Protože nás zajímá názor širší veřejnosti?
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Protože je to tak příjemné? :-)
Hlavní redaktor pro články řekl, že si toto nepřeje, a jistě o tom uvažoval... tak proč v tom dál hnípat?
Nemyslel jsem to jako rozdělit kvůli počtu příspěvků, ale proto, že je tu IMHO dost kvalitní prózy i poezie (teda většinou) :). Ale třeba takovej Válečník, tam se toho moc nenajde poslední dobou...
Jeden lepší nápad než druhý...
Nebo je pak jiným řešením samostatná soutěž jen pro poezii. Tím by se IMHO vyřešilo hodně věcí a stejně je ta kolonka "Soutěže" taková smutná a prázdná, když je v ní jen jeden odkaz...
Tuvy: neprovokuj... :)
Souhlasím, že kvalitní poezie v ČaE je. Sám jsem jí dal hlas. Ale rozdělovat OHyZDy v ČaE jen proto, že je tam hodně příspěvků? Kdybych chtěl provokovat, položím otázku - zaslouží si nepravidlové rubriky vůbec účast v OHZD? :-P
T.
pD:
Kvalitní poezie v ČaE že není? Každý půlrok, ve kterém jsem měl tu čest hlasovat nebo alespoň zdálky nahlížet tam byla. Klidně ti do pošty hodím konkrétní básně, o kterých hovořím - nemíním autory uvádět do rozpaků tím, že bych je za kvalitu "pranýřoval" tady.
Poezie tady je. To, že lidé hlasují pro povídky je IMHO tím, že smysl a poselství povídky je obvykle jasné - nemusí se nad ním příliš přemýšlet a tedy povídka zaujme širší okruh publika.
Hodnotím to, co stihnu přečíst, nebo kde mám své favority. Ale popravdě, hodnotil jsem téměř všechny kategorie. Nemám ještě spolknutý Bestiář, ale ČaE - tam jsem měl vytipované favority celý půlrok, takže jsem zas takový problém s hlasováním neměl.
No abych se přiznal, tak asi budu hodnotit jen Hřbitov (už se stalo) a články pro jejich obsáhlost nikoliv... Ale uvidim, třeba najdu čas.
Jó, to my žlutí jsme v klidu, my OHYZDy jen dostáváme...
Uhoďme elfa na hlavičku...
Kolik z vás, kteří můžete, poctivě hlasovalo u všech rubrik? (Ano, někdo čte jen poezii a někdo jen prózu, někdo zasejc jen válečníka, a někdo jen jedny předměty...........)
Pro příště uzavřu Ohyzdu pro sebe, protože jsem nejobjektivnější, nejkrásnější, nejžádanější, nejskromnější atp.
Spize: Že by byla (z hodnocených a tedy i ohyzdovatelných) nejvytíženější a nejfrekventovanější? ;o)
Proč by zrovna nepravidlová rubrika měla mít dva OHyZDy?
Miki: Až najdeš někoho na serveru, kdo dokáže objektivně hodnotit cokoli, vyseknu Ti poklonu. Objektivnost (natož při tak veřejné soutěži) a ani spravedlnost reálně neexistují.
btw kvalitní poezie v rubrice ČaE prakticky není, nemůže být... Copak může být poeticky zajímavý vázaný verš o skřetech? :o)
Ono je těžké vůbec objektivně hodnotit i samotnou prózu nebo poezii, natož je ještě objektivně porovnávat.
MW: v těchle věcech je podle mě těžké být objektivní...
Jasně že když se oddělí poezie od prózy, spousta lidí bude chtít oddělit v downloadech deníky od hudby. Ale přesto si myslím, že by se to oddělit mělo, protože je to opravdu jiný žánr... Největší rozdíl vidím například v tom, že někdo čte třeba jenom prózu, někdo jenom poezii. Potom je to vůči autorům co kandidují v OHZD krajně nespravedlivé, neboť prózu čte a tudí hodnotí daleko více lidí. Buďto bych to oddělil, jako další řešení bych viděl už jen povolení hlasovat v OHZD těm lidem, kteří dokáží porovnat kvalitu prózy a poezie a hlasovat objektivně pro oba druhy...
Ale kolik takových lidí tu najdeme, jestli vůbec někoho? Jestli to hlavně jde, porovnávat objektivně prózu s poezií?
Otázka do pléna: Kdo by šel napivko, nejlépe dnes v Brně kolem 19:00? :-)