Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Fafrin

Uživatel úrovně 0

Cohen a ostatní: Zde se zřejmě dostáváme do rozdílného způsobu v chápání pojmu: Co je to umění (umělecký film), co je to zábava?
(Nemusíte odpovídat, jsem si vědom, že Forrest není nijak dokonalé dílo, ale příjde mi zajímavý a působivý)
Otázka na závěr: Jaký typ filmu je Zeitgaist?

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Den Poté: Už tě čtu pár příspěvků a dost lehkovážně odsuzuješ filmy dost zúženým pohledem. Posledně mě rozesmálo tvoje srovnání Gura s Tarantinem :D Ps. Lyrie: Co se týče Psycha... napadl mě hned Hitchkok se stejnomjenným filmem :D

Pss. Ohledně psycha... tak mě jako menšího docela dostal Kruh. Paranormal Activity... jo, bylo to fajn, než jsem se začal zajímat jak to vlastně bylo... stejně tak Blair Witch může mít pro nezasvěcené stejně silné kouzlo, nebo 4 druh.

Jinak doporučuji třeba film: Cela (The Cell). Převážně předpovídatelná americká skládanka... ale pár scének fakt stojí za to (zmíním koně, 3 ženské na poli a toho vraha vstávajícího z trůnu... ta vlající drapérie má dost sílu :)

Uživatel úrovně 0

Rádi bychom vám oznámili, že vyšlo nové číslo internetového časopisu Drakkar!

http://drakkar.rpgplanet.cz/vydani/rijen-2010-pochmur na-mesta-22

Kromě velkého množství článků věnujících se tématu Pochmourná města, v něm naleznete mimo jiné velmi zajímavý článek o rolových hrách z Německa.

V tomto čísle máte také možnost zasoutěžit si o novou deskovou hru.

Číslo si můžete stáhnout na níže uvedené adrese. Uvítáme jakékoliv komentáře, připomínky a kritiku.

http://drakkar.rpgplanet.cz/download/vydani/drakkar_2 010_22_rijen.pdf

Ikonka uživatele Corwin45A

Uživatel úrovně 8

A co třeba Mahabhárata od Petera Brooka? Pro mě je to nejlepší film natočený podle nějakého z klasických mýtů jaký jsem dosud viděl, i bez složité výpravy, drahých triků a tisíců komparsistů, viděl jste ji někdo?

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

Lyrie: Už to není žádná novinka ale co takhle Paranormal activity, Paranormal entity, ten provní film má dva konce..

Ikonka uživatele Lyrie

Uživatel úrovně 0

Chci poděkovat za všechny typy na dobré filmy, které sem dáváte, a za diskuzi, která je po dlouhých měsících opravdu přínosná. Osobně se na filmy moc nedívám, na televizní programy (krom pohádek) téměř vůbec, takže nemám s filmovým průmyslem mnoho zkušenností, dávám přednost knihám. Ale těší mě, že uvádíte věci, které stojí za zkouknutí (at´ už za střízliva či v opojení), určitě si něco vyberu. Pro mě v nich nemusí téct proudy krve ani se oddělovat části těla, ale takové pěkné psycho, to bych si dala líbit. Tak mi, prosím, nabídněte nějakou tu strašidelnou, tajemnou a nervákovou věc :-)

DP: Druhý díl Dogville si určitě seženu.

Ikonka uživatele Den poté

Uživatel úrovně 0

Co třeba dokonale chladnokrevně vyjádřený cyklus života? Co ten emocionální minimalismus, který je asi tak stokrát působivější než hollywoodské dojáky (Forresta nevyjímaje)? Co lehký smysl pro vtip (příklad: homosexuální důstojníci u jezera)? Co ta naprosto parádní a božská kamera? Co herecké výkony, správně protáhlé jako na jevišti, působící velmi sugestivně?

Je toho ještě mnohem víc, ale připadám si trošku nepatřičně, když mám někomu vysvětlovat, v čem je ten film skvělý. Když jsi ho viděl a zapamatoval sis jen to, cos zmínil, nebude chyba ve filmu.

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

V čem přesně má spočívat ona úžasnost Barryho Lyndona? Viděl jsem to a přišlo mi to většinu času nudné. Divácky jsem pookřál jen při scénách vojenských trestů a nečekaného infarktu jedné marginální postavy, ale že by mi ten film připadal nějak zapamatováníhodný, to se říct nedá.

Ikonka uživatele Den poté

Uživatel úrovně 0

To, že se na trhu s literaturou prosadí člověk, který psát neumí (ať už z hlediska formy nebo obsahu), nepovažuji za "více než talent". To je dáno prostě jenom malostí mozků jeho čtenářů.

"Prolomit vlny" jsem ještě neviděl, stejně jako "Idioty", ale mezeru si doplním co nejdříve. "Antikrista" hodnotím opravdu vysoko (a ne kvůli ustřihnutému klitorisu, jak by si někteří mohli myslet).

Japonských guro je vážně mnoho, kam se na ně hrabe Tarantino (rozhodně v objemu krve prolité) - mezi mé oblíbené patří třeba notoricky známý "Suicide club" nebo "Tokyo Gore Police".

Cohene, ne každý zná tolik filmů jako Ty. Lyrie třeba do tohoto léta o "Dogvillu" neslyšela a na další doporučení se ptala právě ona. Krom toho, opravdu mnoho lidí "Barryho Lyndona" nezná a zatím slintá u "Spartaca" v domnění, že je to Kubrickův nejlepší počin.

Jo, film je médium, ale já bych ocenil, kdyby v něm bylo méně sraček a více myšlenek, tedy méně výchovy a více umění.

Ha, Forrest a umění. Ha.

Ikonka uživatele Barbar Cohen

Uživatel úrovně 0

V první řadě, AUČ.

Není pravda, že film má být umělecký, stejně jako není pravda že umělecká má být třeba kniha. To jsou pouze média, která mohou nést jakýkoliv obsah, ať už umělecký, poučný nebo zábavný. A nechceš mi doufám tvrdit, že Forrest Gump je umělecký snímek.

Ikonka uživatele Fafrin

Uživatel úrovně 0

Cohen: Ale film snad nemusí být výchovný - má být umělecký - způsobit umělecký zážitek - zapůsobyt na emoce, donutit k zamyšlení, prohnat fantazii.

Uživatel úrovně 0

Mám, ten má snad každej.

cpt. Snorch

Co takhle japonský horor Grotesk? Některým dekadentním hovadům jako je Melegant, nebo Cohen, by se mohl kousek zalíbit. Když jsem to viděl prvně, zmocnila se mě celkem slušná schýza, čemuž vděčím zřejmě tý mahuriáně. Ale zpětně si říkám, že by to mohla být docela fajn tragikomedie. Zvrhlý maniak mučící nesmělé Japončíky. Cohen: Máš k dispozici ten zcenzurovaný, meziválečný film Zrůdy? Dohodnem se.

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Kdo jste neviděli film TAKEN, vřele doporučuji. Je to méně známý film o dvojici Američanek unesených v Evropě.

http://www.imdb.com/title/tt0936501/

Uživatel úrovně 0

Nevím, no.

Fafrin: V tom případě nemá příliš velkou výchovnou hodnotu...osobně jsem Forresta viděl asi jen do půlky, pro mně typický případ filmu "vypnu - koukám".

Bčka mohou být úžasná, viz. otřepaní Tarantino s Rodriguezem. Nedávno jsem po uměleckých hodech v podobě filmu Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec (nejlepší film co jsem kdy viděl, nějaký Dogville se může jít bodnout) shlédl čistě žánrovou arénovku, která přišla jako studené pivko po opulentní a dekadentně ostré hostině, kterou Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec určitě je. Šlo o Neporazitelný 3: Vykoupení (Undisputed III: Redemption), opravdu lahůdka. Překvapivě propracovaná zápletka (která je v případě arénovky naprosto vedlejší), úžasné přizvuky ruských, gruzijských, amerických, brazilských atd. protagonistů, perfektní choreografie soubojů a tak dále. Zkouřit se, otevřit pivo, pustit film a nepřemýšlet. Jinak je tenhle film třeba na CSFD hodnocený lépe než Rocky, který samozřejmě béčko je.

Co se týče Viewega, ten má talent asi stejně jako Kulhánek - umí se prodat, žije v iluzi že umí psát z pohledu ženy, rád ždímá své věrné čtenářstvo. Nic proti němu.

Jinak k dobrým filmům, kromě těch už zmíněných třeba známá Nezvalova Valerie a její týden divů, od Triera spíš než Antikrista (kterej je silnej snad jenom v případě, že ho sledujete totálně zkouření v temném sklepě, což se mi poštěstilo) bych doporučil Prolomit vlny (Breaking the waves)...potom Ferreriho Velkou žranici (La Grande bouffe)...hmm, z novějších třeba skvělý Single man (thx Žilet) nebo výtvarně skvěle zpracovaný filosoficky laděný Waking Life.

Trochu mě zamrzelo, že se tu v doporučení míhají jen samé známé firmy a tak ani o žádné doporučování nemůže jít...a co se týče Johna, to je křeček syrský. Jsou i důkazy.

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Přiznejte se, čí LARP způsobil, že božský ministr John boural!?

Ikonka uživatele Fafrin

Uživatel úrovně 0

Ano, Forrest je o bláznivosti, nesmyslnosti a nepředvídatelnosti života. O tom, že občas můžete být ve správnou chvíli na správném místě.

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Film Forrest Gump nepůsobí dojmem, že by se Forrest tam, kam se dostal, dostal pílí. Všude to vypadá jako "slepý k houslím" -- prostě Forrest vběhne ze strachu na stadion a ejhle, je z něj sprinter. Jde se jen tak proběhnout a ejhle, je z něj mesiáš. Omylem vyjede na moře a ejhle, je z něj miliardář. Jako tele čumí na míček a mlátí do něj a ejhle, třese si rukou s prezidentem...

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

B-čka můžou být dobré filmy, zvlášť když nejsou podle skutečné události, ale podle skutečné hry. Mortal Kombat budiž příkladem. ^^

Ale ze všeho nejvíc se těším na excelentní C-čko, které se jmenuje Sharktopus. Ten se stane kultem! ^^ Trailer zde: http://www.videacesky.cz/trailery-recenze-filmy/sharktopus

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Zdenál: Já Forresta ani nečetla ani neviděla (po pár minutách jsem uznala, že to není film pro mě), jen podle toho, co vím, bych čekala, že tam bude k vidění skvělý herecký výkon...

K PS.: To tys dal Rockyho do jedné věty s Connanem ;))) Mimochodem, to, že je film dobrý, neznamená, že to není B-čko. A mám takový ošklivý pocit, že i podle skutečné události by se dalo natočit B-čko.