Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Uživatel úrovně 0

Ještě jednou všem děkuji. Už jsem si objednal DrD pravidla. S pluskama ještě počkám - možná si je objednám (nabídku jsem už dostal) jen pro zajímavost a počtení, popřípadě jako inspiračku. Nicméně k inspiraci je dostatek skvělých věcí zde.

Ikonka uživatele Almad

Uživatel úrovně 5

Nathaka: Od stejného vydavatelství jistě, ale kteří autoři jsou stejní?

Který stejný princip máš na mysli?

Ikonka uživatele Nathaka Warrior

Uživatel úrovně 1

Andros: Se stejným principem a od stejných autorů. Tak úplně jiná hra to asi nebude.

Ikonka uživatele Andros

Uživatel úrovně 0

Gurni: DrD+ *nie* je novou verziou DrD, je to úplne iná hra.

Ikonka uživatele prokletý Dilvish

Uživatel úrovně 0

Drak z Hor:
Jestli je to ještě aktuální, podívej se do Putyky. Je tam stůl "Projekt Pro zkvalitnění RPG" (by Pavetta; ID: 2238) Tam najdeš na nástěnce nějaké základní informace o herních systémech a o jejich odlišnosti.

Uživatel úrovně 0

Děkuji všem za rady a odpovědi. Objednám si tedy příručky pro DrD.

Ikonka uživatele Ivrin

Uživatel úrovně 3

Drd+ celkově nedopadlo tak dobře, jak se možná očekávalo. Neznám příliš mnoho lidí, co by na něj přesedlali - to už raději zvolili třeba GURPS.
Pokud zvolíš klasické drd (poslední 1.6), určitě neprohloupíš co do dobrého vhledu do rpg systému a ještě slušnou dobu, řekl bych, nebudeš mít s ostatními lidmi problém se dorozumět. Je to taky velmi rychlé na pochopení (dle mého soudu). To, že se ti časem asi přestane líbit a budeš nacházet pochybná čísla, řešení a závislosti, je věc jiná - důležité je nebrat ta pravidla až tak moc vážně a do očí bijící blbosti si prostě vyřešit po svém.

Takže pokud se nechceš zaměřit na něco jiného a chtěl bys volit mezi drd+ a drd1.6, asi bych poradil ty 1.6ky

Uživatel úrovně 0

Jejda, jejda, jejda...

Já si celou dobu myslel, že tyto podrobné statistiky, čísla a principy jsou z DrD+ a až nyní jsem přišel na to, že jsem celou dobu četl pravidla pro DrD. (Moje původní představa byla, že DrD se věnuje obecnějším věcem a není tak detailně propracované - co se týče statistik postav atd.... a že právě DrD+ zasahuje do detailů a obsahuje pravidla nejen pro dungeony, ale i pro svět).

Až nyní jsem si uvědomil, že vše, co tady je, je věnováno nejspíš a převážně DrD a ne DrD+ - nemýlím-li se. Tak jsem teď docela zmaten a vlastně vůbec netuším, o čem DrD+ je.

Prošel jsem tu už pár sekcí, odkazů, kde je této tématice věnováno, ale pořád jsem nepřišel na ten základní rozdíl, proč by mělo být DrD+ podstatně propracovanější než DrD.

Jdu hledat další informace.

Ikonka uživatele Gurni

Uživatel úrovně 0

mno...Základní bude se rozhodnout, jestli chceš hrát DrD, nebo DrD+ (což je novější verze, o které popravdě vím prd) protože tvůj první link odkazuje na pravidla pro DrD+ a druhý na klasická DrD 1.6. Což se od sebe dost liší. Pokud se rozhodneš pro 1.6 potom ti sada všech příruček DrD 1.6 za 990,-stačí, protože pokud se nepletu, tak ke každé z nich by měla být i příručka Pána jeskyně, která zároveň obsahuje i bestiář. Pokud chceš hrát DrD+, potom kup onu dražší sadu za 1190, ale tady nevím, jestli je nutné dokupovat bestiář, nebo jestli je také součástí příručky PJ.

Uživatel úrovně 0

Předem - nevím proč mi to neřádkuje a háže to text za sebe - prosím omluvte formu příspěvku :(

Dobrý den všem, potřeboval bych poradit, či nasměrovat.

Na internetu se mi podařilo stáhnout tyto knihy: DrD začátečník Hra DrD začátečník PJ DrD pokročilý Hra DrD pokročilý PJ DrD expert Hra Než si něco objednám, chtěl jsem se s tím nejprve seznámit. E-booky jsou sice fajn, ale kniha je kniha. Po přečtení začátečnické knihy pro hru mi je jasný, že do toho půjdu. Problém je ten, že v Altaru mají knihy jinak a nevím, co s tím. Je tam jen Příručka pro hráče a Příručka pro PJ a já nevím, jestli to obsahuje pravidla souhrnně ze všech těch tří (tedy zač,pokr,espert) - nebo to je jinak koncipované. Asi bych si objednal tu sadu za 1190kč, k tomu přiobjednat Bestiář (v kroužkové vazbě) a pak tam je ještě sada čtyř příruček za 990 - to už nevím co je :( Tady jsou odkazy: http://obchod.altar.cz/index.php?main_page=index &cPath=1_7 http://obchod.altar.cz/index.php?main_page=produ ct_info&products_id=870 Moc vás prosím, poraďte mi, co si koupit, abych měl kompletní sadu pravidel, nebo mě navigujte, kde bych se měl zeptat. Děkuju Drak z Hor

P.S. Příspěvek tady rychle zapadne - kam bych jej měl dát, aby se mohlo toto téma dobře probrat? Nebo je odpověď jednoduchá a mám koupit to, co jsem napsal?

Ikonka uživatele spiritusmortis

Uživatel úrovně 5

anarion : rekl bych, ze Corwina spise zajima kolik vytisku tiskarna vyplivla

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Corwin45A: Koukám... Dračí-Doupě: jedna kniha 255kč
Dračí Doupě plus: http://obchod.altar.cz/index.php?main_page=index&cPath=1_7
Asterieon: Pak jednotlivé rozšířené moduly (nevidím základní) máš tady:
http://obchod.altar.cz/index.php?main_page=index&cPath= 1_11 i s cenou

Ikonka uživatele Corwin45A

Uživatel úrovně 8

Almad: Buď jsem úplně slepý nebo už není zvykem tam tenhle údaj dávat.

Ikonka uživatele Almad

Uživatel úrovně 5

Corwin: Není to v tiráži?

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

NW: pškně vystiženo. corwin: Zkus kontaktovat bouchiho, ři jaký má nick. nebo napiš altaru? taky by mě zajímalo, proč se zajímáš, zjevíš mi své plány do pošty? :)

Ikonka uživatele Nathaka Warrior

Uživatel úrovně 1

Alcator: *pokrčí rameny* Trollové jsou společenští tvorové a žijí v tlupách, kde se krmí navzájem.

Ikonka uživatele Corwin45A

Uživatel úrovně 8

Nemáte někdo představu v jakém nákladu tak vychází Asterion nebo pravidla DrD a DrD+?

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Krmíte trolla (v tomto případě Tinwen). Nechte toho.

... nejpozději do 21.4.2010 ...

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Docela bych rád věděl, jak ta čapka vypadá :)

Uživatel úrovně 0

Nathaka Warrior: Protože víš co chceš, patří ti můj hlas.