Almad: neboj ... znam to taky .. nicméně takhle velkou hru jsem ještě nehrál ... i když osadníci s 3 rozšířeníma ... ale mě teďka bavila třeba Alhambra ;) ale to je maličký :D
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Almad: kdyby vam nekdy chybel hrac, rad se zucastnim
Medved: Jo, nejaky si jdu zejtra koupit ;)
Almad: jak to, ze to neznam? hra evidentne podle lovecrafta a ja o ni nevim... :( ale hlavne koukam, ze to ma uz 5 expanzi :-/
Taky jsem je testoval, ale pak přišlo zkouškový...
Znám jednoho, který "testoval" verzi 1.6, ale nevím, jestli je tu registrovaný.
Je tu registrovaný Bouchi a na DrDech (konkrétně Válečníkovi) pracoval třeba PardGalen, estli se nepletu.
No tak jako takový Carcasonne je docela skladný:-P
anarion: Překvapivě...ne :-D
Jestli myslíš DrD, tak nevim o nikom (i když Wulf sem možná svého času chodil), pár lidí se tu podílelo na plusku...a jestli je tu někdo z možná-připravované v2.0 netušim :)).
stepanm: Neni to tak hrozný, deskovkáři jsou na velké bágly zvyklí :)
Almad: dyť to se nevejde ani do lodního kufru ne? :o)
Almad: Tu hru jsi dělal ty?
Pozn. Kdysi jsem slyšel že zde bylo pár lidí (uživatelů), kteří pomáhají, nebo pomáhali pracovat na ofic. verzi pravidel Dračího Doupěte
Mimochodem, má poslední mánie: Deskovka Arkham Horror. Asi nejlíp jde vyjádřit obrázkem: http://boardgamegeek.com/image/406183
Geeky! RPGčkové! A nakažlivé ;-)
Šermířská akademie
Tento stůl má opět nové téma a je jím : Pořádání bitev
Jaké s tím máte zkušenosti?
Co je prioritním cílem, co největším problémem?
-- Šermíři, podělte se s vašimi zkušenostmi
ID 192
Cohen: Těším se :)
Ideální dílo:
Nadpis
Formulářová tabulka
Mezera
(Místy nutná druhá formulářová tabulka přímo v díle)
Odstavec, který řekne všechno podstatné, fungující zároveň jako stručná verze díla pro lidi, kteří podrobné/degenerované verze dnešních děl nečtou.
Velká tlustá čára
Podrobně zpracované dílo rozdělené na přehledné kapitoly, sloužící buď jako hlavní část díla, nebo (v případě lidí čtoucích jako dílo ten úvod) jako nepovinná nástavba.
- Historie
- Fungování
- Vzhled
...
Další velká tlustá čára
Dodatky, FAQ a řešení potencionálních problémů, které by se mělo striktně (!) oddělit od zbytku díla, právě protože ty problémy jsou jen potencionální a spoustu lidí to nezajímá.
Poslední, o něco menší čára
Něco technického rázu a poděkování.
Mezera
Vysoká hodnocení, bohatá diskuze, šťastný autor, potěšení čtenáři všeho druhu.
---
Osnova pochopitelně počítá s tím, že lidé čtoucí pouze stručnou část díla nebudou biti a nuceni číst vše. Od nich se naopak bude očekávat, že zvládnou hodnotit objektivně i na základě stručného úvodu (proto by v něm mělo být vše). Nebo taky nebudou hodnotit hvězdami, budou hodnotit pouze slovně to, co si přečetli a hodnocení se vzdají, protože nečetli vše, ale to už je na nich.
A dodám ještě: "IMHO". To aby někdo nekřičel, že diktuju koncepce.
A samozřejmě, existuje víc možností, jak napsat dílo vyhovující většímu množství lidí, stejně jako existují rubriky/díla, kde tato osnova aplikovat nejde. Například u Nových ras jde dost těžko napsat stručný úvod obsahující vše podstatně, zato je možné používat co nejstručnější výcucy.
A nebo je to úplně jinak.
Ano, proto má díla budou stručná a čtivá.
Kvůli postupnému zvyšovaní laťky kvality děl je podle mě zapříčiněno to, že se díla stávají delšími a delšími a autoři se v nich věnují naprosto atypickým příkladům, kdy je možno danou věc použít. Jelikož si vždycky někdo vymyslí nějaký detail, který by měl zůstat pouze na úvaze PJ a pak kvůli tomu sníží hodnocení, tak se všichni snaží, aby tam nechybělo nic. Všechno je vypsané - s odpuštěním - jak pro debily.. A k tomu desítky příkladů jak to použít, kde to použít, kde to nepoužívat, na koho to použít, na koho ne a co se pak stane atd. atd. ... Zkrátka díla jsou dlouhá a já osbně na to nemám čas. Člověk aby mohl dílo opravdu kvalitně ohodnotit si ho musí přečíst alespoň dvakrát třikrát. A jestliže jedno čtení trvá 15, 20 minut, tak já nevim jak vy, ale já nejsem schopen sedět 1 hodinu u jednoho díla... Proto většinou nečtu a ani nehodnotím ...
no fajn... na vysokou jsem nepomyslel :) 1:0 vysokoškoláci Jinak znáte to... občas je v novinkách třeba 10 děl najednou, někdy zase jenom jedno, dvě... občas žádné :)
No a nejen redaktorům... nejen jim....
Ale anari má pravdu, že se vyskytnou i ti líní, jako já:-)
anarion: Nejen diskuzní aktivita u nových děl, i samotné schvalování se jaksi zadrhává, ale souhlasím s Krwem a nemám to (momentálně) našim redaktorům za zlé.