kdo má aspoň 2 nebo 3 GB RAM, což je IMHO na dnešní dobu minimum, neměl by mít problém.
Stoupa » Windows XP už má podporu zrušenou oficiálně, takže se nedivím, že tam nefungujou některý nový (2010+) programy.
Nevím, čéče. Zas tak supersilný stroj nemám, ale běžně funguju na osmi a více tabech, když projíždím přírustky videacesky.cz, tak jich mám i dvacet, a přesto jsem si nevšim, že by to výkon počítače jakkoliv ovlivnilo... :)
Já teda jo, celej den jsem tomu včera věnoval:D Chrome mi taky žere mnoooohem víc než FF 3.6. IE9 nevim, páč nepodporuje Win XP, coč mi přijde silně WTFoidní, když většina lidí má pořád ještě XP.
To, že si FF4 bere trochu víc paměti, by mi ani tak nevadilo, ale ten blbec jí pak neuvolňuje a to mi teda vadí fest:) Takže když nějakou dobu surfuju v několika tabech, postupně je pak pozavíram a necham třeba dva tři, tak FF 4 se tý paměti, co si nacucal nechce zbavit a neni vůbec žádnej problém aby využíval třeba 500MB s blbejma dvouma tabama. FF 3.6 tu, kterou nepotřebuje, pokorně odevzdá skoro hned:)
Ale však já mluvím právě o paměťi. Nevšiml jsem si, že by jí žrala o moc víc než stará Mozilla. Prostě jsem nepoznal žádnej rozdíl.
A taky o tom, že setiny a desetiny sekund (který stejně nepostřehnu) ušetřenejch při otvírání novejch tabů společně s vychytávkama jako správa otevřenejch tabů, zvětšení prostoru pro stránku a nějaký další featurky mi nestojí za tu vyžranou paměť, kterou dam radši sežrat např. fotošopu:) Ale tak to je jenom muj osobní problém, žejo. Mít větší paměť, tak to neřešim.
O zpomalení sem nic neřek:) FF4 je rychlejší v každym případě. Mluvim o tom, že moje RAMka neni vod toho, aby v ní byl jenom prohlížeč:)
Jestli žere, tak já jsem si žádného zpomalení nevšiml.
Tak jako jo, kdyby FF 4 nežral dvojnásobek a víc paměti, co žere FF 3.6, tak bych ho klidně i vyměnil:)
anarion: Tady se píše plno zbytečných věcí... Myslíš, že je katastrofa, že se pánové po tvé zprávě začali bavit o jiných prohlížečích, když jsi tu zprávu přece tak vůbec nemyslel?
Ten odkaz byl hlavně proto, že nová verze Firefoxu, umí tady to okénko do kterýho píšu, rovnou v prohlížeči bez toho aby jsem klikal jinam (pro nás pc negramoty) roztáhnout. A to jak tady, tak v Putyce, MS apod.
Pár lidí si stěžovalo, že se jim zdají malá tato okénka pro psaní zpráv. Minulá verze Firefoxu s tím nezmohla nic, nová už ano (už se kvapem prej chystá Fox5).
Jedinej tak nějak věcnej příspěvek k tomu mému, byl od Pajdy, že tohle už umí Chrom dávno. Což ale neubírá nikterak váhu, co jsem psal. Naopak. Hodně lidí tady má starýho, dobrýho Foxa a jim bude možnost rozkliknout si okénko určitě užitečná. Nějaký poměry kdo jakej systém v globálu používá jsou zbytečný.
IE se používá ve firmách kvůli propojení s operačním systémem a pokročilým možnostem správy, omezení co může uživatel dělat atd.
On IE je myslím pořád dost používanej staršíma lidma v různě ve firmách a tak... Tuším jsem někde viděl nějakou statisktiku, že ho používá podstatněji víc lidí, než třeba operu.
Tady ale přece vůbec nešlo o to, ukazovat na konkurenci mezi Foxem a Explorerem... přečti si Bug and Wish :)
Sorry, ale že Firefox je vážnou konkurencí pro Explorer fakt nepovažuju za novinku, natož za takovou kterou by bylo třeba rozebírat.
Cohen mluví o přihlášených uživatelích.
Cohen: A to se bavíš pořád o tom samém?