Terátor: Ještě tak znát adresu...
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Ahoj, obracím se na Vás s žádostí o pomoc. Chystám dobrodružství, které se bude z významné části odehrávat ve hvozdu, ale nemám s tím skoro žádné zkušenosti. Prosím druidymilovné PJ a hráče, ochotné poradit, aby mě zkontaktovali do pošty...
Díky,
Krtek
Fotky z Pragoconu 07 u mě na stránkách.
Díky.
Darnathorn: RPGPedia je halt alfa, takže pořád chybí některé věci, jako třeba nápověda ,) Navíc je to takové polofunkční, takže je vhodné být v kontaktu s námi via http://groups.google.com/group/rpgplanet-tools nebo irc kanál #rpgplanet na ircnetu.
Každopádně, na rpgpedii žádná registrace potřeba není, jen přihlášení libovolným openid účtem. Takže se zaregistrovat třeba na myopenid.com a přihlásit se jako darnathorn.myopenid.com ...kdyžtak pošta, ať to tu příliš nezaplácáváme ,) Komplikace tohoto rázu jsou důvod, proč zatím nejsou upozornění v aktualitách a tak vůbec, potřebujeme to nejdříve dotáhnout a já právě sháním lidi co to budou používat a upozorňovat tak na chyby co tam jsou ,)
zerafel..ne tak vis jak..nesmi se moc aztezovat mozek:)
Zdá se mi to nebo nás Almad dezinformuje? Na jednu stranu nás nabádá, abychom tvořili na rpgpedia.cz, na druhou stranu je tam pro tvorbu potřebná registrace, která mi nefunguje... Jak to je, admine?
Text: To jsi jako hodil deset na banchi a přitom přemýšel o drd? To já bych ze sebe spíš ,,vymlátil" to špatné :o)
!!!POZOR!!!
Před chvíli jsem tak seděl a v méo hlavě se zrodila myšlenka... Není čas stýkat se s družinou, není čas hrát DrD v reálu a není ani čas být pořád ve stejnou dobu tady na serveru... Co s tím?
Rozjedu jeden projekt... O co půjde?
Normální dobrodružství..Jaké? To se dozvíš, až tě zasvětím, ale:
1. Půjde hlavně o RPG
2. Velká interakce postav (Vás)
3. Časová nenáročnost... nevíte o co půjde, ale věřte, že se kdykoliv můžete zapojit, nebo jen tak přihlížet...ale když propásnete začátek, tak se můžete připojit už jen po dlouhém přemlouvání mě!!!
Můžete kdykoliv vynechat nebo přestat... bez toho aby jste narušili příběh...
Ještě jsem to tady neviděl a chtěl bych to zkusit, jsem rád pokusný PJ a chci rozjet tenhle pokus...
Kdo má zájem, napište mi do pošty!!!!
<i>Let's promote some fundamental understanding on how these systems (read: ANY social infrastructure that is a result of collective concentration of resources) drain the energy of participants in order to concentrate power, and how we can prevent that drain from our human-to-human connections (prevention lies in the determination of pathways BY THE individuals involved).</i>
Zdůrazněme některá základní fakta o tom, jak tyto systémy (myšleno jakákoliv sociální infrastruktura, která je důsledkem
společné koncentrace zdrojů) odsávají energii účastníků aby koncentrovaly moc, a jak můžeme zabránit tomuto odsávání z našich mezilidských vztahů (podstatou zabránění je to, že si další vývoj určují TI jedinci, kteří jsou do systému zapojeni)
<i>Now it might be that some socio-technical infrastructure might offer the individuals a pathway which they are happy to use, but in the vast majority of cases, the socio-technical infrastructure is imposed virtually without choice on
anyone who happens to be nominally participating in the social system. </i>
Ačkoliv se může stát, že nějaká sociálně-technická infrastruktura nabízí jedincům cestu, kterou s radostí využívají, v naprosté většině případů je taková infrastruktura vnucena bez možnosti volby každému, kdo v daném společenském systému participuje.
<i>Participa tion and the consequent adaption to the normative is required to be a part of the social system to begin with. Lack of adaption is either passively or actively punished.</i>
Předně - Účast na normě a následné přizpůsobení se dané normě je vyžadováno, chcete-li být součástí daného systému. Otálení s adaptací nebo nedostatečná adaptace je buď pasivně, nebo aktivně trestána.
<i>Adaption/Adopt ion is rewarded -- why would anyone want 2500 friends -- except to have the pride of social power and position. In a social system that values pride, power, influence, and visual appearance, what young person would risk punishment to forge an existence outside of that?</i>
Přizpůsobení/Přev zetí (normy) je odměňováno -- vždyť proč by měl kdokoliv toužit po tom mít 2500 přátel* -- snad s výjimkou těch, kteří se chtějí pyšnit svou společenskou mocí a postavením. V systému, který vysoce cení pýchu, moc, vliv a zevnějšek, sotva mladý člověk bude riskovat trest jen proto, že chce žít mimo něco takového.
====
Subjektiv ní komentář:
Tento krátký citát poukazuje na vlastnost nejrůznějších strojových systémů typu "reputace", "karma", "přátelé" apod., které
- příliš vysoce hodnotí poměrně vedlejší rysy (resp. projevy rysů) participantů
- vytvářejí nutkání "dělat to taky" (někdy dokonce i prostřednictvím penalizace těch, kdo to nedělají).
v posilce zrovna mezi sériema!:)
Textoris: Kde jsi seděl? To jen ať vím, kde se rodí nápady :o)
Tak tohle bude našlapanější než další epizoda hvězdnejch válek...
http://www.youtube.com/watch?v=OL50ddCSJmo
POZOR POZOR! Všechny milovníky rock and krollu a zlatých let šedesátých zveme na koncert naší barbarské kapely ze severu! (První a poslední v Praze). Bude to 8.5. od 18:30 v Jet Clubu na Žižkově!
Jste srdečně zváni!! Vaše Heulwen. (www.westcoast.czweb.org)
Vemte to takhle: Almad má zkrátka sentimentální období.
Nebo.
...nebo proto že jde o citát jehož neznám zdroj, a ačkoli je má angličtina dostatečná na porozumění obsahu, netroufám si na překlad (abych pak čelil komentářům lidí, kteří by jej dali dohromady mnohem lépe).
Přece proto, že je to dnešní době daleko zajímavější než mateřština.
Almad:
Proč to píšeš anglicky?
Almad: Hmm... cože?