Řím sice není tak historicky přesný, jak bych si přál, ale v rámci Hollywoodu je přesný někdy až obdivuhodně...trochu zamrzí výměna herců Caesarova prasynovce Oktaviana, ale jinak jsou skvělí i herci (zvláště Antonius mě dostával - a oznamovatele na foru romanu hraje ten samý chlap, co hrál v televizní Duně barona Vladimira Harkonnena :-)
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
To si to ale budu muset přečíst i ten zbytek...
Hlasování možné v období: 18.2.2009 - 25.2.2009
Slohové práce a krátká próza, ID 1790
Pomocí svých pseudokombinačních znalostí jsem vypočítal, že v této soutěži nás hlasovalo zatím maximálně 6 (slovy šest). Děl zúčastněných je jedenáct (číslem 11).
Takže bych v zájmu různých dopadů, kritérií a zpětných vazeb poprosil.
"Kerý z vás rádoby hrdinů to zavinil?"
ID stolu: 1294
Pože ... špičce, samozřejmě.
Omlouvám se, ale mazat to nebudu, třeba se někdo zasměje nad mojí blbostí jako já :)
Samurai asi myslel "internetové špičce", aby náhodou někdo neměl pochybnosti... :-)
anari, kdybys věděl, kolik osamocenych chvil sme tu prožil já. divil by ses, ale třeba v "internetove pičce", kdy jsou všichni doma a maj klid. I v těhle odobach sem nekolikrat videl ve vypisu online pouze sebe:)
anarion: Tak, co čekáš? Je sobota, že jo. Zkus to v pondělí nebo středu a uvidíš...
Včera jsem ponocoval a jel jsem non-stop do půl šestý ráno :) Říkal jsem si: Tak to tady budu sám... prdlajs :D už nevím kdo tu byl, ale pár lidí jo.... závisláci :)
Hrajem ve vlaku prej: ID stolu: 1294
No je fakt, že jako skupina sou prostě dobří. Ale, co dělaj na zahájení MS? Respektive, proč jim to platit? ... ale tahle otazka asi nikoho nesere, když Liberec proházel státní (ne městské) prachy za práce, který třeba ani nebyli provedený.
Dyp parple byli - aspoň co mohu podle té jedné písničky, kterou jsem viděl soudit - skvělí. Viděl jsem Highway star...a moc se mi to líbilo, čím dál tím víc ji považuju za jejich nejlepší.
Hele to jsem už bohužel nestihnul:-(
Topolankova anřličtina je ukázková. co říkáte na Deep Purple na zaháájení?
Sam:
.... a předseda světového lyžeřského výboru umí líp česky než naši politici anglicky...:-D
Do prostor se dobelhá malinká skřítka, sedne si na schody, ukousne si ždibet kůry potřené sladkou mízou, který si přinesla na svačinu, a kus utrženého andělského křídla si složí do klína. Hladí jej po bílých pírkách.
„U stolu Slohové práce a krátká próza (ID: 1790) probíhá literární soutěž na téma Andělé. Zúčastněných povídek je 11, škála je barevná, máte z čeho vybírat. Tak hlasujte u právě probíhajících anket!“
V očích se jí zableskne. „Počítám do deseti…“
Hehé, to je sranda ... Slavnostní zahájení MS. Všechny státy v krojích. A Amerika je oblečená ve vlajce .)
Nathaka založil již před několika dny stůl o Osvícenství. ID: 2339, tématika: vše historického okolo 17. - 18. století.
Vidím, že nikdo nejeví zájem projevit se, což není žádný přestupek (:-)), ale den co den se tu objevuje spousta tvůrců a diskutérů, často shledávám jejich práci zbytečnou (ovšem je to vysoce subjektivní), a když se náhle objeví nový stůl zaměřen na historii, zavládne ticho. A přitom historie je ohromně přínosná a často zajímavá, tak proč se nezapojit? Já sám jevím velký zájem o dějiny, ačkoli tato epocha je mi poněkud cizí - ovšem o to víc se o ní chci zajímat. Doplnit si mezery ve vdělání. A počítám, že mezi Vámi se najde nejméně jeden uživatel, který toho o Osvícenství ví alespoň podobně jako polovina Wikipedie. V souvislosti s tím mne tedy napadlo, že třeba není o stoly s historickou tématikou příliš zájem. Nebo byste snad uvítali stůl, jenž by se zaměřoval ryze na dobu raného Středivěku? (Popřípadě celého Středověku). Ano, v Putyce máme nějaké stoly zajímající se o dějiny, ale chronologicky vzato by byla diskuse o této epoše originální. A to samé platí pro stůl Doba osvícenství. Na takových místech stojí za to dávat kladnou reputaci. Jsou to místa, kde je správné ukázat ostatním své vědomosti. Normálně se poslední dobou držím myšlenky, že bychom měli být (na serveru) upřímnější, méně se povyšovat a brzdit ve psaní nepřínosných, byť dlouhých děl, jenže pro stoly tohoto kalibru to neplatí. Tam tu kvalitu jednoznačně ocením.Poznámka: problém není v tom, že jsou různá kódování, ale v tom, jak kódování specifikovat, je totiž víc způsobů. Mám podezření, že to znamená, že teď HTTP hlavička udává jiné kódování, než dokument - a když se to rozchází, každý browser si pro posílání vybere něco jiného (priorita není totiž afaik nikde standartizována, kdo neni lama, má to všude stejně).
Výhledově na to mrknu.
Stůl Brouzdaliště
ID stolu: 12Založil jsem anketu týkající se rubriky Linky, tak hlasujte