Medvěd Větvovec: Jooo... to jsem četl taky... ALL: no kdyby si to chtěl přečíst někdo z prahy, tak na spořilově v knihovně to tam mají:-) a navíc knihovník je fantasák:-)
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Poměr zlaťák ku koruně se dá tak přibližně počítat z aktuálního kurzu zlata, přičemž zlaťák obsahuje asi tak desetinu zlata. Ovšem měla by to být cena pouze orientační, ceny ve středověku byly prostě trochu jiné - třeba tuším látky byly značně dražší a jídlo levnější než teď - a světy DrD by mohly mít blíže k tomu středověku než k naší době. Mimochodem, v putyce jsem určitě potkala nějaký stůl o cenách a cenících v DrD.
Bratře Google, ty to vidíš? Doufám, že tyhle slova neindexuješ! Představa, že DraciDoupe.cz vyskočí na prvních místech, když do tebe někdo napíše "hledam devky", je docela tristní.
Stoupa: omyl. ve stredoveku byly devky dost levna zalezitost (jakoze jedno vrznuti ti stezi vydelalo na jidlo). podrobnosti si nepamatuju, ale mel jsem pujcenej takovej hezkej malej sesitek od Míly Lince o stredoveku. zkus se poptat, treba ho nekdo z tvyho okoli ma ;)
deshi: Myslím, že je to poměrně jasné: Narazil na nějaký předmět z dnešní doby, jehož ekvivalent chce mít ve svém světě, a zná cenu předmětu v dnešní době - chce ji přepočítat na zlaťáky v jeho světě. Autoři DrD uváděli příklad, že dlouhý jednoručák odpovídá dnešní jednoruční střelné zbrani, která se dá pořídit tuším za 10 000 (přesnými hodnotami si nejsem jist). Třeba chce do svého světa vložit něco na způsob mobilů nebo DDR :-)
Alcator: hm no jo, ona by se z toho ta inflace dala vypočítat, ale nebylo by jednodužší najít tabulku inflace?;-)
Atreides
Otázka je, proč to potřebuješ vědět? Jestli máš svět, kde zvládáš dělat tak velké ekonomické pokroky, jako se dějí v naší republice řekněme za posledních 20 let, tak bys měl být schopen si to dohledat sám.
Pokud to chceš brát tak, že změníš ceny ve svém herním světě rok od roku podle toho, jak se mění ceny v našem světě, je to trochu... zvláštní a pak bych rád věděl, co tímto sleduješ - může to být zajímavá invence do hry.
Každopádně, řekni, co přesně potřebuješ vědět a proč, k čemu to ve hře využiješ. Pak ti bude moct někdo odpovědět tak, abys to použil. Protože s informacemi, které si tu dostal toho moc nevyčaruješ.
S úctou deshi
Almad: dyť to říkam, že chleba byl blbej příklad.
A vývoj cen prostitutek imho právě neni žádnej...Mam za to, že je to pořád stejně žádaný zboží. Navíc prostitutka k sobě nemá alternativu...zájemnce si nemůže vybrat:)
Stoupa: Myslim že index cen ve spotřebním košíku bude přeci jen poněkud snáze dohledatelný, než vývoj cen prostitutek ,)
Jo jinak ten převod podle ceny chleba je taky dost zavádějící. Ona relativní cena potravin se taky dost měnila...
Alcator: no podle mě je to jediná možnost, jak určit kurz zlaťák - koruna
Stoupa: Tímhle směrem bych se raději nepouštěl...
Nebo třeba podle toho kolik stojí prostitutka. U toho chleba to je zavádějící, páč v DrD bude mít asi větší hodnotu než v reálu, páč v DrD neni tolik dostupnejch jinejch potravin:)
Prostitutky maj cenu asi furt stejnou.
atreides: A to je tak těžký spočítat si to podle toho kolik chlebů koupíš za jeden zlaťák v DrD a kolik chlebů koupíš třeba za 100Kč?
Rok 1995:
Průměrný příjem dosáhl 8172 Kč
Rok 2007:
Průměrný plat 21 692 Kč
nárůst na 265%
vědět kde to hledat a mít tak čas...
jednoduché, najdi si inflace za posledních 13 let z nich vypočti jakou by mělo 125 kč z roku 95 cenu v tomhle roce a máš to. ;-) :-P
Stoupa: normální dračákovský zlaťák...
v pravidlech mají ceny z roku 1995 nebo tak nějak, rád bych věděl jak je to teď, nebo jeětě lépe, jak tomu bylo¨v roce 2000 (tj. jestlize v 1995 byl jeden zl. 125 kč, tak kolik kč je 1 zl v roce 2000 resp 2008? :)
Ále, to jsou jen takové povídačky, abych sem přestal chodit.
Strejda zvládal i tři krabičky denně, pak jednou vyšel z letadla, celý nažhavený, aby si mohl zapálit, a ani tu cigaretu nedokouřil. Prostě mu to z hodiny na hodinu přestalo chutnat. A přišly nějaké fyzické potíže? Ne.
Letos jsme druhy závislostí brali ve škole. Dělí se na psychickou a fyzickou a absťák (pokud vím) může nastat u obou. U fyzické do toho ale mohou přijít vážnější fyzické problémy, jako zvracení atd... Nepamatuju si, že bychom si říkali, že u THC/cigaret vzniká fyzická závislost. A znám dost lidí, co přestali kouřit cigarety a znám i dost těch, kteří přestali s trávou a u ani jednoho nepřišlo nic takového. A znám i dost lidí, kteří kouří trávu docela pravidelně (a to docela často), ale když je od toho odtrhnete, nic vážnějšího se jim nestane. Je to to samé jako s tímhle serverem - přestal jsem tu chodit ze dne na den a kromě toho, že se mi občas nostalgicky zastesklo, jsem nezaznamenal žádné vážnější "příznaky" :o)
Takže jo, ta prvotní zpráva je podle mě docela pravdivá - na tomhle serveru se opravdu dá vytvořit podobná závislost jako na THC.
Hmm, to je fakt. Tak to aby nepřestávala, co? :-)