Doufám, že pochopíte mou kritiku u díla "Arhgadasz". Alespoň Ti, co se chystají dílko přečíst.
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Jakože třeba čas začne ubíhat pozpátku...
"A tak zažijeme osud horší než smrt...život před narozením! A potom smrt."
WTF?
Jen jsem upozorňoval, že bude kulaté datum. To je něco jako Silvestr.
Doprovodné apokalyptické scénáře si domyslete sami ,)
Aramir: Jako tradičně po PragoConu.
Add hodiny...musím přiznat, že mi trochu uniká účel. Připomíná mi to jednu scénu ze Simpsnů, kde Vočkovi štamgasti stojí ve zbrusu novém baru a nechápavě zírají na nástěnné televizní obrazovky promítající obrovské oční bulvy.
Carl: "Co maj znamenat ty voči, co maj jako znázorňovat?"
Vočko: "To je péemko."
Nechápavé pohledy.
Vočko: "Postmoderna."
Nechápavé pohledy.
Vočko: "Tak jinak...samoúčelná krávovina."
"Jo ahá..."
Jen orientačně- kdy budou známy výsledky OHZD?
anarion: Na Unixových strojích je čas měřen v sekundách od 1.1. 1970, což je tzv. "Začátek Unixové éry".
Pro představu: 1 000 000 sekund je 11 a půl dne.
Pro záznam času vyhrazují unixové stroje obvykle 32bitový prostor, což znamená, že poté, co se unixové stroje dopočítají k číslu, tvořenému třiceti dvěma binárními jedničkami (19. 1. 2038 ve 4:14:08 SEČ), mohly by teoreticky "přetéci" (asi jako když po čase 23:59 následuje 00:00 na překlápěcích hodinách na nádraží) na hodnotu "0000....... 0000", tedy zpět na 1.1.1970. Hippík Almad se tehdy zblázní radostí, škoda že mu bude přes padesát :-)
Ve skutečnosti se nic takového nestane, stejně jako se celkem vzato nic nestalo ani 1.1.2000, ani 31.12.2000 (což měl být pro některé špatně naprogramované systémy neexistující den), v roce 2004 nespadl žádný z GPS satelitů...
Ale je docela hezké si tyto katastrofické scénáře představovat, a rozhodně je finančně výhodné vsugerovat noobům a lamám, že takové nebezpečí hrozí, jsi-li "Da Analytičnaja Kompanyja v oboru Informejšon technoložís".
Lord Alfik: Připadá mi to že někdo hraje dětskou hru: neptej se... on to neřekne. Jako když maliká holčička ve školce kreslí obrázek a všude říká: Že to nemám pěkné, že ne.... a když jí odpovíš že to nemá pěkné, urazí se a nafoukne. Dětská sebekritika :o)))
Asi jsem to špatně pochopil, popravdě je mi to jedno
anarione, ty to nechápeš, co? :-)
Neznáte někdo, prosím, nějaký dobrý stránky s učivem pro střední?
Potřeboval bych dohnat před čtvrtletím pár předmětů a moje zápisky jsou neúplné...
Díky.
KrwekrwZlotasson: 19. 1. 2038 ve 4:14:08 SEČ, kdy přetečou unixové hodiny a všechny počítače se zblázní. No jo, ještě pár dní a už to bude jen za třicet let...
Hráč DrD: Klid... bereš to moc vážně. Je to moje typická reakce uživatele, který jukne na fórum jednou za čas a nesleduje ho pravidelně. Když vidím něco co mě zaujme a figuruje tam neznámé slovo tad, zeptám se. Normální reakce.
unixový čas... hm... kdy že to bude konec světa?:-P
anarion: Ty jsi úplně ****! To je přesně jedna z těch otázek, co se nepokládá! Jak dlouho tu si? A uděláš takovou blbost! Co když nám to řekne?
Almad: No comment :)
Almad: Co to je unixový čas?
Dnes, tedy ve čtvrtek 10. ledna 2008, ukážou ve 22:20 středoevropského času unixové hodiny kulaté číslo 1 200 000 000 :)
Ovšem pro pravé geeky bude nejbližší "kulatý" unixový čas 1342177280 (0x50000000) a nastane v pátek 13. července 2012 ve 11:01:20 GMT :-D
Stůl Politika je k tomu jak stvořen ,)
Ale poukázali na pár zajímavých věcí ... samozřejmě to není objektivní, ale něco co uvedli zpochybnit nelze. Třeba poukázání na skutečnost jak media ovlivňují lidi (většinu). Což je smutný fakt. Když si ale vezmete něco z obou propagand, dozvíte se aspoň něco. Ale vemte si: proč by měla být v našich lesích cizí vojenská základna, která by nespadala pod naše zákony? O tohle třeba jde ...
Na toto téma by možná bylo vhodné zkusit nějakou kvalitnější diskusi, ale trochu to vychází z koncepcí servšeru.
Zdravím,
chtěl bych zde krátkou zprávou informovat o projektu www.ctenari.cz, který umožňuje vedení vlastního čtenářského deníku a celkem pohodlné hledání knih nejen podle klasických kritérií, ale i podle podobnosti s jinými knihami. Jste vítáni.
(Pokud tato malá reklama někoho urazila, moc se mu omlouvám.)
Je to stejný jak proslusý Super Size Me, nebo Fahrnheit 911, nebo Pink a její písnička Dear Mr President a další podobný pecky. Sice tohle všechno za zamyšlení stojí, ale způsob jakym je to podaný z toho dělá frašku.
Je to stejně účelové, jako to co předvádí jistá agentura placená vládou.
Moc bolševické mi to nepřišlo. Dost věcí z toho stojí za zamyšlení drahý Sekáči, zvlášt konec o nadnárodních korporacích, to co je ohledně celosvětového zbrojení řečeno je, alespon pro mě, docela jasný fakt