Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

axel: No nechci toho říci moc, ale jasné je, že hlasovalo daleko méně lidí, než kteří by mohli. Kort se tak trošku počítalo že právě aturový budou nová posila.....

Ikonka uživatele axel

Uživatel úrovně 0

Myslím, že kdyby v OHyZDě hlasovala alespoň většina uživatelů, kteří na to mají právo, byla by 1/8 ideálním počtem. Nevím sice, kolik lidí do OHyZDy letos hlasovalo, ale z toho, co napsal Nathaka vyplývá, že moc vysoká účast nebyla. Je pravda, že pokud mohou dva lidé vyřadit dílo ze soutěže, není to vůči autorovi fér. Anonymní udělování černých draků takhle může snadno sloužit jiným soutěžícím k odstranění soupeře, který by je nejspíš porazil. Sám jsem tak trochu rád, že jsem se nemohl zúčastnit soutěže nebo hlasování, tohle pravidlo se mi nelíbí.

Uživatel úrovně 0

Alcator: Minulost je minulost.

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Nathako, na to, od koho máš černé draky, se zeptej Legara, v minulosti se to na požádání prozrazovalo.

Ikonka uživatele Nathaka Warrior

Uživatel úrovně 1

smycma: To je blbost, v těch rubrikách nebyla konkurence a já věřil, že dvě ohyzdy dostanu, dostal jsem zkrátka "moc" černých draků. Resp. hlasovalo málo lidí, takže to se pak 1/8 asi překonává snadno. Jednoduše debilní pololetí, sere mě to, demotivuje mě to, ale přežiju to. (A o to víc mě to mrzí, když vidím, že vyhrála jiná díla, která osobně považuji za o dost horší než ta svá nominovaná. To samé Folsův Alziah, nechápu.) Aspoň jsem se na účet Ohyzdy dneska docela pobavil.

A upřímně doufám, že do příštích kol se s tím pravidlem 1/8 něco udělá. Je zkrátka na ho**o, aby dva lidé mohli zkazit autorovi celou Ohyzdu.

Ah, to mi připomíná, že bych docela rád věděl, kdo mi ty draky vlastně dal, takže pokud se někdo nebojí mi to prozradit a má chuť na trochu jedu, ať se mi ozve a třeba mi to i vysvětlí, já to ocením a třeba i pochopím.

A teď čtu, že váha draků bude oslabena na 1/6. Jo, to je fajn. "Pozdě, ale přece," řekne vám má cynická a utrápená duše. :P

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

To by jeden neřek že by nathaka polevil nebo ostatní svou tvorbou donutil aby se zlepšili což e projevilo jako vedlejší účinek a to do té míry že ho vyšoupli z Ohyzdy.

Ikonka uživatele Nathaka Warrior

Uživatel úrovně 1

Krw: Věř mi, nebo ne, ale už jsem dneska slyšel nejméně čtyři o hodně vtipnější reakce. :-) (Dvě byly moje. :P)

Ikonka uživatele KrwekrwZlotasson

Uživatel úrovně 0

Tak jsem kouknul na výsledky OHZD... a co nevidím... on nataka ani jendou nevyhrál... dejte mu někdo teploměr...:-D

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

Jen taková technická pro všechny vlastníky a správce stolů v putyce: U některých stolů přibyla a ještě u dalších dnes přibyde poznámka tohoto znění: "//Technická: doporučuji opravit tagy na nástěnce." To neznaméná, že chci někoho buzerovat, jen jsem si všiml u jednoho ze stolů této chyby, která vznikla Legarovým zásahem do programu nástěnek a spousta lidí si toho asi nevšimla a některé nástěnky se tak staly nepřehlednými, doufám tedy že si to někdo nevzal(nevezme) osobně. Případné námitky mě do pošty nebo ke stolu Nástěnky. s pozdravem smycma

Ikonka uživatele Barbar Cohen

Uživatel úrovně 0

Tak pokud své argumenty stavíš takhle, opravdu se není o čem bavit.

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

anarion: S tim intrem to je super u nás tohle dost dobře nejde protože tam je noční hlídač a jak jsem se přesvědčil ten prostě neusne ani za nic krom toho bydlim ve druhym patře a na hromosvodu je nataženej ostnatej drát, do provního patra se nedostanu protže tam bydlej holky takže jediný řešení je přijed na intr večer a ani tam nejít ale rovnou do hospody ale tym bych musel sedět tak do šesti do rána:-)

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

No snad jen aby jsme se podělil:

Včera jsem se vrátil na intr... večer, paní vychovatelka spala a tak nějak jsme se domluvili, že půjdeme opět do hospody. Večer vylezeme u kamaráda v přízemí oknem, štrádujeme si to do Slavie a tam s dobré společnosti pijeme, bavíme se a zase pijeme. Jelikož jsem jako jediný zastupoval národ severočechů, nesměl jsem se nechat zahanbit a spolu s kamarádem (východočech) jsme za ty 3-4 hodiny v hospodě (pařili jsme do 4 do rána) vypily 7 piv 12. Pak jsme šli zpátky... též oknem, potichu přes vrátnici, na pokoj, vytáhnout doutníčka... pak vodnici. Naládoval jsem jí mátou a jelo se dál. Asi po půl hodině se všem chtělo dost spát a tak i já jsem ve svém né moc bdělém stavu prostě postavil vodnici na botník a lehl si do postele. Jaké bylo ale mé překvapení ráno, když jsem zjistil, že jsme se vzbudil ve 11:25... vodnice je fuč a jsem zamčený na pokoji ve druhém patře... Zítřek bude zajímavej, rozjedu akci: Navrácení šíši do mých povolanějších rukou :D

Jinak v sobotu jsme si spletli promítání a místo na Královu přízeň jsme šli na Repoman: Genetická opera.... prosím vás, je to muzíkál, deathmetalový, občas se záblesky alá Evanescence. Hodně Gothic styl, ale dobrá myšlenka a i ten zpěv de... tak i tak, není to ale něco, na co se musí chodit do kina :)

Ps. Co vy? Běžnej výkend? :)

Tím snad chci říci... radujte se ze studentského života... tedy pokud máte možnost :)

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

nejsi tak bohat, aby sis mohl dovolit kupovat levné věci. Hot-dog od ukrajinců za 12 Korun má k sobě připojený neviditelný provázek, na jehož konci jsou žaludeční vředy, jejichž kurýrování tě přijde pěkně draho. Možná sis měl radši dát ten hot-dog za 25...

Braková díla nabízejí velmi jednoduchý, přehledný děj, řešení jsou rychlá, levná a extrémně účinná, kladňáky rozeznáš ihned a padouchy taky... Výsledek? Poučení z literatury a filmu si přenášíme do reálného života, takže tě pak oklame první okatá prsatá bloncka, která ti ze života udělá peklo (protože přece v Conanovi blondýnky nikdy nelžou!), naproti tomu nevzhledný člověk má problémy získat práci, protože přece nevzhlední jsou všichni zločinci...

Už v Saturninovi si Jirotka dělal legraci z Červené knihovny, a bohužel, ono to tak nějak doopravdy funguje.

Ale to už je hodně akademická debata ;-) Dobrou chuť.

Uživatel úrovně 0

Pokud lidi chtějí brak, budou mít brak. Je snad nedostatek kvalitních děl? Nemyslím si že to co jsi řekl je v podstatě správně. Tlak na tvůrce vychází spíš z tvůrců samých. Pokud mě osobně bude stačit psaní braků, spokojím se s tím a trh to sežere. Pokud se budu chtít zapsat jako autor kvalitní literatury, tož holt budu muset máknout a ono si to čtenáře najde též - ne vždycky ihned po vydání, samozřejmě, ale taková už je kvalitní literatura, ne vždy příjmána vždy a všude, protože je prostě nárořnější než brak, který se dá konzumovat přes ulici.
Ovšem jen proto, že ten hotdog od ukrajinců stojí dvanáct korun, neznamená to, že mi nechutná.

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Cohen said: to, že je něco brak ještě neznamená, že je to špatné.

Brak snižuje laťku v daném prostředí, což zpětně snižuje tlak na tvůrce, aby se v daném prostředí snažili. Pokud spisovatelé fantasy vědí, že hladoví čtenáři koupí cokoliv, v čem budou mít hrdinové ve jménech dostatek X a R a v čem se bude dostatečně máchat mečem a huhlat "Creácio Simplu-flus-hex", budou zákonitě vznikat kvanta veskrze neinventivní fantasy plné Simplu-flus-hexů a absurdního máchání mečem.

A protože tvořit brak je o poznání snazší než tvořit kvalitní díla, je to rovněž levnější na financování (méně výzkumu, méně rešerží, rychlejší produkce, nižší odměna pro autora...), což nakonec vede k tomu, že producenti, tedy ti, co to financují, nedají šanci autorům kvalitních děl, a my jsme o tato díla ochuzeni.

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

Síně králů

ID:2334

(přístupné samozřejmě i přes moje statistiky) Tento stůl je určen k dizkusi o vládcích panovnících, našeho i fantasy světa kterékoli doby a místa, zmiňovaní vládci by však měli být jakýmkoli způsobem proslavení. viz. nástěnka a úvodní příspěvek.

Uživatel úrovně 0

Cohen: Kulhánek je důkazem :-D

Uživatel úrovně 0

Vím o čem to je, Dilvishi. A ty, Pinheade, nebuď blb - to, že je něco brak ještě neznamená, že je to špatné.

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Spize:

Schwarzenegger ve svých filmech padouchy postřílí, vyrube, případně nabodne na kůly.

Perry Mason je postaví před soud a nechá odsoudit.

Oba přitom zdánlivě řeší totéž: Nějaký vážný zločin.

Ikonka uživatele PinHead

Uživatel úrovně 0

Náhodou...Conana jsem kdysi žral, přečetl jsem snad včechny knížky, co o něm v knihovně. Byl to takový fantasy MekGajvr...ze všeho se dostal, odevšad vyvázl....ne ne, na Conana mi nešahejte.