Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Kaiserin

Uživatel úrovně 5

to tady funguje takovahle zajimava korespondence?:D

Ikonka uživatele Lord Alfik

Uživatel úrovně 0

Jo aha, hmm, to je blbý, no snad ti někdo hodný a milý poradí. ;)

Uživatel úrovně 5

kdyz ja tomu nerozumim:)), je tam desne chyb;)

Ikonka uživatele Lord Alfik

Uživatel úrovně 0

nechápu, proč to nerespektuješ a ještě si si heslo nezměnila, tak jako já.

:-)

Uživatel úrovně 5

to to je co?, prislo mi to emailem

Dobrý den, z technických duvodu vás prosíme aby jste si zmněnily heslo na 123456. Děkujeme za pochopení. server@dracidoupe.cz

Ikonka uživatele prokletý Dilvish

Uživatel úrovně 0

Raděj si nech věci vysvětlovat, než visvětlovat :o)

Ikonka uživatele Dradol

Uživatel úrovně 1

Děkuju za visvětlení

Ikonka uživatele Maris

Uživatel úrovně 5

Hned po Krollconu... :-)

Ikonka uživatele FlaviusV

Uživatel úrovně 0

Dracdol: con je zkratka z angličtiny a znamená sraz fanoušků, tady právě fanoušků fantasy. V ČR je to např. GameCon, PragoCon, HavCon atd... po světě je nejzdnámější WorldCon a EuroCon.

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Je to správně. Viz stůl id 11

Ikonka uživatele Dradol

Uživatel úrovně 1

Alcator:
Nevim jestli to tak má být nebo ne, ale v moudré sově pod Ostatní je napsáno Dění ve světe DrD, cony, novinky, vylepšení serveru - proste vše...
Má to být cony nebo ceny??
Nmá to být nějaké rejpání, jen chci upozornit na případnou chybu.

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

- Registrace se schvalují (a chceme po lidech, aby nám napsali pár slov o sobě), protože drtivá většina dosavadních problémů byla způsobena tím, že se sem dostal někdo, kdo tu nenašel, co hledal, a proto začal "zlobit".
- Registrace trvají, protože jinak by hrozba "smažeme tě" jaksi ztratila smysl (je to jako s reinkarnací - ve světech, kde je reinkarnace, je všeobecně pohrůžka zabitím považována za neúčinnou).

- Připadá mi to tu, že Dračí Doupě, ve kterém jde hlavně o zábavu a ne o to, jestli máš -5, anebo +10 reputace, kdo je správce, kdo řídí tohle a tamto, Pán Jeskyně přeci ve hře nemusí schvalovat, jestli máš dobrý jméno, jestli už jsi u něho jednou nehrál... - tato tvá věta je poněkud nedokončená, nelze přesně poznat, co máš na srdci.

- Ale Dračí Doupě není o tom vyhrát nějakou soutěž OHZD o nejlepší příspěvek, mít dobré hodnocení a dobrou reputaci. Dračí Doupě je o zábavě, o hře... - zde je naopak dost jasné, v čem je problém: Ty máš pocit, že tady jsi na "Dračím Doupěti", jenže to není tak docela pravda, tady jsi na "DraciDoupe.cz", což není "hra". Z toho prostě pramení celá tvá nespokojenost - ty očekáváš, že tento server je herna, nebo dokonce "jedno velké doupě (dobrodružství)", ale to tak prostě není.

- Ohledně oddělení zrna od plev ti už odpověděl Almad, vážně si zkus představit, že v rubrikách budeš dlouho dlouho listovat, než narazíš na nejbližší příspěvek s hodnocením alespoň 2; krom toho si představ, že by denně v rubrikách přibylo 5 a více nových děl - nikdo by nestíhal je všechna přečíst, okomentovat, ohodnotit; důsledkem by byla minimální zpětná vazba a obrovská nahodilost hodnocení (prostě jednou by měl Lischai štěstí, že by si danou povídku přečetla Apea, a jindy by měl smůlu, protože by si ji přečetl "Bigus Dickus Suspenzor", 10 letý dislektik, který by povídku nepochopil a dal nulu). Vím o čem mluvím: na tm-exchange.com , serveru, kam tvůrci závodních tratí pro jednu hru dávají své tratě a jiní jim je mohou komentovat a hodnotit, přibývají tratě rychlostí minimálně 1 za minutu, to je 1000 tratí denně (!!!) - na titulní stránce se zobrazuje nejnovějších 10, tzn. tvá trať je vidět maximálně 10 minut, pak už jedině dohledatelná přes tvé statistiky. Mých posledních 20 tratí je "vysoce kvalitních" (názor těch, kdo je hráli), ale protože jsem neměl štěstí a nevšiml si mých tratí nikdo z moderátorů, aby ji umístil do speciálního reklamního prostoru na titulní stránce, nedostala žádná z nich více než 4 ocenění, zatímco doposud nejoceňovanější trať má přes 200 ocenění. A to jde přitom o tratě, z nichž většinu projedeš za 1 minutu; zde na serveru ti průměrné dílo zabere 10 a více minut času. Už z tohoto důvodu je prostě nutný počáteční filtr v podobě redaktora, který vyřadí naprosté blbosti.

- Proč tu nejde o tu hru? - Ale ono tu jde o hru Dračí Doupě, jenže místo HRANÍ té hry se ji zde snažíme rozvíjet, obohacovat a doplňovat. A to je tvůrčí práce; je to aktivní činnost, ne pasivní přijímání zábavy. Leckterý režisér komedií, u kterých se ty jako divák řežeš smíchy, by ti potvrdil známou pravdu: Dělat legraci není žádná sranda. Je to dřina, znamená to spoustu pilování, spoustu přemýšlení, spoustu práce. A na konci je třeba desetiminutová scénka, u které se diváci řežou smíchy, ale autoři té scénky ji tvořili dva, tři dny.

TOHLE NENÍ HERNA.

Já jsem pochopil, co jsi chtěl říci. Bohužel se zdá, že jsi ty nepochopil smysl tohoto serveru a proto se tu trápíš. Ale hernu z toho dělat nebudeme.

Uživatel úrovně 0

Alcator: Promiň, ale vůbec jsi nepochopil, co jsem chtěl říct tím, co jsem uvedl v příspěvku.

Ikonka uživatele Almad

Uživatel úrovně 5

Athos: Protože je potřeba nějaká segmentace. Jistě, můžeš z toho udělat databázi příspěvků "dejte si sem každý co chcete, ono se všechno dá po úpravách použít". Důsledky:

1) Málokdo se bude snažit o něco *opravdu* vymazleného. Protože, ať si to většina lidí přizná nebo ne, ono to ohodnocení je dobrá motivace.

2) Jakožto uživatel se v tom nevyznáš, protože tu budou tisíce a desetitisíce (to neni přehánění, už teď toho o moc méně není) příspěvků, ve kterých se nikdo nikdy nevyzná.

Ikonka uživatele Maris

Uživatel úrovně 5

Doplněk - citát, který uvádí Alcator, je text majitele tohoto serveru (Almad), člověka, který to zde postavil - a to, pokud se podíváš na strukturu webu, nikoli jako herní server.
Server naopak plánoval právě jako místo, kde budou co nejkvalitnější díla v rubrikách. Jako redakce jsme jenom správci - toho, aby se tato koncepce nějak dodržovala - což samozřejmě děláme jenom jak to umíme.

(Dotaz nebo poznámka vyřčena slušným tónem není rozhodně důvod ke kamenování! :-) )

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

"Vítejte na největším serveru o Dračím Doupěti. Najdete zde spoustu doplňků, článků či diskuzí k tématům."

ani slovo o hraní...

Uživatel úrovně 0

Ahojky,

já nechci rýpat, omlouvám se, ale chtěl bych říct svůj názor. Tenhle web mi připadá jako hraní si na něco, co není. Je to tady jako ve firmě - je tady pár šéfů, kteří jen mávnou rukou a tím rozhodnou o existenci na webu. Proč se musí schvalovat registrace, k čemu to je dobré? Proč se nemůže člověk registrovat přímo? Připadá mi to tu, že Dračí Doupě, ve kterém jde hlavně o zábavu a ne o to, jestli máš -5, anebo +10 reputace, kdo je správce, kdo řídí tohle a tamto, Pán Jeskyně přeci ve hře nemusí schvalovat, jestli máš dobrý jméno, jestli už jsi u něho jednou nehrál... líbí se mi práce Alcatora, deshiho, Suka, všech... děláte svou práci skvěle.. Ale Dračí Doupě není o tom vyhrát nějakou soutěž OHZD o nejlepší příspěvek, mít dobré hodnocení a dobrou reputaci. Dračí Doupě je o zábavě, o hře... tady nic z toho není. Někdo přidá příspěvek, ale redaktor mu ho neschválí, jelikož nesplňuje normu kvality. I ta největší blbost v podobě příspěvku s hodnocením 0* se přeci dá použít, byť s úpravami. Proč tu nejde o tu hru? O tu zábavu? Můžu se na to zeptat?

Díky

Athos

PS: Víte, já jsem nechtěl nikoho tímto příspěvkem pobouřit nebo urazit. Jen jsem se chtěl zeptat. Sražte mi za něj reputaci, pokud chcete, proč ne. Jsem moc rád, že například Alcator tady dře jako blbec, aby to tu bylo co nejlepší. Určitě za to zaslouží uznání a obdiv. Neukamenujte mne, prosím. Já skutečně nechce nic znehodnocovat nebo špinit.

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Pravidlo č. 5: Nekrmte trolly

Troll, podle wikipedia.org, je člověk, který přijde na fórum/server se zaběhnutou komunitou s úmyslem ji rozeštvávat a rozhádávat. Proto začne psát urážlivé, útočné, posměšné nebo úmyslně "hloupé" zprávy. Když pak někdo z komunity na takové zprávy reaguje, "krmí tím trolla". Ideální reakcí je nechat takové zprávy absolutně bez reakce - on se o to nějaký moderátor (správce diskuze apod.) postará.

Nekrmte trolly.

Uživatel úrovně 0

chcel by som toto forum trochu zneuzit, ci pouzit a informovat o fore inom, z dielne jednej Zahorackej druziny stvorenom a trochou anime okorenenom. tesime sa na kazdeho navstevnika, ci uz docasneho alebo trvaleho. tuna je adresa:
http://almanach.s1.bizhat.com/

Ikonka uživatele Gurni

Uživatel úrovně 0

no tak hurá do toho a ať už je v Dobrodružstvích.