Dodatek: Nemyslím, že by u přesnosti šlo o nacvičení boje s daným typem zbraně. Spíš mi to připadá jako snaha napodobit příběhy, ve kterých je zbraním přisuzována "osobnost" a jejich uživatelé si na ní zvyknou. Pak by záměna za "stejnou" zbraň neměla žádný vliv. Může v tom být i trocha pověrčivosti, válečník má svoji zbraň, se kterou prošel několik soubojů, přežil je a ona mu nosí štěstí. Proto je při boji s ní jistější a v důsledku toho o něco schopnější. Je-li mu odcizena nebo o ni nějak přijde tuto jistotu ztratí.
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Dwarwen: Ovšem nic ti nebrání v tom, upravit si pravidla, jak jistě víš. Třeba se někomu může zdát nelogické, proč zrovna získáš za 1000 zk +1 jen s jednou určitou zbraní. Jistě, jde o to, že třeba dva střední meče mohou mít trochu jinde těžiště, jiný tvar atp, ale pokud si necháš u kováře zhotovit naprosto stejný (identický) meč, jak byl ten minulý, tak bych to jako PJ klidně dovolil. Je to věc názoru, pravidla je lepší měnit :-)
Dwarwen
Co se přesnosti týče může na ní pracovat od první úrovně. Vztahuje se na jednu a tu samou zbraň. Potřebuje-li tedy na bonus +1 1000 zt, musí je nasbírat jednou a tou samou zbraní. Pokud mezitím bojuje i jinou zbraní, tak se tato zkušenost nepočítá do přesnosti té první, ale do přesnosti té druhé. On přeci válečník může mít přesnost na libovolnou zbraň.
Příklad: Pokud válečník získá během dobrodružství 1200 zt za boj a používal meč a luk, PJ mu musí tuto zkušenost rozdělit podle používání zbraní. Pokud to bude 1000 zt pro luk a 200 zt pro meč, tak má na tento luk bonus +1 k ÚČ. Pokud by to bylo 500 zt na meč a 700 zt na luk, nemá bonus na nic.
Co se cviku týče, tak se vztahuje na jeden typ zbraně. Je potřeba ten typ zbraně používat 5 úrovní, přičemž se započítává jen ta úroveň, kdy získal bojem s tímto typem zbraně alespoň 3000 zt. Podíváš-li se na tabulku zkušeností, logicky ti vyplyne, že první úrovní, která se dá počítat (tedy lze během ní získat bojem 3000 zt) je pro válečníka úroveň šestá (tedy při přestupu z páté na šestou). A to by ještě drtivou většinu musel získat za boj.
Tady už záleží, jak hrajete. Jsou družiny, kde válečník dostane 5000 zt za to, že s družinkou viděl poprvé v životě proletět na obloze draka, jsou družinky, kde toho draka musí zabít, aby těch 5000 zt dostal. Pokaždé je to za něco jiného.
Každopádně zkušenosti na válečníkovi zbraně jsou pro někoho počítání navíc a přiděluje je jaksi odhadem. Zkus se dohodnout se svým hráčem/PJ, jestli by vám tohle nevyhovovalo. Prostou matematikou si spočítáš, kdy můžeš bonusy při hladkém průběhu hry získat a je to.
S úctou deshi
1) V pravidlech 1.6 D je to udáno přesně číslem. Píší, že ji musíš používat 5 úrovní v řadě a zároveň píší kolik přibližně skilů by si s ní měl "aspoň " mít. Záleží na tom jak hrajete, ale pokud onu zbraň používáš v drtivé většině a občas jinou, když je třeba, tak v tom nevidím problém. K tvé druhé otázce tam myslím odpověď není. Ale já myslím, že spíš ne. Přeci, pokud ji používá déle, dostává klasický válečnický bonus a poté, s novými šermířskými znalostmi se vylepšuje v přesnosti zásahů na slabiny (No a vo tom to je).
I kdyby byl skoro na konci úrovně? jako třeba pár stovek zkušeností? Ad bod 1 - podívej se do pravidel, ale myslím, že podmínka za úroveň se pohybuje v tisících, takže spíš ne.
Takhle nějak bych to viděl já :)
Mám dotaz ohledně pravidel DrD.
Není mi jasné jak je to s cvikem u šermíře. Válečník má bonusy (+1 a +2) za získání zkušeností s jedinou zbraní, ale šermíř získává cvik (útočnost +1) když bojuje se stejnou zbraní 5 úrovní.
Hráč ale občas potřebuje použít jinou zbraň (luk, svěcenou vodu,...) v případě bojovníka se prostě zkušenosti nepočítají do bonosových ale co u šermíře ? Není i jasné jestli může šermíř dělat takovéto malé výjimky nebo ne.
A ještě detail na konec. Do těch 5 úrovní se stejnou zbraní se započítávají i úrovně předtím než byl šermíř (jen válečník) a pokud ne tak jestli se počítá alespoň ta na které zbraň začal používat i kdyby byl skoro na konci úrovně.
díky komukoliv kdo mi to dokáže vysvětlit ;) ...
Prosím vas všichni kdo jste z Brna a je vam tak kolem 12-15 let a mate zajem o hru tak mi pls. napište do pošty.
Fofr, díky ,)
Ad Almad: Teď jsem poslal i Slovenské
Ad Almad: České okresy poslány, takže jestli se na to někdo vrhnete, tak jen slovenské.
noční stín: přečti si příspěvek pod sebou, pak znova, dej si facku a pak jdi ke stolu který je k tomu určen.
Kdyby se na tomto serveru našla dobrá duše, která by mi dodala seznam okresů v ČR a SR ve formě
<optgroup label="názevkraje">
<option>nazev okresu</option>
<option>nazev okresu 2</option>
</optgroup>
, tak by mi udělal radost a určtě by udělal hlavně radost všem, co používají inzerci ,)
tak přesvědčení mi připadne jako blbost, každý ať si hraje jak chce.........
Nové téma stolu bestiář 1890
Přesvědčení
- Hrajete na přesvědčení?
- Jsou vůbec za potřebí?
- Líbí se vám sytném přesvědčení?
- Házíte si kostkou, nebo si je vybíráte?
- Zařazujete do dobrodružství víc zlých, či dobrých nestvůr?
A další diskuse o přesvědčeních…
Cohen:
odložení účinnosti Zákoníku práce...
První verze Czechtile k testování pro odvážnější je venku, viz. stůl Czechtile (1936).
Dradol: Já mám jasno.
Barbar Cohen: Ještě asi ne a co ty?
,,Co jsem to způsobil?!" cyhtá se za vlasy :D
Bohužel ano.
Cohen: Jasný. Stůl s ID 2000;)