Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele prokletý Dilvish

Uživatel úrovně 0

Hodnotit Conana aniž bys ho četl... Chudák Howard.

Ikonka uživatele Barbar Cohen

Uživatel úrovně 0

Špajz: Imho je MM víc béčkový, takovej Conan. Prostě jatka s nějakou jednoduchou zápletkou, jednoduchejma postavama, poutavýma kulisama. Klasická fantasy...PP, Norrel...nevím, vlastně ani fantasy nečtu.

Ikonka uživatele Keydža

Uživatel úrovně 0

SM: Eh, ty jsi Písečák? Mimochodem, tomu turnaji budu šéfovat já, už pracuji na dobrodružství, bude v dubnu. ;) Popřípadě do pošty..

Ikonka uživatele Spize

Uživatel úrovně 0

Rád bych se zeptal, neví někdo, v čem se liší Sword and Sorcery (chcete-li Meč a magie) od klasické fantasy?

Ikonka uživatele Shadowmage

Uživatel úrovně 4

K tomu turnaji: taky jsem tam měl původně soutěžit:) Ale musel jsem být kvůli zkouškám v Praze. Každopádně jsem rádm že vidím to, co mi uniklo. Dvojice PJ vede dobrodružství obvykle postav na 5. úrovni, hráči pak hodnotí jejich připravenost, pomůcky, přednes, zápletku atd. Z vlastní zkušenosti ale musím říct. že dost často dobrodružství trpí tím, že hráči mají postavy vytvořené na toto jedno hraní, takže chtějí svou postavu předvést ostatním a zápletka je tak bržděna exhibicí postav. V únoru by se teď někdy měl konat další turnaj, ne? Tam už bych chybět neměl...

Ikonka uživatele Aramir

Uživatel úrovně 0

Jakým způsobem ta soutěž probíhá?

Ikonka uživatele Keydža

Uživatel úrovně 0

Díky... Písek tím žije ;)

Ikonka uživatele Suk

Uživatel úrovně 5

Hezké video, je fajn vidět, že se něco takového pořádá :)

Ikonka uživatele Keydža

Uživatel úrovně 0

Tak vypadá soutěž pánů jeskyně v píseckém domě dětí a mládeže: http://vimeo.com/3019410

Ikonka uživatele Suk

Uživatel úrovně 5

Zítra je poslední den, kdy je možno hlasovat v OHZD.

Uživatel úrovně 0

Růžový Péťa shání hráče!

Přijďte se podívat ke stolu Růžový Péťa (ID 1934) a pokud budete mít zájem, přidejte se do hry! Trpíme akutním nedostatkem hráčů.

Ikonka uživatele Darian

Uživatel úrovně 8

Ľudia, k tej Vašej diskusii o školách. Vraví sa, že keď si sadne laik a laik, do hodiny vymyslia nové náboženstvo. Nechcem sa Vás dotknúť, ale nejako ste sa rozhovorili o niečom, k čomu by mal každý čo povedať - a bez výsledku. Prosím teda, presuňte sa z fóra k Stolu o ničom.

Ikonka uživatele Rhiannonn

Uživatel úrovně 0

Anarion: Existují dobré školy ale i školy špatné. Stejně tak studenti spokojení a nespokojení. Závisí to asi především na lidech - třeba náš ústav je plný arogantních debilů, kteří se ke studentům, co se trošku liší a mají jiné priority, chovají jako k použitým a nestráveným pomejím. Jediná světlá výjimka je náš profesor angličtiny, se kterým se i občas usmějeme jazykové hříčce. :)
Tobě a tobě podobným na podobných školách je asi celkem jedno, že nemáte na výběr a musíte čtyři roky chodit do školy, abyste odmaturovali ze třetiny předmětů, co se tam naučite... Ale těm, co jsou na tom podobně jak já, tak ti by myslím uvítali možnost se naučit vše, co můžou doma a sám (nebo s lidma, co jim vyhovují) a vyhnout se čtyřletým mukám v podobě řevu, ponižování, výsměchu, ustrkování, urážek a donebevolající aroganci...

To si myslím, že našemu školství chybí - mít trochu na výběr, mít možnost udělat si to tak, aby ta opěvovaná studenstká leta nebyla nejhoršími roky ve studentově životě... :)

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Rhiannon: Ale to já všechno mám :D

no školu si nemůžu vynáchválit... Dějiny Výtvarné Kultury prostě žeru... bezva učitel, to není hodina, ale zábava. Dílny... no tam si hraješ. Ateliéry? Tam kreslíš, Angličtina? Ta mě baví od 6 třídy jazykové školy. Čeština? Tu učitelku máme na háku... matika není, fyzika není, chemie není.... ekonomika? Dá se zvládnout... zrovna tak Občanka, kterou učí řída. Tělocvik.... to je nějak mimo školu snad. Předmětů moc není a dají se prolézt bez učení. Ano, někdy máme školu do pěti, ale ten den utíká jako voda... a pak po škole pařby.... do půl jedenátcé v čajovnávh, na školní akce kde se ožereme s učitelema apod. Hej lidi, nebrblejte... máte studentský léta... vím že asi jako umělec se to může dost lišit od vašeho standartu, ale vím že i lidi na vysoké fakultě elektrotechnické si na koleji umí užívat života... a tvůrčímu myšlení jim škola nebrání :)

Uživatel úrovně 0

NW: :D To byste si dali... Žádná demokracie, tvrdej severskej starověk zavést s kmenově-rodovým zřízením. A školství zrušit. Pěkně u druidů se vzdělávat. Zdravotnictví zrušit - pěkně u knězů se léčit nebo chcípat :D... Techniku a pokrok zrušit, na políčka a do lesů na lov s váma! :) A dračák každej den! A naživo! :D

Uživatel úrovně 0

Falhir: Zastávám přesně ten samý názor :)... A další problém - možná ten největší, že není ani problém, že tu tvořivost škola zabíjí, ale že když to kdekoliv řekneš, nebo chceš o tom vést debatu, tak ti jen všichni řeknou, že obhajuješ flákačství a své slabé školní výsledky (pokud máš, pokud ne, tak jsi jen revoltující adolescent toužící po pozornosti a odlišení od průměru) :(.

Podle mě by bylo nejvýhodnější střední školu zrušit, nebo reformovat do tvaru: v prváku dostaneš maturitní téma až se budeš cítit redy, tak si odmaturuješ a denně budeš studovat jen předměty, které to vyžadují - třeba jazyky a matiku, zkrátka to, co si nestačí přečíst a napsat do testu a v klidu zapomenout... A ve volném čase vykázat nějakou vlastní činnost, tvůrčí nebo pracovní, zkrátka užitečně aktivní a přínosnou. :)

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

NW: To netvrdím známky to by se v mém případě k problému přirovnat nedalo:-)
Mluvím o problémech obecně i když tím trochu vybočuju:-)
Nechtěl bych bejt tvoje játra ale na druhou stranu ani ty moje...:-)

Ikonka uživatele Nathaka Warrior

Uživatel úrovně 1

smycma: To jakože zrovna známky jsou závažnější než rozchod?
Mně se tedy za ty tři dny povedlo utopit cokoliv.

Pravda, možná je to tím, že to utopím kdykoliv i bez chlastu.