Ale kluci, kvůli vám teď ta aktualita nevypadá tak dobře. Copak nechcete, aby se to hodné mladé děvče mezi námi cítilo jako doma? Chcete snad podrývat Natháškovu autoritu? S tím si dejte pozor.
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Tentateur: Mně to přestalo bavit hned u první fotky. Vlastně mě to nebavilo ani před ní.
K fotkám obecně mam menší úctu než ke kresbám, ke špatnejm fotkám pak nemam úctu už vůbec žádnou, což o spatný kresbě rozhodně říct nemůžu. No a tahle fotogalerie ve mně vzbuzuje zatim zhruba stejný emoce, jako procházení google street view se staženýma barvama na monitoru. Ty fotky jsou špatný i do rodinnýho alba.
To jsou docela relevantní připomínky, narážejí ale na zásadní problém - setting. Klišé se tu nabaluje na klišé ve většině děl (prozaických i, řekněme, vizuálních), takže není možné čekat něco sugestivního, silného námětem i formou (která se nakonec vždy ukáže jako obsah, protože obsah každé myšlenky je něco jako šablonami nadefinovaný vzorec - samozřejmě čím více vzorců, tím lépe, výsledný produkt je pak pestřejší). Na druhou stranu, je zbytečné volat po nějaké reformě na místech, která pro reformu nejsou stvořena, kvalitních fotek se po internetu povaluje hromada (když jsi hovořil o mase a krvi, namátkou doporučím Nobuyoshi Arakiho). Takže souhlasím s Tvým povzdechem, ale je to povzdech platný jako v rakvi.
Jsem zvědavý, kdo bude tím prvním, kdo protne jistotu jasných fotografických kompozic a tradičních námětů. Já si připadám, jako bych právě poslouchal Gombricha mluvit o oživování antických ideálů, akorát malbu nahrazuje fotka. Tedy nic proti technice a struktuře, jakých je využito při zvěčňování orlojů, chrámů, kaplí a jejich interiérů, ale schválně - máme to tu chvíli, nicméně brzy nás to tímhle přístupem přestane bavit. Zatím jako bych tu stále měl jen druhou galerii klasických děl (resp. jejich mocných následovníků a kopií), tak čekám, kdo přijde se skutečným masem a krví. Nebo jinak - dostatečně útočným námětem, který by technicky dokonalou klasiku nakopal do kompozice. Trochu víc expresivity a drásání (o avantgardě už, žel teoretikům, opravdu nebudeme diskutovat).
Doupě vždycky bylo více či méně rodinným podnikem. Proto je tak super být tou černou ovcí.
Takže abych si udělal přehled: Současná redaktorka Fotogalerie je Nathakova holka - bude tečka pořád redaktorkou Fotogalerie, i když ji Nathakovi někdo přebere?
"...ale především pevné nervy se zlobivými uživateli." :-D Wtf, kde to jsme, v nápravné školce? Někdo by si mohl dát pár pivek, jít do fotogalerie, trousit tam špačky a nechat nahoře prkýnko.
No mě to tady docela chybělo :)
Fotogalerie? Pěkný.. i když kresba je kresba..
Hej ale honem, kdo mi dal kladnou reputaci?! Tohleto nebudu trpět!
V tom drakkaru je více zajímavých článků, mně se zalíbil ten o revoluci. Je tam poměrně stručně a nadsazeně popsáno vše, co člověk potřebuje k tomu, aby způsobil revoluci. Pochopitelně jen ve hře. Takové články jsou fajn, děkuji za odkaz.
Maris: Otřepaný argument neznamená, že není stále vystihující.
V novém čísle drakkaru vyšel mimojiné článek s názvem Návrat do zapomenutých podzemí, pojednávající o jeskyních a dungeonech. http://www.rpgforum.cz/temp/drakkar_2011_25_duben.pdf
Co jsem pochopil, tak Anička umřela jako panna, jestli jsi narážel na tohle. Chudák holka.
Jsem všemi deseti pro. Politicky bohužel neprůchozí kvůli jisté nafouklé aféře, která v lidech moc hezky přikrmila pocit obav o děti.
Mimochodem, Pozorovatel píše docela rozumně. Ne že by někdo o rozumy stál, všichni mají svých rozumů a pravd plné mozky i pysky. Všichni jsou schouleni ve vajíčku, málokdo se vyklube. A i když se vyklube, tak zprvu jen křičí a dožaduje se potravy. Je to pozvolný proces, ten život/to umírání.
To je dobrý start. :B
Tady očividně vymřeli lidi se smyslem pro ironii a sarkastický humor. Nebo ten humor aspoň vymřel v Alkatorovi... a několika dalších jedincích jak koukám... jenom nový Tribun si zanechal soudnost a čistou hlavu.
Mor na bezhlavé a alpinisty :P
Hezky napsaná aktualita, Suku. Dobrá práce. :-)
Na Omenovu obranu, nemyslím, že to zamýšlel jako útok na mě. A ještě na jeho obranu, má pravdu. Muhaha. Že?
Co s vámi je? Proč se chováte jako parta - ale teď vážně, hehe, jestli to vůbec je možné - pitomečků, co právě vzhlédli od wikipedie a snaží se ostatní poučovat nebo jim metat do ksichtu svoje "pravdy"? Omen, ačkoli tohoto virtuálního panáčka vůbec neznám, promluvil jako správná nula. Nula, co se nikam nedostane díky vlastním schopnostem, a tak plácá poznámky, které ho mají dostat do "lepší" společnosti jemu podobných posměvačků (= idiotů). Souhlasím s Alcatorem (a tak se chopte svého otřepaného argumentu, jak se zde objevil další, navíc anonymní moralista - trapný výraz), ale příčí se mi vaše stupidní komentáře toho, co každý den děláte na serveru, jak každý den paříte dračí doupě - ale co že byste se na chvíli probudili, co? A pak také ta nepochopitelná zášť vůči jiným, která pramení z návyku na internet a virtuální hádky. No tak, nakopejte se aspoň do prdelí, ale pořádně, naostro. A přestaňte ostatním na internetu vyhrožovat, jak jim ojedete mámu, nebo jak je "totálně zničíte". Kus slizu, exkrement internetu, jak jinak.
A teď všichni řekneme apríl a budeme na sebe hodní, žejo?