Almad
K obraně holýma rukama proti nož,i je jen pár vhodných možností a to utéct co nejdál od útočníka:)))
Ve skutečnosti to záleží na technickém stupni obou účastníků.(útočník s nožem má samozřejmě velikou výhodu) Psychice jedince, fizyckých schopnostech a prostředí (např.v davu je to jiné než na ulici, nebo ve výtahu), také na klimatických podmínkách (déšť , horko, mráz, snížená viditelnost, ale to jsou už jen slabší faktory, které se ale také musejí brát v potaz).
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Jenom ještě k nebezpečnosti nože
"Je reálná obrana proti noži holýma rukama?" (Upozornění, obsahuje záběry na řezné rány po noži a není to pěkný pohled) http://video.google.com/videoplay?docid=-8884586003342147853&q=pr ide+mma
Alcator: Snad nevěříš té teorii o tom, že česká kotlina je kráter? :-)
Alcatorova
Neupozorňoval bych na to, kdyby to nebyl jakýsi absurdní zlozvyk obyvatel Českého kráteru používat zásadně příponu -ovo, a to i tehdy, když se jedná o množné číslo ("Alcatorovo hry") či ženský rod ("Alcatorovo hra")
Při čtení prvního Alcatorovo odstavce z 22:18:01 25.08.2006 sem si automaticky vzpoměl na film "Volný pád" s Michaelem Douglasem. Doporučuju všem!:)
GR: Představuji si reálnou situaci přepadení, kdy ke mně někdo přijde, namíří mi zbraň na hlavu, popřípadě mi přiloží nůž ke krku. Já na místo požadované peněženky, si rozepnu bundu a s krytého pouzdra vytáhnu zajištěnou zbraň, odjistím ji, namířím a řeknu: "Magnum, seznamte se". Pořád mi něco říká, že ačkoli zbraň budu mít, nebudu o nic víc chráněný proti ozbrojenému přepadení, než bez ní. Naopak... zmiňovaný pes budí respekt už na dálku a zloděj si dvakrát rozmyslí jestli mě okrade. Pokud by sice měl pistoli, může psa rychle odstranit, ale furt je tu pravděpodobnost a to docela vysoká, že mě nechce zabít. Že mě chce potichu okrást a zmizet. Aby střílel po psovi a upozorňoval tak na sebe? Pokud začnu tasit zbraň, ač to zní blbě, zavírám mu zadní vrátka a on mě zabít musí.
Lischai: Nikolivěk, ukázali bychom mu některou z našich drsných her (na které je vždy doporučeno oblečení v kategorii montérky nebo nižší)... Namátkou takové osvědčené tituly jako "Výsadek", "Přechod přes dračí hory" nebo "Vstávej, jdeš si vykopat hrob!" :-)
Maris: já jen říkám že člověk by se měl umět bránit a ubránit.
Někdo dělá karate. uznávám.
někdo má velkýho psa. uznávám (dokonce se mi to zdá i jako přijatelnější řešení, ale ne pro mě)
a někdo má zbraň.
a existuje prokázaná závislost: větší šance se ubránit - menší šance být napaden.
- "Potřebuji zbraň, abych se mohl bránit proti těm, kdo si zbraň opatřili!"
- "Myslíte sám proti sobě?"
OK, tohodle se účastnit nechci, nebaví mě to. Even if you win, you're still retarded.
BTW, "forbid knives"
Gabriel_reaper: Hmm, podíval jsem se na ty tvoje stránky a samozřejmě jsem na titulní straně našel oblíbené Americké heslo "právo držet zbraň je pravem na svobodu" (malinko jinými slovy). Dle mého názoru je držení zbraně spíše projevem nedůvěry k okolí a všeobecné paranoi. A to mám zbraně jako třeba sportovní náčiní docela rád.
Mám 40 kg psa. Přijde mi to lepší, než pistole. Jo, svět je hezčí, když po něm běhají tak slušně vycvičení pejsánci, že s nima můžete do restaurace, čajovny, práce... párkrát se mně někdo pokusil okrást, když jsem psa ssebou neměla, nikdy, když Enýška šla u mého boku.
Jistě by mě okradli, kdybych zbraň měla )asi by mi ji čórli i s kabelkou.
Hele, v tomhle se nezhodnem, takřže stěží má nějaký smysl dál tímhle zaplácávat Forum na Dračím doupěti. Já prostě ze svého názoru, že více zbraní neučiní svět lepším místem pro život neustoupím.
Více slušných, slušně vychovaných psů i lidí ho takovým učiní.
Alcator: řekněme že situace kdy člověku rupnou nervy a postřílí všechny okolo je vždy situace s velkým humbukem, pokud jsem prošel zprávy o těchto situacích tak jsem našel cca 6 od začátku roku 2004..
FAKT si myslíš že ta šance je vyšší?
Zbraň je nástroj, nemyslí, stejně tak na tebe může vytáhnout kudlu...
a opět omílané "in 90% of situations gun is less dangerous and less harmful than knife; fobid knives!"
a varianta, která mi příjde nejpřijatelnější, tu jsi nezmínil, totiž "naval prachy páprdo" "magnum, seznamte se"
ve velké británii vzrostly útoky ozbrojenou zbraní a útoky všeobecně nahoru po kompletním odzbrojením státu VČETNĚ POLICIE! http://www.gunlex.cz/cti.php?cat=62&cl=421
a představ si, nejen že zločinci zbraně neodevzdali, ale ono nelegálních zbraní mezi zločiny přibylo!
Gabriel: Tak ještě jednou: Šance, že zaujmu nějakého zloděje, co na mě vytáhne kudlu a řekne "Naval prachy", je mizivá. Zato šance, že kolegovi v práci rupnou nervy, protože dostane padáka, nebo že ženské v tramvaji rupnou nervy, protože ji potřetí za den chytl revizor, nebo že týpkovi v obchodě rupnou nervy, protože čeká ve frontě už půl hodiny, nebo že.. zkrátka že úplně normální NEkriminálník bude mít psychický problém, který Japonci a Američané tak strašně rádi řeší tím, že postřílí všechny kolem sebe, je mnohem vyšší.
A já prostě nechci žít v zemi, kde vím, že nemůžu kuřáka požádat, aby šel s cigaretou laskavě mimo zastávku, kde mi vadí, jinak riskuju, že budu tou příslovečnou kapkou, po níž vytáhne magnum a proděraví mi hlavu.
Jestli v USA klesá kriminalita, nebude to nijak souviset s držením zbraní, ale prostě s všeobecnou BigBrotherizací USA kvůli hysterii z terorismu, ono když na každé ulici stojí policajt, tak se blbě přepadává; krom toho si nejsem jistý, zda ty statistiky nevznikají tím, že se nějak "upraví ukazatele" (což v ČR taky umíme).
Růst trestných činů v Británii může být rovněž způsoben kde čím, ale sotva to bude souviset s regulací zbraní, spíš půjde o důsledek snižování životní úrovně, opět hysterie kolem terorismu atd.
Krom toho tady ani tak nejde o růst či pokles kriminality, jako spíš o to, jak ta kriminalita probíhá - totiž zda "civilizovaným" *Naval šrajtofli, páprdo*, nebo živočišným *Bang Bang - brácho prohledej ho*
GR: nejmenší KRIMINALITA v dějinách ČEHO?
Protože jestli v dějinách USA, tak tam nehraje roli proměnná "držení zbraně" - ta se zákonně neměnila. Jestli mi řekneš něco o celosvětových dějinách - prostě ti neuvěřím. protože jejich občané z ghett po sobě střílí, naši ne. u nás je počet vražd jednoduše nižší než u nich, a to i po přepočtu na obyvatele.
Stoupa: GUNlex
http://www.gunlex.cz
teda doufám že si to pamatuju správně...
z psychologických průzkumů a studií trestanců vyplývá že se zločinci bojí ozbrojeného občana mnohem víc než policisty (policista střílí do vzduchu a pak se snaží tě zadržet, civilista tě odpraví). dále jak je řečeno počet cílů trestné činnosti je 50:50 počet napadnutých je 90:10 ve prospěch ozbrojených.
Almad: znáš pravidlo ozbrojeného střety typu magnum? většina lidí se neodváží proti magnumu vystoupit a to i když nebývá smrtící... proč? protože může zanechat násedky a ty jsou víc odstrašující než smrt. ono 125 gránů v 0,35 inchové hlavni není zrovna pohled k popukání. To je první efekt, pokud už k boji dojde, měla by stačit k neutralizaci cíle rána třeba do stehna. Takže srmt ne jedné straně, to je rpávě u boje nožem, nikoli zbraní, na nůž se umírá zpětně a bodnutý bojuje stejně dobře jako nebodnutý. Střelený nebojuje, nebo jen velice ztěžka.
Gabriel: Odkud máš ty konkrétní hodnoty?
Alcator: V americe - ve státech kde nosí zbraň každý je kriminalita nejmenší v dějinách, zatímco v anglii kde je nyní lejbristický zákon totálního zákazu zbraní roste kriminalita ročně o 300%
... echm... nepřipadá ti to že to s tím má NĚCO společného?
"in 90% of situations gun is less dangerous and less harmful than knife; fobid knives!"
Almad: zbraň není poslední řešení. Na těch "125 grains of justice" vůbec nemusí dojít, ono třeba okovaný kanady taky fungují jako účinný prostředek obraně.
Hey žádná pošta, tady to řešte! Tohle je po dlouhý době zajímavý téma a vy ho hned přesunete do pošty:)
Pošta