Já si stěžoval na Alfika, ne na OT příspěvky. :-)
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Neviděli jste někdo toho moralistu co si stěžoval na Alfikovi OT příspěvky?
Škoda, že Bono odešel.
anarion: Říkej tomu offtopic zajímavost.
Ale společného to má spoustu s tou spoustou lidí, kteří chtějí uveřejňovat v downloadech soundtracky s kradenou hudbou.
Bez umělce by nebyla písnička, bez producenta nahrávacího studia její záznam v dostatečné kvalitě, bez producenta CD a bez marketingu bys o tom ani nevěděl.
V dnešní době už mužeš udělat nahrávku doma a i to vydat podkud to skutečně chceš, nejseš uplnej truhlík a dáš si s tim trochu práce. Co se marketingu týče, tam je to samozřejmě otázka dalších věcí, která je ale oproti minulosti taky dost usnadněná. Ale když někdo neni schopen prorazit sám, co je na tom že si to koupí za tučnou provizi přez prostředníka.
Podle mě je to dnes víc fair než to kdy bylo.
Zdeny: mno imho je to kapku nefér, páč bez umělce by nebylo CD, tak je přece blbost dát víc peněz tomu co to prodá, než tomu co to prodává. Ale je pravda, že je to jejich vlastní blbost.
abbé: dostává jen o něco míň než producent, to je imo docela fair. Co se týče nákladů na distribuci a reklamu, to je prostě smůla.
Pokud ale vezmem v úvahu to že je to jen z neschopnosti umělce, neboť ti šikovnější (Landa, Nohavica do určité míry třeba i Eva a Vašek v našich podmínkách, jak je to v cizině nevim) ukazujou že je možný se obejít jak bez producenta, velkejch nahrávacích studiíí tak převzít vlastní propagaci i distribuci zcela do vlastních rukou s tím že samozřejmě drtivá většina zisku zůstává jim, nemá smysl nadávat na průmysl na to navázanej, protože ti neschopní, ať už je jejich hudba jakkoli dobrá se bez nich prostě neobejdou, protože se o nich téměř nikdo ani nedozví.
smazalo se i moje vysvětlení - jde o to, kolik z tý celkový ceny dostane autor, tedy to kvůli čemu si to kupuješ.
Ach, tohle mi bude chybět...
anari: Alký fle mého dostal zelenou, protože přepsal příspěvek do všem srozumitelné formy. Imho není pointa v tom kolik dostane umělec, za kterého vlastně platíme? Páč je to imho docela mál....
Pavetta: To bylo na jeho přání.
anarion: Co na tom nechápeš?:D Prostě přeložil to, co na netu našel Almad, protože je to zajímavý. A proč to sem dal Almad? No protože to je zajímavý a navíc - proč ne.
anarion: nech si to nejdřív vysvětlit od Almada, ten s tim začal...
Ptám se opět... něvím kdo mi smazal příspěvek, ale ptal jsem se slušně Alcatora, kde se skrývá pointa jeho výroku. Když měl potřebu sem napsat, finanční výklady nějaké nejmenované společnosti, rád by jsem věděl co to má společného se serverem, zdalipak něco a pokud ne, kde je zakopaný pes, že příspěvek byl kladně ohodnocen. Nepopírám že tedy nějakou sdělovací cenu má, ovšem já jí nevidím, proto prosím Alcatora, aby mi tuto maličkost vysvětlil, docela mě zajímá.
Tímto mu děkuji a prosím, aby tuto mojí otázku, už nikdo nemazal.
Almad, Alcator
Umělec je nikdo. Svět se na něj může vykašlat, když to bude prosťáček. Knihy jsou o něco lepší, ale… také to nejvíce zdraží distributor. Tohle není plnění amerického snu ve stylu „přijdu a mám“. Je to dřina. Nestačí natočit CD, to ti v ničem nepomůže. Musíš být vidět, musíš být chtěný (propagace pak přijde mnohem dráž a stejně… tomhle mělo být oné shrnutí, že umělec z toho stejně nic nemá, takže si můžeme na černo stahovat hudbu dál. Tak nějak mi to vyznělo – už víte, proč se Mein Kampf dává si přiloženými vysvětlivkami od autorů a odborníků? ).
Beru to tak, že výkřiky do tmy se tu píší denně a že reputace je osobní hodnocení za přeložení. Nezáviďte, staňte se redaktory, poslouchejte jak jste zatraceně dobří, když po vás někdo bude něco potřebovat a pak, jaký jste nuly, když mu sdělíte definitivní „ne“ a budete tu moci taky repkovat. Jistě byste všechno zvládli lépe… ;)
Lerain:
Tvé OT bylo machírkovské cosi, co nebylo ani vtipné, ani nějak zaujímavé.  Krom toho, že jsi nám dokázal, že to tam asi dobře znáš. Což nutí k zamyšlení, zda jsi doktor nebo jsi tam někde taky. ;)
Ale jinak vám přeju krásnej den plný zajímavých okamžiků.
Protože je to OT a je to zcela nepřínosné:) Aa navíc je to o tom zlém:)
Co Lerainův, ale můj :-(
HEJ?! Kdo smazal lerainův přízpěvek? a proč? docela by mě zajímal důvod...
aramir: náklady typu "elektřina v obchodě, inkoust do kasy, plat sekuriťáka" - prostě věci, které souvisí s provozem prodejny, ne se samostaným prodejem.
Co jsou to režijní náklady prodejce?