Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Aritma

Uživatel úrovně 0

Dobrá, dobrá, jdu se někam zakopat. :-( Nakonec sme se dostali někam úplně jinam, kvůli jedný nepovedený větě. Radši byste se měli zaměřit na to co je důležitý, než kritizovat nečí snahu. :-(

Ikonka uživatele Nathaka Warrior

Uživatel úrovně 1

Zajímavé, ale já bych také rád oznámil, že stůl Hádej, kdo jsem s magickým ID číslem 2100 už má pravidla a koncepci, čekáme, zda si někdo přijde zahrát jednoduchou hádačku nenáročnou na čas :-)

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Aritma: Zajímavé. Právě zatracuješ to umění, které bylo a je inspirací pro fantasy - mýty, legendy, starověké a středověké eposy, trubadúrskou poezii... mno, prostě všechno nefantasy, z kterého fantasy čerpá. To vůbec nemluvím o třeba událostech a okolnostech z moderní doby, do kterých si autoři fantasy občas rádi rýpnou. A jestli nedovedeš čerpat inspiraci pro DrD v nefantasy kulisách, asi s tím my nic neuděláme. Ale, řekla bych, je hodně málo příběhů, které by se nedaly převést do fantasy světa (třeba takové detektivky, trochu změníš kulisy... a prostě skvělé; nějaký ten akčňák nebo horor, kdo by se trochu neinspiroval).

Ikonka uživatele Corwin45A

Uživatel úrovně 8

Aritma: Otázka by v tomto případě mohla stát zhruba takto: "Které umělecké dílo (nebo lépe kniha a film) nemohou do fantasy světů nic přinést?"

Ikonka uživatele Quicci

Uživatel úrovně 1

Aritma: už si sa ukázal/strápnil... nerozmazávaj to a počkaj si na Darianov mopík :P

Ikonka uživatele Aritma

Uživatel úrovně 0

Aha, už mi došlo, co je na tom tak vtipné... mno, možná to nebylo nejlépe řečeno, zkusím to znovu:

Umění jako knihy a filmy nejsou nic špatného. Je to jasná inspirace. Ale jen když jsou fantasy, nebo mohou něco do fantasy světů přinést, teprve pak bude jejich rozebírání u stolu mít pro ostatní nějaký smysl.

Uznávám, není to dokonale řečeno, doufám, že alespoň někdo pochopí co jsem vlastně chtěl říct :-(

Ikonka uživatele Aritma

Uživatel úrovně 0

Almad:
Každý hrajeme různé světy, a do těch se dají zakomponovat prvky z toho, co sme četli nebo slyšeli. Nic vtipného na tom nevidím.

Ikonka uživatele Almad

Uživatel úrovně 5

Umění jako knihy a filmy nejsou nic špatného. Je to jasná inspirace. Ale jen když jsou fantasy, nebo mohou něco do fantasy světů přinést!

ROFL. Pokud vtipnost té věty není zcela zjevná, pak bych se zeptal, kdy mohou něco do fantasy světů přinést.

Ikonka uživatele Aritma

Uživatel úrovně 0

Stoupa:
Mě se zdá, že ty si v putice čteš dost, ale nějak tedy nechápu, proč máš tento názor. Já osobně sem teda nikdy nic z rubriky nepoužil. Když pošleš nějakou práci, tak máš hotovou část pravidel. V putice však získáš inspiraci pro tvorbu. Všichni ti lidé co připíšou nějaký komentář, ti vlastně pomohou zdokonalit nějakou myšlenku nebo vytvořit něco úplně nového. Morter:
(viz Stoupa) Putika je hooodně důležitá, pro někoho daleko důležitější než nějaká práce, kterou si přečte a už ji nikdy nevyužije (to ale určitě neplatí u všech).

Marsia:
Souhlasím s tebou jen z části. Umění jako knihy a filmy nejsou nic špatného. Je to jasná inspirace. Ale jen když jsou fantasy, nebo mohou něco do fantasy světů přinést!

All:
Já osobně nerad vidím stoly o tématech, která nemají s fantasy nic společného. Taková témata nejsou ničím přínosná. Se stoly bych to řešil jako s příspěvky do rubrik. Prostě bych nepovolil ty, které nemohou do fantasy světa nic přinést. Nebylo by to tak vážné! Nebojte. Udělal bych to spíš proto aby si tady pak někdo nezaložil stůl o autech nebo o stavění modelů například. Každý snad dokáže pochopit, co je pro fantasy použitelné a co ne!

PS: Myslím, že tahle debata se ještě pěkně rozjede. Někdo by mohl říct, že nemáme tímhle špinit fórum. Dle mého názoru je právě forum na tohle skvělé. Tady si to přečte každý a aspoň část by si to mohla vzít k srdci.

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Jelikož je putyka rozdělená na sekce, není problém ignorovat ty sekce, které tě nezajímají a nehledat v nich...

A podstata tohoto serveru je poměrně diskutabilní. Někdo by skoro řekl, že je tu důležitější komunita, která se tu utvořila, než ten Dračák. Z toho vyplývá, že se tu budou objevovat témata zajímající část havěti zdejší stránky navštěvující, protože tu jsme proto, že se tu můžem bavit s lidmi (a jinou havětí) nám blízkými o tom, co nás zajímá, baví, na co chcem znát názory spřízněných duší (a ty spřízněné duše na jiných serverech třeba nenajdeme...). Obávám se, že kdyby to tu bylo jen o DrD, je to tu poměrně mrtvé.

Anarion: A do recenzí na jakékoliv umění se nenavážej. Knihy, filmy, muzika i výtvarné umění jsou pro Dračí doupě velmi důležitou inspirací - a nemusí to být fantasy. Jak utvářet svět bez umění? Proč se neinspirovat v různých příbězích? A proč nedoporučit nějaký zajímavý kousek ostatním - mnoho knih je nadčasových a nezáleží na tom, odehrávají-li se ve středověku, ve 20. století nebo v daleké budoucnosti. Inspirace se v nich najít nechá. Tento server by měl být, jak se tu někdo snaží naznačit, o DrD, ale chtěli byste odsud vyházet inspirující materiál?

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

Aritma: "Jenže pokud si někdo založí stůl, kterej není o DrD nebo něčem co se tomu blíží, bude jen ztěžovat hledání těm, kteří přišli na server aby se něco zajímavého o DrD dozvěděli." To je blbost, páč když sem někdo přijde aby se něco dověděl, tak má hledat v rubrikách a ne v putyce, kde se jenom kecá:) Takže souhlas s Medvědem a Morterem

Ikonka uživatele Nathaka Warrior

Uživatel úrovně 1

Na stůl o Pokémonech mi nešahejte!
Bavíme se jen o té GB hře, která je mimochodem RPG. :-P

Ikonka uživatele Fenqel

Uživatel úrovně 0

Nemá smysl to řešit, stejně tím ničeho nedosáhneš a budeš vypadat jako Rejpal..

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Morter: Nemusíš to přehánět. To už je trošku extrém ne? Jednoduše mi to vadí. Ovšem to respektuji, k žádnému takovému stolu nechodím, nekritizuji, prostě se to snažím nevidět. Konec :o)

Ikonka uživatele Morter

Uživatel úrovně 5

anarion: Obsah serveru jsou rubriky. Ty jsou ryze fantasy. Putyka je diskuse, proč ji proboha pořád spojuješ s hlavním obsahem, což jsou příspěvky v rubrikách? Myslím, že knihy a fantasy k sobě patří a v pevnosti si o nich počteš, ale nepopovídáš. Jinak můžeš taky zrušit tohle fórum, protože není fantasy a už si ani nikde na nic nepostěžuješ.

Ikonka uživatele Skorpion

Uživatel úrovně 0

anarion: Kupujeme? Kupuješ, když už. Já jí nekupuju, fantasy čtu a tohle je prakticky jediný můj zdroj recenzí. Objevují se tu, prootože jsme fantasy server a kde se dobře bere inspirace do her? V knihách...

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Morter: Proč se tu proboha objevují články a recenze na knihy? Kupujeme Pevnost, tento server by měl být skoro ryze fantasy, putyka je pro mě druhá prvořadá věc...

Ikonka uživatele Morter

Uživatel úrovně 5

Aritma, anarion: Toto vidím zcela jinak, jelikož putyku neberu jako mainový účel, smysl a náplň serveru, je to spíš jen doplňkové místo, kde bych klidně takovým věcem prostor dal. Jde také o to, že sice existují jiné servery, ale někteří se chtějí na daná témata bavit právě s lidmi ze serveru a zajímají je právě jejich názory, ne obecnosti.

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Aritma: Z části s tebou souhlasím. Jsem odpůrcem článků a recenzí na knihy, které se tu objevily jako díla, nechápu, proč jsou tu stoly o Pokémonech a stoly rozebírající filmy, na to je dost serverů. Připouštím ještě existenci stolů o dávných kulturách, fantasy knížkách, slavných spisovatelých a fantastice a gotice související, ale pop-moderní svět mi tady kazí atmosféru.

Ikonka uživatele Aritma

Uživatel úrovně 0

Mědvěd Větrovec:
Jenže pokud si někdo založí stůl, kterej není o DrD nebo něčem co se tomu blíží, bude jen ztěžovat hledání těm, kteří přišli na server aby se něco zajímavého o DrD dozvěděli. Tento server by měl pomoci začínajícím hráčům a přinést nové nápady hráčům starším. Dále se seznámíš s lidmi, kteří se o DrD zajímají!

Jestli si budem zakládat témata o čemkoliv, proto abychom se mohli byvit i o jiných věcech než DrD, tak tím zmršíme celou podstatu toho serveru! Když chce te mluvit o nečem jiném, najděte si server který tomu odpovídá!