Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Zdenál

Uživatel úrovně 5

Nevim, nejsem herec, ale podle knížky jsem měl pocit že Forest je právě něco takovýho. Nevybavuju si to přesně ale bylo tam že má nějak dva metry a kolik kilo... no prostě podle předlohy by mi tam seděl spíš Šwarcinegr než Hanks.

PS: Rocky neni B-čko! Je to dobrej film podle skutečné události... Předlohou byl zápas Chucka Wepnera, neznámého b-čkového boxera a pouličního rváče s Muhhamedem Alim - pravděpodobně nejlepším boxerem všech dob.

Vydržel 15 kol!

Tady máte celej zápas:
http://www.youtube.com/watch?v=z5hWWWFoO2Q&feature=relate d
http://www.youtube.com/watch?v=cgT3dRtm5qg&feature=related
ht tp://www.youtube.com/watch?v=0hn-qzbcyrU&feature=related
http:// www.youtube.com/watch?v=Mlunme2O-A0&feature=related
http://www.y outube.com/watch?v=O4EeYzs4IW0&feature=related
http://www.youtub e.com/watch?v=zxdZUpAb7SE&feature=related

http://www.youtube .com/watch?v=x7I-98nGXcc

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Zdenál: Neměl by mít právě herec hrající zrovna takovou postavu "s IQ nula nula nic" více hereckých grimas než drsňáci z Bčkových filmů, kteří k hraní své postavy nutně potřebují kamenný ksich, ale hlavně správně vypracované svalstvo? Mimochodem, dle mě není u Hankse problém v malém počtu výrazů, ale hlavně v tom, že je to děsně nesympatický maník.

Ikonka uživatele Zdenál

Uživatel úrovně 5

Proti Hanksovi sice nic nemám, ale zrovna na Foresta s IQ nula nula nic jsou tři grimasy víc než dost:-D Přirovnal bych to k Rockymu nebo Connanovi. Na takovou roli prostě musí bejt herec s prkeným projevem, protože jinak by to ani nebylo k uvěření. Možná obsadit nějakého pařeza-neherce by bylo lepší, ale kdo ví...

Hoho! Říct o Viweghovi že nemá talent je silný tvrzení. Ne že by to bylo podle mého vkusu, ne že bych od něj kdy co čet a ne že bych k tomu cítil potřebu, ale o člověku s nevětší prodejností knih v tomto rybíčku bych si to říct nedovolil. Von je spisovatel asi jako Landa zpěvák, nebo právě Forrest Gump rybář.
Ať tak či tak, prostě klobouk dolů před všema kteří se dovedou prosadit v oboru na kterej nemaji talent. To je víc než talent!

Ikonka uživatele Den poté

Uživatel úrovně 0

Musím přiznat, že jsem Foresta nikdy nedokoukal - zkusil jsem to dvakrát a dvakrát jsem jej po půl hodině až hodině vypl s myšlenkou "Ach bohové, čím se mě to zase pokoušejí nakrmit?". Předpokládám, že kniha by mě oslovila asi o dost více (už kvůli absenci antiherce Hankse, který umí v obličeji střídat tři grimasy a jinak hraje hodně jako prkno).

"Dojímavá nuda" je u mě ještě docela dobré hodnocení - nové české filmy (častokrát točené podle otřesných knih netalentovaného Viewegha) jsou prostě jenom sračky. A nedivám se na ně, jelikož mám rád svou příčetnost a nechci se rozčilovat u tupých děl.

Chápu, také mám pár filmů, jejichž kvalitu by někteří lidé dokázali zpochybnit, ale pro mě jsou srdeční záležitostí, takže je vždy budu hájit.

Ikonka uživatele Zdenál

Uživatel úrovně 5

Forest Gump a dojímavá nuda? řekl bych že je to ojedinělej názor. Měl jsem tu čest číst i knihu, kde je ještě větší frajer (wrestlerovej šampion, kosmonaut, šachový velmistr a člen kmene lidojedů) a film se v tomto drží celkem rozumě při zdi.

Neřikám že tam nejsou scény kde se hraje na city, koneckonců je to hollywoodskej mainstream. Ale na druhou stranu, je to o životě. A kdo neprožil osudovou lásku či mu neumřel někdy někdo blízkej?

Ale těžiště filmu i knihy vidím úplně někde jinde.

Je to opus na nezdolnou pracovitost, vůli hrát svůj život na maximum i s kartama který nejsou úplně super, makat a nestěžovat si. V tom je to inspirativní, navíc s přiměřenou porcí humoru kterej je takovej "haló teť koukejte"!, takovej až bych řekl cimrmanovskej, ale neni rozhodně tupej, naopak.

Dojímavou nudou bych nazval spíš různé novější české filmy tipu "teplej učitel" a tak podobně.

Sorry, ale jednoho ze svejch nejoblíbenějších filmů sem se prostě musel zastat...

Uživatel úrovně 0

Hankse rád nemám, jako herec je mi vyloženě nesympatický (slavný "Forest Gump" je dojímavá nuda a glorifikovaná "Zelená míle" je hrozná pitomost), nicméně jeho produkční práce se Spielbergem nejsou zas tak špatné ("Bratrstvo neohrožených" jsem sice neviděl celé, ale těch pár dílů, které jsem zkoukl, bylo dobře natočených - a na blu-ray je to vskutku lahůdka). Ale Ryan se s "Apokalypsou" srovnávat nedá, je to jako vedle sebe postavit mouchu a lva a ptát se, co z těch dvou je působivější. Pochopitelně že lev.

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Co se týče válečných filmů, v poslední době mě oslovil ""seriál" The Pacific, který natočil Hanks společně se Spielbergem a je fakt silnej. Ovšem hrůzy války podle mě asi nejlíp vystihne Pianista od Polanskyho. Musím zmínit už i klišoidně okoukaného Vojína Ryana, kterej dneska už bude působit nízkorozpočtově, ale já na Hankse nedám dopustit a ten záběr kdy doktor schytá kulku je tak reálná že by se od toho mohli učit i dnešní režiséři :D

Uživatel úrovně 0

Mám - "Manderlay", což je volné pokračování "Dogvillu" a je prý ještě o něco drsnější (v ironii a okomentování toho, že někteří lidé jsou raději otroky, protože je to zbavuje zodpovědnosti za své činy a rozhodnutí). Potom samozřejmě starý dobrý Kubrick, "Mechanický pomeranč" asi znáš, ale jeho nejlepší film (z uměleckého a citového pohledu) je podle mě "Barry Lyndon" - a to je fakt nádhera. Nevím, jak jsi na tom s válečnými filmy, ale Coppolova "Apokalypsa" je jedna z nejlepších věcí, která kdy byla natočena. A když už jsem zmínil Triera, byla by ostuda opomenout "Antikrista" - to na Tebe bude možná silné kafe, na druhou stranu, je to fakt působivý snímek.

A z méně intelektuálského soudku, bohužel, ještě není možné tento film sehnat (v přijatelné kvalitě) a nemyslím si, že by Tě bavil bez znalosti předchozích dvou televizních sérií. "Suzumiya Haruhi no Shoushitsu" vyjde na DVD 18. prosince. Těším se na to jako malý kluk, takové nadšení pro film jsem zažil naposledy jako desetiletý školáček, který se už nemůže dočkat premiéry "Pána Prstenů".

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

I lol'd.

Ikonka uživatele Almad

Uživatel úrovně 5

Co kdo proved s Andorem? :D

Ikonka uživatele Lyrie

Uživatel úrovně 0

DP: byl, ale aspoň něco... Když se tak málo točí filmy jako Dogville... Nemáš nějaký tip na fakt dobrý film?

Uživatel úrovně 0

Dabing byl otřesný. (reakce na Lyrii)

Ikonka uživatele Almad

Uživatel úrovně 5

Samurai: Viz úvodní stránku Asterionských ,)

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Almade? Co to?

Ikonka uživatele Almad

Uživatel úrovně 5

Gratulace Asterionu, Mytagu a vlastně i Altaru.

Opravdu. Myslím si, že to takhle bude pro všechny lepší.

Ikonka uživatele Lyrie

Uživatel úrovně 0

Právě nyní: (překvapivě) Nova Cinema, Barva kouzel, první část

Ikonka uživatele Sargold

Uživatel úrovně 5

Fafrin: Najdou se i takové...:-)

Ikonka uživatele Fafrin

Uživatel úrovně 0

A hlásí se vám hodně žen, které chtějí okouzlit "dívky nevinné"?

Ikonka uživatele Barbar Cohen

Uživatel úrovně 0

Nikdy jsem u šermířů žádnou zvýšenou bystrost nezaznamenal. - *Tohle se vám líbí*