Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Salmar

Uživatel úrovně 3

To, že člověk jako Nathaka řekne: "Server už není to, co býval," mě dokáže opravdu pobavit. ;-)

Ikonka uživatele Falhir

Uživatel úrovně 0

Vidím v Nathakovo slovech něco pravdy. Přesto se k tomu více vyjadřovat nebudu, kontakt mám, více neřeším.

Ikonka uživatele Nathaka Warrior

Uživatel úrovně 1

<teatrálně>
Odchod ze serveru (samozřejmě dočasný)

Nathášek se na moment ztratí. Při jeho tempu se nemůžete divit, že ho to začalo nudit, znechucovat, odrazovat. Server pro něj není čím býval, protože se do něj zřejmě moc zavrtal. Bylo toho tu na něj nějak málo. Už měl tak dokonalý přehled a tolik toho viděl, že neměl sílu se do toho tak vžít jako dřív, necítí v sobě tu energii, cítí jen povinnost, stereotyp, a přitom nudu. Nebaví ho psát, nebaví ho diskutovat, nebaví ho publikovat. Baví ho jen lidé ze serveru, a ty své on má i jinde.

Nejde tu o žádné divadlo, nejde mu o reakce. Netřeba jakkoliv komentovat, netřeba jakkoliv rozebírat, a když, tak na ICQ je Nathášek furt. Jde jen o to, abyste to věděli, abyste se po něm nesháněli, abyste se nedivili, že je z jeho strany nezvykle ticho. Také jde o to, že jeho stoly teď budou chvíli stát, byť je dost možné, že sem nakoukne alespoň kvůli nim, kvůli své hře a kvůli případnému dílu co má v Čekárně. Nic víc.

Závěrem přidává pozdrav od Snorche, který sem už taky nechodí.
Snorch (20:11:53 2/04/2008)
pozdravuj je ode mě
Snorch (20:12:06 2/04/2008)
a můžeš připsat doslovný pozdrav:
Snorch (20:12:37 2/04/2008)
"Já vás všecky fakuju! Bere vám to řepa?"

Za sebe se Nathášek neloučí. Za sebe Nathášek slibuje, že se za pár dní až týdnů vrátí, snad trochu odpočinutý a s jiným zápalem. Jinak orientovaným a jinak kontrolovaným.
</teatrálně>

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

Medvěd: ok ok:)

Uživatel úrovně 0

Stoupa: nejlepsi bude, kdyz si zkusis nekde sehnat ten sesitek. mam porad dojem, ze to vidis v jinych barvach.

Ikonka uživatele Ithildur

Uživatel úrovně 0

Atreides: Mne sa zdá divné robiť ceny takýmto prevodom, ako už ostatní viackrát spomenuli, menia sa pomery, hodnoty jednotlivých tovarov aj služieb a bez dobrých znalostí Ti to celé bude nanič. Do fantasy svetov môžeš ceny robiť porovnávaním s inými položkami, v DrD máš cenník (aj keď biedne krátky), v Asterionskom module Zlatá pavučina už je rozsiahlejší, aj keď nesúhlasí s tým pravidlovým, takže si treba vybrať jeden. V D&D supplementoch tiež bývajú ceny, tam je ale myslím dosť výrazne odlišná ekonomika, takže to použiješ asi len ak sa Tvoj svet bude podobať na "generic D&D" ;)
Čo sa týka steampunku a sci-fi, znovu môžeš porovnať s už existujúcimi cenníkmi (GURPSácke veci by v sebe mali niečo mať, možno aj nejaké iné sci-fi RPG), prípadne obkukať z hier, filmov, kníh...

Každopádne imho nemá zmysel riešiť ceny prevodmi, akurát si v tom narobíš zmätky...

Uživatel úrovně 0

no nic, jsem mimo nejspis uplne takze dam asi 1zl = 150 kč, jiank díky za pomoc
a co se luku tyce, ja myslel prosty, ne v boji pouzitelny luk (klacek a drat) neni tak tezke, sice dostrel nic moc (cirka 10 m) ale ...

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Tuším Nathaelen našla tento server, protože si domů chtěla koupit... stůl! Jak jinak, že...

Ikonka uživatele Almad

Uživatel úrovně 5

povzdech: Cheche, kdybys věděl na co všechno nás lidi najdou...

Ikonka uživatele Sniper

Uživatel úrovně 8

Hmm, klikám na stoly v putyce a žádný obsah... že se Legar nalil a přejmenoval tabulku (:-D)

Ad debata o cenách: stůl o cenících sjem kdysi zakládal a jak se ukázalo, málokdo má nějaké kompletnější informace, ze kterých by se dalo něco (alespoň relačního, to jest třeba poměr ceny zbraní k potravinám dle situace v zemi) víc vytřískat.

A k tomu luku - jako na mnoho jiných věcí je na to potřeba zkušený řemeslník, co už to má v ruce, ale pak samotná výroba je relativně rychlá. A pokud se tím živý, tak mu může schnout dřevo na roky dopředu, to ho relativně nic nestojí.

Myslím že to bylo z nějakých prvních anglických dokumentů kolem daní, ale většina městeček měla svého lukaře, šípaře apod, tudíž normální živnost jako třeba mlynář.

Tím ale neříkám, že to může efektivně dělat každý.

Ohleně PJování a cen je podle mě hlavní, aby měli lidé jasno ve vztazích surovin a výrobků, které jsou jednoduše prokouknutelné hráči - třeba aby 1 mag nestál 8 zlatých a lektvar vyrobený z 20ti magů 4 zlaté, to prostě nejde. Nemí promáklou cenu dřeva ku ceně luku je IMHO menší chyba, a nevědět přesou cenu hradu, když prostě víme že je mimo rámec normálích možností, to už je prostě drobnost.

Ikonka uživatele spiritusmortis

Uživatel úrovně 5

anarion : tohle je uz slovickareni. Samotna vyroba luku byla prace na par hodin. To ze material potrebuje mnohonasobne vice casu na vyschnuti je vec druha. Techto "prutu" bylo na "sklade" vzdy dostatek. Je to stejne jako bych tvrdil ze peceni chleba trva rok, nez dozraje obili, semele se, vycisti, zadela na testo...

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Legar: Ovšem... ovšem aby jsi vyrobil pořádný luk, ani v Anglii to nebylo otázkou chvilky... tisové pruty se nejdříve dlouho *roky* suší, než jsou připraveny k výrobě luku.

Uživatel úrovně 0

Jakž takž použitelný luk se dá vyrobit asi za půl hodiny ze správně naštípaných bambusových tyčí svázaných k sobě čímkoliv, co je dost pevné. Vypadá to hrozně, trefit by se s tím dalo tak na dvacet metrů (maximální dostřel zhruba 80 až 100 metrů), ale luk to je a s trochou cviku ho zvládne vyrobit i amatér.

V našich podmínkách se ale vhodný materiál shání velice špatně.

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Atreides: Když jsem to počítala tak okolo roku 2000, tak mi vyšlo, tuším 1zl = 135Kč. A růst platů určitě neznamená, že by mělo zlato zlevňovat.

Ikonka uživatele spiritusmortis

Uživatel úrovně 5

QuidoYáfet : za pomoci dratu z destniku opravdu nevyrobis pouzitelny luk. Princip vyroby luku je v podstate velmi jednoduchy (zkuseny vyrobce vyrobil luk za par hodin). U nas je psis problem s vyberem dreva. Kvalitni drevo na vyrobu celodrevenych luku se dovazi prevazne z anglie.

Ikonka uživatele QuidoYáfet

Uživatel úrovně 0

Atreides: neřekl bych že v boji použitelný luk by dokázal vyrobit každý... jde o to vybrat správné dřevo, správný materiál na tětivu a ohýbat to tak šikovně, aby to dřevo neprasklo. Já jsem si taky kdysi dělal (a asi nejsem jediný) luk. možná nejsem nejšikovnější, ale nikdy se mi to úplně nepovedlo a luk střílel maximálně nějakých deset metrů :-/. A to i když jsem použil dráty z deštníku...
Pokud vím tak v té knížce o středověku bylo něco o platech ve středověku a pokud vím, tak například nádeník si mohl vydělat takových pár měďáků, se zlatem se sotva kdy dostal do styku...

Uživatel úrovně 0

díky :)
deshi: mám několik světů, jeden je velice pokrokový, ostatní jsou normální, jakj to jen jde.
all: onen kurz jsemn potreboval vedet, jelikoz se mi nezdály ty ceny (když se to vezme tak či onak, luk umi vyrobit kazdy (kus dreva se spagatem :):):) )
a podle toho co jsem potom jeste nasel a vasich informaci mi vyslo, ze momentalni kurz zlatak - koruna je 330 kc/1 zl coz se mi nezda, vzhledem k tomu, ze platy narustaly takze by to melo byt mensi nez 125kc / 1zl. asi chyba ve vypoctu... jinak, ornitoptery, tanky, a takove podobne blbosti :)

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

ětrovec: nejde přece o to kolik jídla si za to koupí prostitutka, to záleží na ceně potravin, který jsou totálně jinde, díky množství jaký je na trhu - jak už sme zmiňovali. Jde o to kolik to stojí spotřebitele. A to je imho naprosto stejný jako kdysi. Řekněme, že tě dneska děvka, totální špína v ČR vyjde na 2000...což je desetina průměrný mzdy. A to je imho dost málo, stejně jako tomu bylo dřív.

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

Co se to děje poslední dobou se serverem, hrozně se mi to seká hlavně když chci do putyky...

Uživatel úrovně 0

Kam jinam se s tímto požadavkem obrátit?