Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Zrovna u Dalího by jsem tu kritičnost tak podružnou neviděl. Stejně tak Michelangello (nikde sochu nemá a otevíral si hubu na samotného papeže), Dalí (udělal pěknej rozruch na akademii a vůbec celej jeho život je rozruch)... Kazimír Malevič, Pier Manzoni... to jsou lidi který svým kritckým přístupem změnili zavedené pořádky, posunovali vývoj dál. Nemůžeme tvrdit že kritičnost je podružná, ba naopak.
Rozdíl mezi jejich kritikou a dnešní kritikou je v tom, že oni měli ideu, nápad a myšlenku a tak mohli tím nápadem kritizovat současné dění. Měli něco v ruce.
Co mi vadilo a vadí je fakt, že se tady soustavně podkopává snaha ostatních lidí, ale tím to hasne. Nikdo nemá tendenci nic změnit, nebo ukázat nějaký postup/myšlenku. Takže ano. Lidi jsou nespokojení s vývojem situace, ale absolutně nikdo (hlavně ti co jdou nejvíc slyšet) nemá tendenci věc změnit. To je ten průser.

Je to jako s policejní službou. Vyžaduje ty nejlepší lidi, ale není na ní nic, co by ty nejlepší lidi přitahovalo.
Tak snad jen malej apel. Když už se mi něco nelíbí a chci to veřejně sdělit, zamyslím se i nad tím jak by to šlo zlepšit.

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

Přesně o to jde, proč mu ji postavili... Postavili mu ji, protože byl skvělým umělcem. To, že byl kritik, je věc podružná.
Gabrielova pointa totiž spočívá v tom, že žádný kritik, který by zároveň nebyl ve svém oboru platným a aktivním tvůrcem, si nezískal respekt a uznání. Jestli to je pravda, nevím, ale možná ano. Je fakt, že si žádného profesního kritika, který by kromě kritizování nic nedělal a přesto si získal věhlas, nevybavím.

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Gabriel: Nejde o to jestli postavil sochu zrovna pro jeho kritičnost. On kritikem byl.
Moc se v tom šťouráš. Chtěl jsi sochu, máš ji mít. Spíš mi řekni co jsi chtěl tím prvním příspěvkem říci. Určitě jsi nehledal odkaz na sochu :)

Ikonka uživatele Gabriel_reaper

Uživatel úrovně 5

anarion: a myslis si ze nekdo postavil Salvadorovi sochu protoze byl kritik?

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

Někdo jinej.

Ikonka uživatele Den poté

Uživatel úrovně 0

Neuštvěte toho Nathaku, kdo se tu o to pak bude starat?

Uživatel úrovně 0

Vystupování Kohena nemá chybu, punkáč každým coulem. Andrgraund, vole!

Ikonka uživatele Skewer

Uživatel úrovně 0

Anarion:
Občas tu zazní i ohlasy kladné, ale připadá mi, že se zdejší komunita stáhla spíše věci negovat pod záštitou objektivity a že tato zdejší móda se tu stává už jakýmsi folklorem který si tu pěstuje už podhoubí.
Teď jsem asi možná zbytečně skeptickej zase já...

1) Nope, neřekl bych že jsi přehnaně skeptickej, spíš naopak je to pravda.

2) Paradoxně, neřekl bych, že zrovna ta debata kolem fotogalerie je tenhle případ (spíš bych to vztáhnul na jiné rubriky).

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Gabriel_reaper: Tady: http://niceeynice.files.wordpress.com/2010/05/salvador_dali_-_s tatue_-_cadaques_-_spain.jpg

Ikonka uživatele Barbar Cohen

Uživatel úrovně 0

Na to bych se raději neptal, kámo, pokud nechceš aby tekla virtuální krev :-D

Ikonka uživatele Fafrin

Uživatel úrovně 0

Vidím, že diskuze volá po rubrikovém stole pro fotogalerii. Já se třeba těším, jestli se objeví nějaké dokumentační fotografie. Třeba z nějaké DrD či Fantasy akce.
Lexie: A co by takový správný muž měl mít?

Uživatel úrovně 0

Jak by řekl Rytmus, hrdina mládeže: Si zabilaaaa...

Uživatel úrovně 0

No sakra. Já nikdy nemůžu být ve správnou dobu u správného muže.

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

V tom případě ani popel... asi jsem to viděl moc útočně. Každopádně můj příspěvek měl taky podtext:

klidně si zdejší "zavedené nudné klišé" okořeňte. No problema. To co jsme tam s tečkou hodili rozhodně není precedens proto, co tam být musí. Je to ukázka co se třeba fantasy brát může.

Bohužel od fóra očekávám širší záběr, než jenom rejpavý kritiky (fajn, občas věcný), skepse, narážky a negativismus. Občas tu zazní i ohlasy kladné, ale připadá mi, že se zdejší komunita stáhla spíše věci negovat pod záštitou objektivity a že tato zdejší móda se tu stává už jakýmsi folklorem který si tu pěstuje už podhoubí.
Teď jsem asi možná zbytečně skeptickej zase já... ale popravdě v poslední době na fóru vidím jenom stížnosti. Takže když kliknu na tu položku, vidím stále známé tváře a už jenom čekám co komu zase vadí. Pak se mi nediv že v přehršelu zdějších kritik s názvem: "ohlasy uživatelů" jak píšeš, je to docela otrava i číst.

Uživatel úrovně 0

Ne, argument typu "Sedět na prdeli za monitorem a vzdychat" neberu. A proč? Ne, že bych byl nucen se někomu vyznávat, ale prozradím rád jeden z faktorů: Když se, kdokoli jsi, podíváš na hromadu minitextů obsažených v těchto diskusích (rozuměj tím jednotlivé "ohlasy" uživatelů převážně na témata ohledně herních systémů a jiných výmyslů), vyjde ti najevo, že bys rázem mohl tenhle argument používat dle libosti - tedy jej aplikovat na každý plk, který sděluje různé stížnosti, poznámky apod. týkající se problémů uživatelů. Vždyť je to přeci prostoduchý argument, ačkoli chápu jisté rozhořčení nad stavem této diskuse, Anarione. Musí snad kritik potažmo <teoretik</i> nebo docela obyčejný laik, který vyloženě subjektivně komentuje dění, nutně ovládat praxi dané problematiky? Ach, to nikoli, neboť jakmile by se onen teoretik vbrzku stal umělcem, zajisté by ztratil mnoho ze své původní (ryzí) kritičnosti, ve které ještě zůstávala určitá objektivita. Vezmi si, Anarione, kupříkladu estéta.

A co se týče výtek, nikdo zde nevznesl žádnou konkrétní výtku. Nikdo. Stoupa se zmiňoval velmi obecně, prakticky nepřišel s žádným kritickým řešením; Cohen se na výtky taky vykašlal (á ce propos - jeho poznámka o zlobivých dětech mě pobavila, jako by snad okořenila nudnou atmosféru); Den poté taktéž nesahal po žádných konkretismech, ale nastínil tu něco, nad čím není špatné se zamyslet. Rozhodně to nepovažuji za takovou ztrátu času, Anarione, jako nespočet předchozích příspěvků, n´est-ce pas? Ale co, my sami si individuálně definujeme, co je a co není ztráta času, takže to nechám jen na tvém úsudku. O výtkách nemůže být řeč, nikdo ti tu ani nepředkládá efektivní řešení. To je sice pravda, ale kdyby takový recept byl, považ, základ serveru by se znenadání překopal, čímž by se vytratil onen zdejší specifický odér. A tak souhlasím s konstatováním, že reformy nejsou na místě. Zde jsou pouze předkládány ohlasy uživatelů serveru. Co bys očekával od Fóra? ( -> řečnická otázka)

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

Bych blil, velebnosti.

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Však si přispějte. Nikdo přece nemá nic proti novým myšlenkám, bořením tabu apod. Koneckonců rejpat umí každej. Až sem někdo nějakou fotku pošle, tak se uvidí. Ale jen si vzdychat nad aktuálním dění a sedět na prdeli za monitorem a čekat že někdo jinej ten led prolomý, je jako u voleb sedět u počítače a pak v hospodě nadávat jak je to zkurvený. Zkurvený by to nejspíše bylo i kdyby ten člověk k volbám šel, ale aspoň něco udělal. Takže nic proti vašim výtkám pánové... ale

Ps. To samý jsem slyšel i o Galerii. Slyšel, slyším a slyšet budu. Hledat pevnou půdu pod nohama v oceánu umění je jako učit plavat krtky se šnorchlem v podpaží :o)

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

BC: Ať se tu kdo chce, cítí jak chce a podrývá si, co chce. Po tom mi nic neni.

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

Jo a Gombrich se obrací v hrobě:D