Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

BC: jde o to co by se stalo, kdyby s nima skončila. Ne o to, co se děje, když vesele hulí dál:)

Uživatel úrovně 0

Poměrně důležitá informace

Přátelé z domu smutku mi v nestreženém okamžiku při mém přeletu nad krkavčím hnízdem ukradli palantír, proto teď jaksi... nebudu k mání.

Všem, co by mi něco chtěli, mohu jen sdělit, že mi nic nesdělí. Tedy že důvod toho, proč jim nebudu brát telefon, není v tom, že bych je ignoroval a pohrdal jimi (jako to bylo dosud), nýbž v tom, že mi mobil prostě zcizili duševně choří spolubydlící.

Šajtan, jak já nenávidím blázny. Haha.

<Toto oznámení dávám ještě ke stolu kontaky a ke srazům, byl bych však rád, aby se odsud nemazalo. Nebo ne v dohledné době. Děkuji za vyhovění mého rozkazu, er, žádosti.>

Ikonka uživatele Barbar Cohen

Uživatel úrovně 0

Babce je šedesát a pálí jednu za druhou s klidem člověka, kterému to nikdy nic neudělalo a stále domů tahá těžký nákupy...

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

Stoupa: a to je to na co jsem selou dobu čekal ale s tim že by kvůli nedostatku nikotinu někod dostal infarkt to se mi taky nezdá ale už to uzavřeme at je tu zse chvilka klidu

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

Táta býval cekem silnej kuřák, pak šel na operaci s trojnásobnym infarktem, takže konec kuřby. No a když se probral z narkózy, nic mu nelepili a znova infarkt nedostal. Tak já nevim:)

Před chvilkou sem se dočetl, že u někoho fyzická závislost vzniknout může a u někoho zas nemusí, že je to prej daný geneticky. Tak mi s tim už dejte pokoj, máte pravdu:P

Ikonka uživatele Rhiannonn

Uživatel úrovně 0

Táta býval celkem silný kuřák, pak šel na operaci s rakovinou hrtanu, takže konec kuřby. No a když se pak probouzel z narkózy, tak mu museli lepit nikotinové nálepky, aby nedostal infarkt.. Což mi přijde jako příznak fyzické závislosti.

Ikonka uživatele Shadowmage

Uživatel úrovně 4

Naposledy jsem zaznamenal poměr okolo 125 Kč = 1 zl

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

Stoupa: ačkoli jsem jedním z nich tak s tebou naprosto souhlasím nechápu proč tomu nevěříš. Zkus si přečíst nějakou odbornou literaturu knihy. zdravotnické časopisy apod.

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

Atreides: myslíš jako polskej zlotý nebo co?:D

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

hm hm, další wikipedie...
Teď koukam, že to píšou na netu všude možně...možná na tom něco bude, ale stejně tomu nevěřim:) Kuřáci jsou blbci, tim bych to uzavřel:)

Uživatel úrovně 0

jeste jedna prosba: nemá/neví někdo náhodou kolik je podle současných poměru 1 zl. korun českých?

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

stoupa: já jsem neřek že to žádný nevyvolává je tu ta možnot.

Při odvykání od nikotinu má člověk stav úzkosti. Trpí depresemi, nespavostí, podrážděním, úzkostí, bušením srdce a jeho schopnost koncentrace je zhoršená. Při odvykání kouření tabáku lze přechodně používat nikotin ve formě náplastí či žvýkaček (např. preparát Nicorette) nebo lékem s obsahem vareniklinu (lék Champix společnosti Pfizer).

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

smycma: Tak co je to za fyzickou závislost, když to nevyvolává fyzický problémy? Jo, tyhle všeobecně známý pravdy jsou nejhorší, nikdo neví odkud se ta pravda vzala, ale všichní ví, že to pravda je:) Btw ten článek je z wikipedie...těžko říct, jak je věrohodnej. No to je fuk, já tomu prostě nevěřim. Uvěřim až mi to řekne nějakej chemik zabývající se drogama:)

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

Nikdo netvrdí že to musí vyvolat nutně fyzický problémy, nebo spíš nebudou ty problémy vidět jako u feťáka kterýmu sebereš stříkačky, to co tu píšu je všeobecně známá pravda.

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

smycma: no tak to si ze školy nepamatuju a ani tomu nevěřim:) Nevěřim, že když vezmeš cigára kuřákovi, kterej kouří 20 let, že mu to způsobí nějaký fyzický potíže. Znam kolem sebe víc lidí, který přestali kouřit, když se jim narodilo dítě a žádný problémy neměli. Žádný znaky fyzický závislosti.
Imho je to kravina

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

Ano zapomínáš na nikotin.

Nikotin je vysoce návyková psychoaktivní látka (farmakologický a behaviorální proces determinující vznik závislosti je u tabáku podobný jako u heroinu a kokainu). Závislost na nikotinu je stav, který nutí člověka kouřit i přes částečné znalosti zdravotních následků a úsilí přestat, nejde o nedostatek vůle nebo o poruchu osobnosti, ale o progresivní, chronické a recidivující onemocnění (diagnóza F 17). Při dlouhodobém užívání vzniká na nikotin i fyzická závislost.
Tohle jsem vyčet na interntu v jednom článku o nikotinu.

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

smycma: Nejsem. Zapomínam nikotin?

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

Stopua: jsi kuřák?? jen by mě to zajímalo zapomínáš NIKOTIN

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

A to nejsou špekulace, to je prostě chemie:) Fyzickou závislost způsobujou jenom barbituráty, opiáty a chlast...a zároveň způsobujou i tu psychickou, to je jasný. No a ty další věci jako nikotin, koks, LSD...bla bla...to je čistě jenom závislost psychická. Takže nemějte z koksu strach:D

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

smycma: to jsou kecy:) Neni možný vypěstovat si fyzickou závislost na cigaretách. V cigáru nen žádná látka, která by toho byla schopná. Fyzickou závislost je schopnej způsobit ti třeba herák nebo alkohol. Cigareta ani když jich dáš 200denně:) U cigaret je to furt jenom závislost psychická.