Po dlouhé době příspěvek ode mne a pozor, dá se říci, že je dlouhý =)
Listujete-li historií (příspěvky) serveru několika let zpět, zjistíte, že toto je koloběh neustále se opakující => někdo nedělá nic, někdo dělá a dělá to po svém (jak jinak, že?). Spousta z vás se nadchla tím, že objevila něco nového - server, kde je komunita zaměřená vaším směrem. Našli jste místo, kde se můžete realizovat, pomoci, ukázat druhým vaše myšlenky, idey, chcete spoustu věcí směrovat tak, jak si myslíte, že je to nejlepší. Nezapomínejte ovšem na to, že ne vždy s vámi bude každý souhlasit a že ne všem se zavděčíte, že vaše snaha a práce bude podporována a že se nevyskytnou námitky. Čím to je, že nejsme schopni brát v potaz ony jiné názory, ať jsou prezentovány různými způsoby (zpočátku jemnými a časem přerůstajícími v hlasité a časté výkřiky upozorňující na věc, která není brána dost často v potaz)? Je to nedoceněnost, pýcha, znechucenost?
Tento problém není jen tady, je to všude, v každé komunitě, skupině, klubu, svazu, církvi, prostě všude - počáteční nadchnutí, zapojení se do aktivit, vytváření vlastní iniciativy, nepochopení, nesouhlasení s mými názory, nedocenění, prozření, únava a vyčerpání. Co následuje pak? Opět je to všude stejné - buďto to překousnete a s volnějším tempem budete pokračovat dál a už budete vědět, co od druhých i sebe "očekávat" a že není vše tak ideální, jak se zpočátku zdálo a nebo znechuceni, podlomeni odejdeme. I v tomto případě se to pak dělí na dva tábory, možná na tři - odejdeme a nevrátíme se, odejdeme a vrátíme se po čase, když vystřízlivíme a smíříme se s realitou a nebo se vrátíme ještě tentýž týden pod minimálně jedním multinickem.
Co s tím? Naučit se respektovat a tolerovat druhé a jejich názory. Počítat s tím, že ne všichni mají stejný názor na věc jako já, občas se třeba zeptat na to, zda někdo, koho obviňujeme, nepotřebuje pomoct, nebo vystřídat. Vyvarovat se hrubých a sprostých výrazů, kterými nejen shazujeme druhé, ale i sebe a server jako takový, snižuje se veškerá úroveň a přiznávám, že velkou inteligencí na mne nepůsobí ten, kdo je používá, ať je to třeba při obhajobě sebe, svého názoru, ochraně druhého (stává se, že někdo trpí spasitelským syndromem, kdy bojuje za druhé, ačkoliv třeba o to nebývá ani žádán) či sáhodlouhým a oslavným způsobem svého odchodu. Někdy je dobré si dát pauzu několika hodin, než rozdýcháme něčí přípěvek a než na něj zareagujeme buď agresivně či příliš laciným způsobem. Neobviňujte jen druhé, ale přemýšlejte občas i nad sebou, nad svým přístupem, nad tím, co od druhých a proč očekáváte, snažte se udržet si nadhled, čistou hlavu, srdce, úsměv a prosím vás, neočekávejte a nevěřte v utopii.
Váš Lykouš =)
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Je tomu tak proto, že si vedení serveru nedokáže poradit se třema puberťákama.
Koukám, že jste mi něco málo odepsali, však ne nejsme žádným vlkodlakem. Nelze mne nijak přidat do dračí lhně a mne by zajímalo proč tomu tak je?
Textoris:Hned jak sem si to přečetl a viděl film tak mě taky napadlo že Melegant je něco jako serverový Joker.Ikdyž, stejně má co dohánět :)
zdá se, že v nadcházejících dnech bude výhodou pečlivě se seznámit s obsahem této stránky: http://cs.wikipedia.org/wiki/Logický_klam
drobná rada: trvejte na tom, aby ti, s nimiž diskutujete, argumentovali. Nenechte je vás vytočit poznámkami typu "bereš to moc vážně, choď častějc ven" nebo "jak můžeš věřit tomu židákovi?"
a kdybyste jó chtěli, mohlo by být zajímavé zkusit v nadcházejících dnech v diskuzích respektovat své oponenty, tzn. především je slušně a s respektem oslovovat a brát jejich argumenty vážně. Pravda, znamenalo by to také, že byste ze svého slovníku museli dočasně odstranit některá velmi oblíbená slovíčka, jako například "kecy", "blbec", "manipulátor", "moralizátor", "hajzl", "hovadiny", "žvásty" apod.
Přeji dobrou noc, následujících pár dní se budu snažit pokud možno k ničemu nevyjadřovat, protože je zajímavou zkušeností pozorovat mistry a učedníky diskutéry v akci.
Já ani nedoufám že s lidmi hnu sám a donutím je začít se sebou něco dělat a vrátiti serveru takovou tu veselejší podobu, tu komunitní. Ale jak ty říkáštohle je situca během které kasý bez okolků řekne co si myslí a je mu jedno co na to kdo řekne.
Já vám nevím, mně to mluvení zas až tak nevadí. Myslím si, že alespoň vyplulo na povrch to, co si kdo myslí. Pro mě tu atmosféra nedávno zhoustla natolik, že už nešlo jen tak se koukat. Krom toho, smycmo, servršer nestojí na rubrikách, ale na lidech a s těmi ty sám rozhodně nehneš. :o)) Nerozpadá se to, protože nic neděláme, ale rozpadá se to, protože si přestáváme „věřit“ a začínáme být nedůtkliví. Nechápeme vtipy, prudí nás výsledky druhých...
Nemluví se tu o schvalování v rubrikách ani o tichosti Putyky. Ale o přístupu jednoho k druhému. Vše se tu začíná vyhrocovat a už se „neubližuje“ jen ve sféře servršeru, ačkoliv většina z toho jde právě přes něj...
Dost lidí je tu v pohodě a uvědomuje si, že existují kompromisy a především hranice...
Co tu hoří? Nic tu nehoří, domy, základ servršeru, stojí. Rubriky schvalují, Putyka nalévá. Spíše tu hoří hranice... Je to můj názor, všechno si tu beru z vlastní hlavy a říkejte si, co chcete, ale já to tak cítím.
SK má pravdu, chybí tu taková ta lehkost bytí...
Mele, tohle je sice velmi pěkné, ale... Šajtan ví, že nejsi ten poslední, komu bude právo se smát. :oP
Já si myslím, že server byl teroristicky napaden Somálskem, který testuje nové biochemické zbraně, působící na lidskou psychiku podobně jako několikaleté užívání cracku.
Kec kecy a zase kecy.
Všichni tady pindáme a nikdo krom něolika málo snaživců kteří se snažili stavět a budovat na troskách toho co shořelo v plamenech, podezřívavosti, a dusné atmosfér kterou nevytvořili ani Snorch ani alfik ale my všichni... plně souhlasím s Melegantem, utápíme se v pocitu že jen my jsme ti dobří a přitom jsme zkažení úplně stejně jako ti kterými opovrhujeme, jenže My jsme zkažení tak aby to vyhovovalo společnosti...
Všichni si jen stěžujeme, pindáme, a nadáváme, ale nikdo není schopen začít něco kloudně dělat a začítí to tu dávat do kupy, všichni čekáme kdo s tím začne abychom se k němu mohli pro dobrý pocit připojit. Honíme se tady za objevováním nových multinicků a všechny je mažeme a jen máloklmu jestli vbec někomu došlo že to nemá smysl, tím že je mažeme a blokujeme si zase jen přiděláváme práci, ale to je nejspíš to co potřebujeme pro ukojení vlastního EGA "Dnes jsem lepší člověk protože jsem odhalil a prásknul hacknutý účet který mi sprostě nadával, proč se na to nevykašat, nechat je být, dávání reputace mazání... jim to je jedno ale ostatním uživatelům už z toho hrabe, oni z pravidel která my dodržujeme, mají jen srandu a naše jediné zbraně proti nim je jen to co jim připadá směšné, takže proti nim bez alespoň částečného porušení vlastních zásad města není, a to je to co způsobuje to že si sami sobě likvidujeme město, každý už nedělá nic jiného nežli to že za vším hledá snorcha a alfika a kdovíkoho ještě a všechno důležité v tomto městě chátrá, rekonstrukce je nutná ale nikomu se do ní nechce protže ma přeci na práci lepší věci, hrát si na STB.
To co jsem sem teť naspal je jen opakování toho co tu již zaznělo, je potřeba vyvést obyvatele města z toho zmatku a chaosu který zde vládne, jen málo nás si zachovalo zdravý rozum a udržuje věci funkční ale takhle to nejde do nekonečna. Pokud chceme tohle nějak přežít je třeba začít bojovat proti tomu co nenávidíme a čeho se snažíme zbavit bojovat trochu jinak než doposud...
Melegant, Godric, i Nathaka mají pravtu v tom co zde tvrdí, pravdu a bic než pravdu...
s úctou
smycma
Viděli jste nového Batmana? Poslední scéna s Jokerem, přesně tohle:-) ještě kdyby při tom vyhrávala Edit Piaf :-)
Víte, v čem je váš problém, uživatelé? Nejsem to já, nebyl to Saladin. Není to ani "FracekDuo". Jste to vy. Nechali jste se strhnout všeobecnými nesváry a nesnášenlivostí, sami natolik přesvědčeni o tom, jak dobří a vznešení jste.
A teď... dokážete se podívat do svého serverového zrcadla, miláčci? Jaké to je? Ten pokřivený obraz vaší idylky, vaší "normálnosti" a slušnosti? Chutná vám to?
Město vám hoří. A první krysy jej už opouští. Ostatní pláčí u vysokých plamenů. No, není to krásně dramatické? A hlavně... nezdá se vám to hloupé?
Jste větší "zrůdy", než kdy já dovedu. A vskutku si vychutnávám tenhle divadelní monolog, Šajtan ví, jak moc miluji podobné role.
A proto... nemáte dojem, že to stačilo? Hm? Nebo chcete ještě nechat pár budov lehnout popelem, odradit nové obyvatele, vyhnat vážené mešťany? Hm? Chutná vám to? Ptám se vás; chutná vám ten popel, co nýní musíte (kvůli sobě) žrát?
Chtěl bych vás poprosit, aby nikdo neříkal, co si tribun myslí, co mu vyhovuje, jak by to chtěl... do hlavy mu nevidíte, do srdce už vůbec ne a proto je naprosto nekompetentní říkat něco jako... jako.
Ono existuje něco jako (kurzíva)fórum(/kurzíva)?
Něco se vám nelíbí, a stoicky to přetrpíte, s hromadou pindů kolem. Jestli si mám já na co stěžovat, tak je to tohle.
Chcete něčeho dosáhnout, tak fajn, vytáhněte do bitvy, tvořte něco, bojujte! Co si myslíte, že bude za měsíc, rok? Buď se vrátíte, a tohle všechno bude planné tlachání, a nebo to vydžíte, ok. Co si řeknete pak? "Fajn, vzali mi to, co pro mě mělo nějakou cenu, a to jsem o to sakra ani nebojoval!" Skutečně to tak chcete, vzdát se bez boje, jako by byli "oni" o tolik lepší, že se neodvážíte ani hnout prstem?
Sám jsem tohle zažil asi dva roky zpátky ve své reálné komunitě. Našli se lidi, kteří dobrou věc potápěli, přiživovali se na ní a kazili. Nicméně oni nikdy nedokázali tvořit. Myslíte si, že jsem snad ignoroval co se děje, a utápěl se v sebelítosti? Nevzdal jsem to, naopak jsem vyburcoval svoje úsilí, vytvořil smysluplné a výborné věci, o kterých jsem nevěřil, že je vůbec dokážu. Pár lidí se ke mě přidalo, bojovali jsme, a nakonec zvítězili.
V každém jednotlivci je dostatek síly a kreativity na přehlušení stovky Melegantů a tudíž dokud existuje jediný člověk, který to nevzdá, bitva trvá. Chcete-li opravdu to lepší pro komunitu, bojujte, nevzdávejte se. Potom zvítězíte.
Souhlasím s SK
Zdravý humor to chce dámy a pánové, to je to co serveru chybí.
!
Tak sem se tady po čtrnácti dnech ukázal na delší chvíli a vidím, že se všechno spamuje, rozpadá, odcházejí lidé, někteří jsou mazáni... možná moje prognóza o dvou letech je moc dlouhá...
Hmm, zeby sa tento server menil z komunitno diskusneho zase na prispevkovi, zaujimave.
Sice my, správní hoši, nemáme co říci, ale stejně sem něco dáme, nějaké moudro, aby Melegant či FracekDuo nemohli přispívat.
"Teplé koláčky a studené mléko Ti udělají dobře."
Textorisi, ty se už necítíš vytížen u Ringu?
Pánové a dámy,
stůl Boj za kratší příspěvky změněn na zajímavější a aktuálnější téma: "BOJE NA SERVERU" id stolu: 2049
Věřím, že každý má co říci.