Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Už samotný fakt, že Hraničář a Kněz jsou v DrD+ roleplayová povolání, která si své schopnosti odemykají úplně jiným způsobem než hraničář v DrD, nebo to, že např. Alchymista je v DrD+ bezmocný (neb zde neexistují výbušniny), by mělo naznačovat, že ona zaměnitelnost nebude fungovat.

Nezazněla ale zásadní informace: DrD původní je prostě "bastl" všeho možného; DrD+ bylo pečlivě budováno tak, aby do sebe vše zapadalo. V DrD PJ stojí před problémem "Je magie silnější než bohové, slabší než bohové, nebo je magie bohem?", případně "proč seknutí mečem do hrdiny na první úrovni znamená téměř vykrvácení, zatímco to samé seknutí do hrdiny na 20. úrovni bude hrdina vnímat jako polechtání?" V DrD+ podobné problémy jsou "podchyceny".

Atd. atd.

Ikonka uživatele Corwin45A

Uživatel úrovně 8

Nathaka: Když on si člověk nemůže pomoct. Fakt je to něco jako přijít na fórum šachistů a nadhodit že šachy jsou něco jako dáma. Dá se čekat, že se někdo ozve :-).

Ikonka uživatele Nathaka Warrior

Uživatel úrovně 1

Almad: Jo, však jsem říkal, že se nemáte stresovat a že jsem neřekl nic důležitého. O DnD bych prohlásil totéž. Já myslel, že s tím počítate, tak jste mě mile překvapili, že mě (taky jednou) berete vážně.

Akorát zrovna když jste neměli. :-)

Ikonka uživatele Almad

Uživatel úrovně 5

Nathaka: OK, obojí je to rpg :) Nicméně myslel jsem to tak, že v rámci svojí třídy (tj. class&level systémy s fantasy-like settingem) jsou ty hry dost odlišné, resp. jsou stejně stejné, jako DnD.

Ad tažení, pokud bys pouze použil mechaniky, tak jsou imho prakticky veškerá rpg vzájemně nahraditelná. Pokud jde o prostředí, tak tam si myslím, že se drd a drd+ přeci jenom liší...

Uživatel úrovně 1

Darian: To je váš problém, že se navzájem berete jako oponenti, my trollové si jen povídáme.

Občas si říkám, že být trollem je krásné.

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Nenapadal jsem ho. A nenazýval bych ho oponenta, proč taky , nevedu s ním žádná spor.

Ikonka uživatele Darian

Uživatel úrovně 8

V prvej vete napadneš oponenta, v druhej vete priznáš, že má pravdu. Takáto argumentácia vyhráva... nie, pardon, začína vojny.

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Zajímavý názor někoho, kdo nemá prvidla a nikdá je pořádně nečetl :D Nebo sis je už koupil? :)

Faktem ale je, že má pravdu. Víceméně.

Uživatel úrovně 1

Všechna RPG jsou skoro totéž, takže se nad tím nepozastavujte. Neřekl jsem nic nového, jen jsem nevydržel mlčet. :)

Uživatel úrovně 1

Almad: Obojí je RPG, obojí má stejnou myšlenku, obojí vypadá ve výsledku skoro stejně a liší se jen v pravidlech/číslech. Já v tom nevidím takový rozdíl. Po drobných úpravách je to totéž a na probíhající hru to nemá vliv. Podle mě se dá jedno a totéž tažení odehrát tak, že se bude každé jedno sezení střídat systém mezi DrD a DrD+ a nijak se to nezmění. To je pro mě důkaz, že to není zas tak jiná hra.

Ikonka uživatele Almad

Uživatel úrovně 5

Nathaka: ...a to?

Uživatel úrovně 1

Andros: Já se na to jen díval z jiného úhlu pohledu.

Ikonka uživatele Aramir

Uživatel úrovně 0

Uvítal bych anketu: Kdo pojede na Gamecon 2009?

Ikonka uživatele Hamster

Uživatel úrovně 8

na forum nechodim, ale nechtěl jsem nic spamovat.... chtěl bych poděkovat za Mortera, i když do rozvoje asi nic nepošlu : )))

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Tak, přejme jim, ať se ze svých postů nezblázní.

Ikonka uživatele Suk

Uživatel úrovně 5

Starost o server nyní náleží dvoum novo-starým uživatelům, které bych rád uvítal v jejich funkcí. Tedy: Pavetta - jakožto putykářka, šenkýřka, krčmářka Morter - který bude on nynějška pečovat o rubriku Rozvoj DrD

Ikonka uživatele Lischai

Uživatel úrovně 5

Jsi připravený na totalitu?

http://www.projekt-system.cz/

Projek t Court of Moravia, o.s. za podpory nadací Mládež v akci a Vodafone.

Ikonka uživatele Andros

Uživatel úrovně 0

NW: Zdá sa, že sa do toho vyznáš viac ako samotný Altar -- ten totiž tvrdí to isté ako ja: http://www.altar.cz/drdplus/

Ikonka uživatele QuidoYáfet

Uživatel úrovně 0

Jo, jenom si nejsem jistej, jestli těch knih není ještě víc? No, ovšem kamarád si pluska nemůže vynachválit...

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Pluska maj skvělou "výhodu" - jsou rozděleny asi na 5 knih?