Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Hrdlořez Nesro

Uživatel úrovně 2

Zarra:Mohl by mi zelený, co mi tu smáznul příspěvek, napsat poštou? Dík.

tato věta a tato:

Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

mi nejdou dohromady... Několikrát se mi to taky stalo...

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Jinak jsem si v šavlozubé veverce (hned v prvním čísle) všiml článku o Inteligenci, kde jsou stupně 2 až 7 označovány jako různé stupně debility a imbecility. Musím s tím nesouhlasit - Krollové by v takovém případě byli všichni mentálně handicapovaní, což je nesmysl. Podle mě nelze vzít hodnotu Inteligence, vynásobit 10 a dostat IQ - ta stupnice podle mě není takto převoditelná. Mezi Int 1 a Int 2 bude podle mě dost propastný rozdíl (osobně bych Int 2 mířil někam mezi IQ 60 a IQ 75)

Uživatel úrovně 0

A anglický ork je náš skřetík...

Každopádně jsou krollové úžasná rasa :-) (podlézat zeleným a ještě k tomu rádkyni se prostě musí ;-)) )

Uživatel úrovně 0

prokletý Dilvish: V angličtině je u Tolkiena obr trol. Říkaj to tak ve filmu a viděl jsem to i někde na netu. Prostě je v těch překladech zmatek :-))

Uživatel úrovně 0

pDilvish: Jistěže se můžeš mílit, ale podle mě by ses mohl i mýlit.

Ikonka uživatele prokletý Dilvish

Uživatel úrovně 0

Elwelin
1) Vem prosím v úvahu, že Tolkienovi knihy byly základní inspirací většině fantasy autorů po něm... Jednoduše proto, že byl jedním z prvních.
2) Ti zkamenělí byli zlobři, pokud se dobře pamatuju.
3) Opravdu si nevzpomínám na Trolla v Tolienovi :)
Mohu se ale mílit.

Podle jedné z verzí o krollech jsou jen "civilizovanější" odrůdou trollů... Ale o původu krollů sem už slyšel až až. Btw v putyce je stůl o rasách, kde se to řešilo...

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

Zaara: už zase?:)

Uživatel úrovně 0

Mohl by mi zelený, co mi tu smáznul příspěvek, napsat poštou? Dík.

Uživatel úrovně 0

krev: no s jednej strany ekd sa ale pozerame na to s tej druhej ako napr: pribehy od tolkiena napriklad Hobit tam boli trolovia a podla mna mali aspon taku inteligenciu ako kroll v dracom doupeti ;) ,ale sice tam sa po vychode slnka s nich stali skameneliny... tympadom myslim ze asi v tom je ten problem, a niekde v prirucke v drd som sa docital ze brali dost s tolkienovych knih... takze asi sa najviac podobaju trolom s tolkienovych knih :P ako napr ked sa pozriem na podobnost chodca s DrD a aragorna :D je to az trapne... :))

Uživatel úrovně 0

Podobnost mezi krollem a trollem je nezanedbatelná, ale přesto si myslím že troll je trochu něco jiného. Nemohu si sice vzpomenout kde jsem se s trolly setkal poprvé, ale je dost možné že z nějakých prvních pořádných rpg počítačových her, ještě pod dosem. Tam byl vždy podáván jako monstrum s opravdu minimem inteligencí a samozřejmě absolutně neschopné komunikace s kýmkoli jiným. Myslíte že by šlo trollí podobu z níže zmíněných (deshi) germánských pověstí?

Ikonka uživatele deshi

Uživatel úrovně 0

Rockhelm
Jak říká Marsia, když bohové stvořili svět, stvořili také trolly - vypráví o nich už germánské mýty - no a když jiní bohové tvořili jiný svět, tak se prostě spletli při přepisu - místo "t" dali "k" a už to tak zůstalo. ;)

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Tak tady bych to nečekala: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kroll

"Krollové jsou zvláštní humanoidní druh vyskytující se v původním českém RPG neboli hře na hrdiny jménem Dračí doupě. Vyznačují se velkou silou, vysokým vzrůstem (přes 2m), divokou a bojovnou povahou a nízkou inteligencí. Vzhledem připomínají pračlověka. Nápadné jsou jejich veliké uši, které používají při ultrazvukové orientaci podobně jako netopýři. Oblíbenou zbraní je dvouruční kyj."

Alcator: Jelikož "Half-Ogres" by mohlo být téměř cokoliv, řekla bych spíš, že vzešli z trollů - což jsou mytologické bytosti (které vypadají podezřele podobně a také mají podezřele podobné jméno)

Uživatel úrovně 0

Almadův podle mého názoru důležitý příspěvek zapadl, proto ho sem ještě jednou napíši, jde přeci o RPGplanet.cz:

HTML je na nic, následuj instinkt

Jak mnozí vědí, HTML je jazyk používaný na tvorbu HTML stránek; mnohde (jako třeba tady) je také používán jako formát na psaní příspěvků či diskuzí. Je to formát zavedený...a otravný a nepohodlný.

Pomozte nám to změnit! RPGPlanet plánuje HTML zcela odbourat a nahradit jej intuitivnějšími formáty. Bohužel, všechny již existující formáty se ukázaly jako nevyhovující a tak nezbývá, než vytvořit něco vlastního. A jako vždy, víc hlav víc ví.

Pokud vás tato myšlenka zaujala, čtěte můj e-mail na http://groups.google.com/group/rpgplanet-tools/browse_frm/thread/ 3869de34a3e70816 a ozvěte se; jde jen o nápady...

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Krollové byli "vymyšleni" Altary - v žádné jiné hře, pokud vím, se nevyskytují. Dá se nicméně předpokládat, že pro ně byli inspirací "Half-Ogres".

Uživatel úrovně 0

Rockhelm: No, stejně tak se můžeš zeptat, kde se prvně objevili elfové. Záleží na světě.. :-)) Vymysleli je Altaři předpokládám.

Souhlasím, že v putyce nejspíš najdeš lepší místo pro podobnou diskusi.

Uživatel úrovně 0

Rockhelm: Tvá otázka je nepřesná. Zkus to přesněji formulovat. Možná by si udělal lépe, kdyby jsi šel k nějakému tomu stolku v putyce a tam jistě na to tvé téma najdeš plno věcí.

Uživatel úrovně 0

Nevíte někdo, kde se vlastně poprvé objevili krollíci?

Ikonka uživatele deshi

Uživatel úrovně 0

Hrač DrD
V jedné zemi při výuce jednoho umění se vyžaduje, aby žák tiše pozoroval svého mistra a tak se učil. Je to jistě povznášející, ale myslíš, že my zde bychom měli také mlčet?

Uživatel úrovně 0

Alcator: Co si mydlíte...? *uchichtávání*

Jak krásná je čeština...

Uživatel úrovně 0

Prosba o pomoc

Nevím zda-li je to zde povoleno, ale rád bych požádal každého kdo by mi chtěl pomoct a má fantazii, aby mi do pošty napsal nějaké zajímavé jméno pro mořského piráta které ho napadne. Preferoval bych dvojslovná jména z nichž jedno slovo je jméno a druhé český přívlastek. Příkladem uvedu: Peros Podlý, Kodo Slepec, atd. Nebráním se ale i víceslovným jménům jako je Eda dřevěná noha a podobně. Předem vám děkuji za vaše ohlasy.

Pro slušnost svého jednání uvádím, že je možné, že se tato jména objeví v jednom příspěvku který připravuji.