Alcator: Díky za vysvětlení.
Já mluvil o kříži složeném ze dvou překřížených, na sebe kolmých čar. O takovém kříži platí Darnathornova definice "Geometrický útvar, jehož sousední strany jsou na sebe vždy kolmé a všechny strany jsou stejně dlouhé" včetně dodatku "je to rovinový útvar o čtyřech stranách (a úhlech)". O kříži, který nastínil Alcator, pochopitelně ne.
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
opak ke konvexnímu je konkávní, a kdyby to někoho zajímalo, tak konvexní n-úhelník má všechny vnitřní vrcholové úhly menší než 180 stupňů, zatímco konkávní má alespoň jeden vnitřní vrcholový úhel větší než 180 stupňů. Kříž (takový ten, co bývá na lékárnách) má vnitřní úhly 90 a 270 stupňů.
Elwin: To slovo je mi neznámé, každopádně nereaguju na Alcatora, ale na Darnathorna.
Konopaslik: Kříž je tuším nekonvexní ...
Darnathorn: Stále je to i kříž.
Darnathorn:
Čtverec: Konvexní čtyřúhelník se všemi stranami stejné délky a se všemi vrcholovými úhly pravými. Pojem "rovinový útvar" neexistuje.
Mavev: Jasně, ale Lorri měl nejspíš na mysli jeden matfyzácký vtípek.
jo protože jak brzdí tak se z z toho kola obrujušuje cosi a kolo pak není úplná kružnice.
To mi připomíná... víte, proč vlak tak drncá?
Konopaslík: Ne, jde pořád o ten čtverec. Měl jsem dodat, že je to rovinový útvar o čtyřech stranách (a úhlech)...
Darnathorn: Krychle? Kříž? Ačkoliv uznávám, že netuším, zda se těm čarám v tomto případě říká "strany".
Darnathorn:Ty jo,na to ze ti je 13 dobrý.Mě je taky 13 mam známky jedničky dvojky a todle bych nevyplodil.*Tlesk,tlesk*
Skvělé vyhledávání Almade. Máme tu slušnou základnu. Když tam zadám Chuck Norris, hned mi tam vyběhne tolik věcí jen zde na serveru.
Korhul: Geometrický útvar, jehož sousední strany jsou na sebe vždy kolmé a všechny strany jsou stejně dlouhé...?
Definujte čtverec a pokud možno se vyhněte definici kruhem...
Elwin: Rotrigo myslí něco jako gamemaker, jen by to měl být aplikacemaker...
Rotrigo: A zkoušel jsi stahuj.cz ? Tam bys něco mohl najít...
Program na tvoření programů? To je jako kniha o psaní knih? V čem píšeš ... ?
Potřebuji tip na program na tvoření programů. Měl by být jednoduchý, aby to pochopil každý a lehce sehnatelný, ke stažení. Neznáte někdo nějaký???
Jinak, kdyby chtěl někdo titulky ke všem It Crowdům, může je sehnat tady.
http://www.razdva.cz/vencik/The_IT_Crowd/subtitles/
No, možná jsem materialista, ale čistej záchod je čistej záchod. Jinak mám paláce rád asi jako ty, strašně z nich bolí nohy.