Snorch: To protože mně nejde o to být šaškem, ale o to vyhrát tu čepici.
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Nathaka: Upřímně jsi mě napadl i bez tvého vyzvání:-P
Mimochodem, soutěž o největšího šaška serveru mi přijde trochu jako přehnaně urážející a zesměšňující vtip, který až příliš nabourává morálku serveru.
Myslím si, že umim bejt fakt dobrej šašek, ale kdybych chtěl, udělám si pro to vlastní zkorumpovanou soutěž, případně se jím vyhlásím automaticky. Lepší, než se zůčastňovat pochybné soutěže, kde se vítězem cítí někdo, kdo má s bavením a šaškovstvím společného pramálo.
Prozatím potvrzená účast na sobotním srazu: Candy, Naria později, Saladin za barem, Meleganta šoupnem pod bar. Alkoholu je tam hodně.
Dejte mi, prosím, svůj hlas v soutěži o největšího šaška. Ta čepice by se šikla. Sháním kostým na LARP a je pravda, že šaška bych si střihl moc rád.
Texty písní
Máte nějakou oblíbenou píseň?
Má text? Má zajímavý text?
Tak se podělte!
ID: 2367
Jediné texty, které by mohli být mnou smazány, jsou texty vulgární.
Vyhlašuji soutěž o největšího šaška serveru.
své nominační hlasy zasílejte ve formě šašek mezera nick mně do pošty nejpozději do 21.4.2010
Vítěz dostane jako projev úcty za jeho neobyčejný přínos servéru originální šaškovskou čepici; jako bonus i štítek, na který si sám může vepsat své jméno.
oficiální motto soutěže: "šašek za všechny, všichni za šaška"
Sraz v sobotu
id 11Maratea je také prorokem, mým nejoblíbenějším. A my rádi nasloucháme jejim zprávám...
Quido: Řadím nás do skupiny "ostatní víry + ateisté." Ne snad, že by byl Marateismus nevýraznou vírou, ale rozdělení je na základě pohledu na Ježíše (pro křesťany a muslimy je prorok Boha).
Touto cestou bych se chtěl zeptat, jestli se nenajde na serveru nějaká družinka, která se letos bude účastnit mistrovství a přijala by hráče navíc. Kdyžtak mi prosím napište poštou, mockrát děkuji.
A pak že je humanitní vzdělání k ničemu...
Do doby, než fyzik stanovil přesnou rychlost světla, tahle rychlost neexistovala. Definice utváří a konkretizuje pojem. To se Ti celou dobu snažím říct - a abych nekřivdil, asi to i chápeš.
Dobře, dejme tomu, že bych přistoupil na Tvou hru toho, že "jisté komunistické prvky" jsou obsaženy v křesťanské filosofii. Stejně tak tam jsou myšlenky kapitalistické, fašistické, agnostické, nihilistické, idealistické - zkrátka je tam všechno. Aneb - jak nám už ukázal Dan Brown - pokud něco vidět (najít) chceš, tak to taky vidíš (najdeš).
Neřekl jsem, že původní myšlenka komunismu je špatná. Je zkrátka jen neuvěřitelně nudná a povrchní a stojí na jediné hodnotě - na "práci". Neplatí v ní žádná "rovnost", jde o "průměr". Komunismus není ani zdaleka tak utopie, jako spíše n-u-d-a.
Mně také přijde mnohem lepší umřít v blahobytu a blaženosti, než žít asketicky přitroublý život aka svatý František. A nejsem žádný "hamoun, penězomil nebo šašek". Ale jistě, bavíme se o křesťanství, nikoliv o osobních preferencích.
Alcator: Jenže ty mícháš fyzikální zákony s lidskou filosofií, což nemá lautr moc společného. Učil rovnosti před bohem a nehamounění, ale komunismus je mnohem širší pojem a označovat směry které učí rovnosti (což řiká i základní listina práv a svobod třeba) a vnitřní nezávislost na majetku (budhismus...), to by jsi mohl fakt namíchat ze všech možných kultů, směrů, názorů něco společného a házet to do stejného pytle. Uvědom si taky, že v křestanství je zase spousta jiných věcí, které se zase neslučují s komunismem. A uvědom si, že komunismus záhy křesťanství odsoudil a příkladem toho jest, že církev byla prvním bodem, který byl u nás napaden.
Prakticky od Ježíšovo smrti je církev poznamenána rozkolem Alcatore, to znamená, že je nejednotná, že porušila Ježíšovo kázání, že za vzejetí z katakomb vděčí zásahu ze shůry úřadu pontifex maxima a zrádnému propojení moci světské a duchovní. Takže pokud je někdo správný křesťan, je odpověden sám před bohem, tudíž církev dnes nemusí řešit, protože je to historicky absolutně nedůvěryhodná organizace. Čili pokud ten systém danění stojí opravdu na středověkém křesťanském učení, jak ty tvrdíš, na kterým Evropa stojí, tak ti musí být jasné, že to stojí na hamounech, penězomilech, hrabomilech, mocichtivých obtloustlých šašků, kterým je milejší umřít v blahobytu, než se poctivým a skromným životem prodrat ke království nebeskému.
Alcator: a Ježíše by bylo možno označit za komunistu v případě, kdyby ten polem neoznačoval člena komunistického hnutí, ktré vznikalo až během průmyslové revoluce. Ježíš navíc šířil náboženství, které je podle krajně levicových filozofů "opiem lidstva". Ježíš byl jednoduše člověk s nadmíru vyvinutým sociálním cítěním, ovšem komunistou bych ho nenazval
Alcator: A lásku k bližním taky komunismus učí?
axel: a Marateisty:-D
Takže protože rychlost světla nebyla až do 20. století přesně stanovena, nesvítilo ve středověku Slunce?
Ježíš učil solidaritě, nezištnosti, "rovnosti před Bohem", dělení se, "nehamounění"...
Původní myšlenka komunismu je, jak všechno dáme "na společnou hromadu" a každý si z této hromady vezme tolik, kolik potřebuje, a nic víc. Nebudou žádní "nad" a "pod".
Nejde o to, co se pak z komunismu stalo, stejně jako těžko můžeme Ježíše obviňovat z toho, co z jeho učení udělali někteří jedinci v období cirkevního temna (schizmata, křížové války a já nevím co všechno).
To, co jsem ale především chtěl říct, a co se mi zjevně říct nepodařilo, je, že ona "bajka" je zamýšlena jako vykreslení "systému progresivního zdanění" jako něčeho špatného, ačkoliv je tento systém jedním z praktických vývodů křesťanského učení, na kterém údajně Evropa stojí.
Ježíše nemůžeš za komunistu označit z jediného prostého důvodu (vedle faktu, že je to trošku sylogistická manipulace = pitomost); "komunismus" nebyl v "Ježíšově éře" definován, nebyl popsán a vymyšlen - neexistoval.
Stejně tak nemůžeš to, co předcházelo "civilizované společnosti" označit za "anarchismus". Předpotopní (přírodní) chaos nemá s myšlenkou anarchie nic společného. Jako Ježíš nemá nic společného s komunismem (jistě, kromě pár vycucaných společných znaků).
Lischai: Ale to je co? To je šumák, páč mě stejně miluje.