Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

A není, redaktoři, jednodušší na tu otázku prostě, já nevím, odpovědět?

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

A proto je to potřeba promazávat. Nebo počkej.. mám lepší nápad. Nebudeme na něj reagovat a počkáme až ho to přejde. Lepší? :)

Ikonka uživatele axel

Uživatel úrovně 0

Syrus: A to je právě to, proč to tu za chvilku bude zase...

Ikonka uživatele Syrus

Uživatel úrovně 8

promazáno

Ikonka uživatele Lyrie

Uživatel úrovně 0

Samurai: Niccolo Machiavelli: Úvahy o vládnutí a o vojenství. Kniha obsahuje části: Vladař, Úvahy o umění válečném a Rozpravy o prvních deseti knihách Tita Livia.

V knihovnách by to měli mít, je to téměř klasika.

Ikonka uživatele Sargold

Uživatel úrovně 5

Přátelé i vy ostatní!

Pokud byste chtěli trochu proniknout do šermu v praxi (ne jen v rozličných herních systémech), mám tu něco pro vás.

Šermířská skupina Krkavci přijímá nové členy. Zde je odkaz na leták s více informacemi (kdy, kde a tak): http://marie.kastlova.sweb.cz/Krkavci/Nabor2009-2.jpg

Pojďte si taky zašermovat. Tréninky trvají hodinu a půl a jsou příjemné (člověk má pocit, že něco dělal, ale nemusíte se bát, že to fyzicky nezvládnete), naučíte se šermovat jedenapůlručním mečem (když to nevzdáte po pár týdnech) a následně i akce jako soustředění (v přírodě), bojovky (s jinými skupinami - boj s poněkud bezpečnější variantou mečů na dřevárny) a třeba i železné bitvy, budete-li chtít. Zlepšíte si fyzičku, získáte tipy na update soubojových systémů ;-) a hlavně je to zábava. :-)

Omezení jsou ta, že se trénuje v Praze a že je to až od osmnácti let. Na druhou stranu do začátku potřebujete jen sportovní oblečení, pokud nemáte meč, nevadí. Časem budete potřebovat vlastní, ale na pár měsíců by neměl být problém vám nějaké nářadí půjčit.

Kromě kontaktů na odkazu neváhejte samozřejmě kontaktovat mě - místní poštou, na mail, popřípadě na icq, facebooku. Vše mám v detailech.

Doufám, že to někoho zaujme a že si taky rád užije trochu denní zábavy dobrodruhů!

(copyright: lord Odol, upraveno Sargold 2009:-))

Ikonka uživatele Pavetta

Uživatel úrovně 5

Umění války je malá knížečka, která není ani tak drahá na to, aby se nedala koupit. Ale to je především smýšlení Asijských vojevůdců, s Evropou to nemám moc společného, bych řekla.
Zápisky o válce galské jsou výjimečným dílem, podívej se i na stránky národní nebo pražské knihovny, meziknihovní výpůjční služba funguje docela dobře. :o)

Ikonka uživatele Barbar Cohen

Uživatel úrovně 0

Já mám Umění války normálně jako knížku, to není problém sehnat.

Ikonka uživatele Gurni

Uživatel úrovně 0

Sun Tzu says: "Throw your soldiers into positions whence there is no escape, and they will prefer death to flight" ....zkus Umění války :-) ....na netu se dá najít...Sun Tzu - Art of war. A pokud by se ti to náhodou podařilo najít v češtině tak bych tě poprosil abys mi poslal odkaz.

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Děkuju, a co takhle nejake přistupne prameny pro někoho, kdo ma v městské knihovně.... kdo nema městkou knihovnu.

Ikonka uživatele prokletý Dilvish

Uživatel úrovně 0

Samurai: Ne, že bych věděl o něčem konkrétním, ale třeba v knihovně Univerzity obrany by určitě něco měli mít.

Ikonka uživatele Elvisův_duch

Uživatel úrovně 5

Samuraji, mám obavu, že pravděpodoně nenajdeš žádnou publikaci typu: Psychologie válečníka v kostce nebo tak... je to, řekl bych náročné sousto, protože nejlepší matroš se jeví spisy konkr. vojevůdců. Deníky, listy a tak. Tam občas nějaký střípeček možná najdeš. (Třeba Zápisky o válce galské, Xenofón atd...). Musíš holt prostudovat úplně všechno. Můj bratr však kdysi četl knihu "Jak vítězí velcí vojevůdci" od A. Bevina (Brno. Jota 1996), ale nevím, jestli to nebude třeba nějaká sračka...

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Ale já mylsím přímo psychologii válečnictví:
* voják je dobrý, když je odhodlaný
* voják je dobrý když je spokojený
* voák bojuje lépe, když má důvod

Ikonka uživatele Falhir

Uživatel úrovně 0

Pozorovatel mlčí. Tajnustkáře zbožňuji nejvíce.

Samurai: V edici Osprey vychází velmi kvalitní historická četba zaměřená na výzbroj a válečnictví nejznámnějších etnik, navíc je bohatě ilustrovaná + obsahuje fotografie archeologických nálezů a stručný historický přehled. Několik takových titulů doma mám, kupříkladu o Normanech, Keltech či římských legionářích. Stěžejním dílem o válečnictví a jeho taktice (tím asi myslíš tu psychologii) může být i kniha Jak válčili Husité od Petra Klučiny. Tu však nemám, takže doporučit mohu především ty z edice Osprey. Budeš-li se zajímat, ozvi se mi do pošty.

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Je problém, když v Seminárce musíš uvést použitou literaturu.

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Zdravím,

nemáte někdo prosím, česky psané, dokumenty, podklady a články na téma psychologie válečnictví?

Jelikož je to téma mé ročníkové práce, rád bych k tomu měl nějakou literaturu.

Odezvy poštou prosím.

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

... Mě tak napadá, že já jsem se ještě neomluvil. Ne za to poslední chování. Možná je to tím, že tyto své výkyvy beru jako samozřejmost a věřím, že (už) tak činíte i vy, možná je to tím, že dost pochybuji o tom, že by kdokoliv mou omluvu bral doopravdy vážně. Ale přesto.

Omlouvám se. Vážím si další šance. A vynasnažím se, aby mi nick Hulahu Matatul vydržel co nejdéle neposkvrněný.

Tím se nikdy nic nezkazí.

A děkuji Alcatorovi za to, že mi tuto samozřejmost připomenul.

Ikonka uživatele axel

Uživatel úrovně 0

Vesmírnou akci? Znám trochu jinou Allegiance, ale to asi nebude mít moc společného, co?
http://www.youtube.com/watch?v=F1p2XCmyyUE

Ikonka uživatele UnknowN

Uživatel úrovně 8

Zná tu někdo vesmírnou akci "Allegiance" a měl by zájem pařit jí online s dalšími lidmi z české kotliny?

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

To jo... u nás v čajovně v knihovně jedeme sic na samozápaláky, neb vedení knihovny nahoře nám kokosáky neschvaluje, ale kokosáky jsou prostě kokosáky. Jakmile ochutnáš, samozápalák ti smrdí :D

Teda on smrdí i bez znalostí o kokosáku :)