Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Barbar Cohen

Uživatel úrovně 0

Ty jo, Salmar říkal, že tu bylo ještě tak o tři čtyři reakce víc, ale že byly smazány :-) To je fakt super...ok, tak já si to tam pošlu...tak brak, poslední dobou mi trochu leze krkem všechna intelektuální a umělecká literatura, takže je to pokus o áčkový béčko...

Ikonka uživatele Lyrie

Uživatel úrovně 0

BC: určitě to za ty dvě-tři kritiky a pět-šest hvězdiček stojí. Já si to určitě přečtu.

Ikonka uživatele Skorpion

Uživatel úrovně 0

BC: Co ztratíš tim, že to tam pošleš? Jo, Holgel s tim zabije pěknou chvíli, ale tak pokud to neni brak, stojí to za to.

Ikonka uživatele Tobša

Uživatel úrovně 0

BC: Já si to přečtu. (Otázka, jestli to něco znamená. :))

Ikonka uživatele Barbar Cohen

Uživatel úrovně 0

No a tak mu povídám, kdybychom neměli hádky na foru, museli bychom si je vymyslet...

Co myslíte, má cenu posílat do ČaE jedenáctistránkovou povídku, která je rozdělená na tři menší celky, která popravdě postrádá pointu jak celá, tak rozděleně a která slouží pouze jako úvod k tomu opravdovému čtení? Já bych to poslal rád, ale aby to někdo četl...:-)

Ikonka uživatele Lischai

Uživatel úrovně 5

Kráčeli jsme spolu po nejvyšším ochozu odpalovací věže. Do hloubky pod námi se v pravidelných rozestupech táhlo pět set startovacích ochozů. Technické budovy na zemi odsud vypadaly jako malinkaté krabičky.
„Je to nejvyšší rampa v Říši,“ řekl pyšně Správce. „Má přes kilometr. Nejlepší místo na světě, odkud můžou startovat dé-er-šestky.“
Silný vítr se opíral do konstrukce a kov tiše sténal.
Kráčel jsem krok za správcem a do podu jsem si čmáral poznámky. „Myslel jsem, že ta řada je ukončená... Že teď už se na lodích s atomovým pohonem nelétá?“
Správce pokrčil rameny. „Pořád se najdou lidi. Hlavně soukromníci co jsou zvyklí na starý interface a nemají důvěru k těm moderním tachyonovým věcem. Konec konců... Kdo potřebuje lítat rychleji než světlo, co?“
Usmál jsem se a přikývnul. „Jediný problémy máme v managementu,“ uzavřel to Správce.
„Jaké problémy?“
„Lidi,“ pokrčil Správce rameny. „Hádají se, nejsou produktivní. Je to samá stížnost, samý papírování. Někdy mám pocit, že místo toho, aby vzali autobota a šli přivařit konzoly do pětistý úrovně, raději napíšou stížnost na svoje kolegy ve skladu, kteří maj špatně srovnaný nosníky.“
„Proč myslíte, že to dělají?“
Dvě velké upřímné oči se ke mě otočily jako světla na vrcholcích majáků. „Nevím. Proto jsme si zavolali vás.“
Chápavě jsem přikývnul. Bylo mi to jasné, jen jsem hledal cestu jak mu to říct. „Kolik z těch pěti set ochozů používáte?“
„Sto osmdesát dva.“
Nakrčil jsem obočí. „Ale do toho počítáte i vlastní stroje. Autoboty a osobní lodě techniků.“
Správce přisvědčil.
„Řekněte mi, kolik ochozů pronajímáte? Kolik jich používá někdo jiný než vy?“
Správce se opřel o zábradlí a sklonil hlavu mezi ramena. „Čtyři.“
Z jednoho ze spodních pater se odlepil technický robot a v plavném oblouku vystoupal do poloviny věže, kde začal s rutinní prohlídkou.
„Podívejte se, Johne...“
Správce se na mě nedíval. Opíral se o ochoz a na jeho plešaté hlavě bylo vidět pravidelné linky vrásek.
„...Co čekáte, že se bude dít? Pracují na pětistém patře věže pro DR6ky. V celé Říši není tolik strojů aby zaplnily tyhle doky. Natož v tomhle sektoru. Jakou mají mít motivaci jít připevňovat nějaký nosník?“
Řekl jsem to tak mile, jak jen jsem uměl.
„Šest tisíc lidí, prokrista!!“ zařval Správce a bouchl rukou do zábradlí. „Co s nimi mám jako dělat? Říct jim, že jsou zbyteční?“
„Nejsou zbyteční... Jen dělají zbytečnou věc.“ Chvíli bylo ticho. Správce si dlouho mnul nos, nakonec pomalu a odhodlaně promluvil: „Spousta lidí lítá v DR6ce.“

Uživatel úrovně 0

Marsia: Ano, já vím, že to dříve fungovalo, já to zažil. Nikdo nic nemazal, ale nikdo tu nespamoval. Jenže tenhle server se posunul (bohužel) jinam vlivem některých nových lidí a nemazat forum by asi nebylo moc udržitelné.
Já chtěl jenom poukázat na to, že tu prostě jsou jistá pravidla a my se zlobíme, když je porušíme a přijde trest. Neříkám, že ty pravidla jsou 100% dobrá, to zase ne. Mluvím jen o jejich dodržování.
Máš pravdu, tohle nemá cenu, víme to oba...

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Skorpion: Mno, kdysi tu pravidla nebyla a fungovalo to tu. Teď už jsou tu pár let pravidla a pořád to nějak nefunguje... Nabízí se tedy otázka, jestli jsou ta pravidla to pravé.

Ale uznávám, že jelikož se tu toto téma probírá roky (4-5 let typuji), tak je zbytečné cokoliv tu psát.

Uživatel úrovně 0

Marsia: Jo, protože tu jsme všichni neschopní dodržovat nějaký pravidla a jenom se vztekáme, když nám někdo rozšlápne bábovičku, kterou tu vůbec nesmíme mít. Tohle jsou daná pravidla, seš neschopná je dodržet? Tak to je ale tvůj problém.
Já taky píšu občas věci, který sem podle koncepce nepatří, ale nepíšu sem slohy, když mi to někdo smaže.

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Alcator: Monstra se z těch neškodných řečí stávájí jejich zvýrazněním smazáním. Ano, uživatelé to potom hezky rozmáznou, ale startem pro rozmáznutí je právě smazání vyšší mocí - která se pak tak slibně dá označovat zvůle, zneužití moci apod..

Mimochodem, reaguji na příspěvek napsaný na Fóru, tudíž mi Fórum přijde jako to pravé místo.

Skorpion: No vidíš, jak snadno se na to zapomene, když tak Fórum nikdy nefungovalo...

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Marsia: Monstra z těch neškodných plků vytváří spíše jiní uživatelé svými reakcemi.

==============
Obecně pokud něčí výrok není příjemci pochopen, tak vždy alespoň malý díl "viny" leží na tom, kdo výrok vypustil. Buď jej nezformuloval srozumitelně, nebo jej adresoval nesprávnému publiku, nebo jej vyjevil způsobem, který mezi publikum zahrnul i ty, pro které výrok nebyl určen. Měl jsem za to, že lidé komunikují proto, abyněco sdělili. Lidé, kteří komunikují proto, aby se komunikovalo, by se neměli divit, že jejich komunikace vede k nezdařeným koncům.

Chtěl-li Salmar svými kryptickými vyjádřeními něco sdělit, je to ještě ta lepší varianta, byť se v tuto chvíli zdá, že jeho vyjádření nebylo [nikým] pochopeno. Ale kdo ví, možná se nám tu rozbíhá nový příběh ala Da Vinci Code nebo "Hej, Gandalfe, jak se kua řekne elfsky přítel? - Mellon! - *Skřípání pantů brány do Morie*" :-)

Autoři kryptických sdělení ale riskují, že
- a) budou během přenosu prostředím poškozena či zničena, ať už neúmyslně nebo úmysně
- b) zamýšlený příjemce mezitím ztratí dešifrovací klíč/postup, a nebude schopen jim porozumět.

Dovolím si kategoricky prohlásit, že Salmarova tvrzení nebyla "nekryptická" (tzn. zbývají možnosti "byla kryptická" a "byla bezvýznamová/nesmyslná"). Chtěl-li Salmar těmito kódy oslovit několik málo adresátů, které považuje za "hodné porozumění", pak by zřejmě byl býval udělal lépe, kdyby jim to napsal do pošty.
===========

(Odpusťte výše umístěnou vsuvku; domníval jsem se, že je pro pochopení následujícího podstatná.)

Velmi často se zde opakuje to, co jsme viděli, že se tu rozběhne nějaká konverzace hrstky zasvěcených, do které ti "mimo kruh" hážou kameny v podobě výroků "To sem nepatří" apod.

Samurai možná nemusel zasahovat a situace by se možná uklidnila sama. Buďme rádi alespoň za to, že teď zaznělo, jak bychom měli k Fóru přistupovat, co tu ještě může být, co tu být nemůže, co máme dělat, když nám daná komunikace nic neříká. Želbohu, "řidičák na internet" nikdo z nás získat nemusel, takže se bohužel na internetu vyskytují lidé, kteří se sápou do všeho, i do toho, čemu ani trochu nerozumí. Pokud moderátor zakročí a následně zrekapituluje zdánlivě samozřejmá pravidla, má to určitý pozitivní efekt.

BTW, chceš-li Samuraiovi něco vytýkat, měla bys to dělat mimo Fórum... Uživatelko.

Ikonka uživatele Brubeaker

Uživatel úrovně 0

<spam>Kdo s kým je proti komu s kým? Já jen abych věděl na kterou stranu se přidat - začínám v tom mít nepořádek :o) </spam>

Uživatel úrovně 0

Marsia: "Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam."

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Samurai: Skvělý kompromis. Vy jste prostě vymysleli kolo - ovšem po několika tisíciletém používání kola. Ten tvůj kompromis, ke kterému jste došli, je přeci obecný princip, o který tu uživatelé stojí a dlouhodobě ho tu prosazují. Co si pamatuji, od doby, kdy se Fórum začlo drasticky promazávat.

Tedy:
Jelikož někteří uživatelé serveru jeho příspěvky vítaly a bavili je, tyto texty jim budou dány, respektive mnou nebudou mazány.
Nemažte příspěvky, protože existuje skupina uživatelů, které to bude bavit číst (krásný příklad nedávno proběhlá kraťoučká diskuze o moudré sově)

Jelikož je Salmar nebude psát nikterak často, uživatele, kterým se tyto příspěvky nelíbí, je nemusejí číst. Tedy bude je jednoduché přehlížet.
Koho nezávazné a neškodné povídání na fóru nezajímá, nechť ho nečte. Fórum není nástěnka ani aktuality. Na důležitá oznámení jsou určená jiná místa.

Salmar se zdrží ošklivých slov, hraničících s vulgarimem. Nebude se do nikoho strefovat a tak podobně.
Urážky a vzájemné napadání do slušné společnosti nepatří a budou se mazat. Budeme se bavit v mezích slušnosti a nikdo nás nebude mazat.

Promiň, Samuraji, ale nešlo nereagovat. Tím "redakčním" sítem děláte z Fóra ring k boji, kam slušná zábava nepatří. Mazat vše, co nespadá do škatulky "zajímavé pro všechny" je kontraproduktivní. Tobě (redakci, či mazačovi) to jen přidělává práci. A uživatelům to tu jenom kazí náladu. Mažte vulgární a útočné příspěvky, ale mazáním neškodných nesmyslů z těch neškodných nesmyslů děláte nechutná monstra, která už tak neškodná nejsou.

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

Pane Tau: Protože jsi v tom příspěvku použil hloupá a zbytečná přirovnání k židům, čímž jsi odsoudil svůj příspěvek k zatracení? Udělal jsi tak vědomě. Moc dobře víš, že kdyby ses trochu snažil, tak tvůj názor lidi vezmou mnohem líp. (Ne jako já... Já jsem na maximu. :-D)

Pan Tau

Smazali ste můj příspěvek o tom, že na forum nikdo mimo registrovaných nechodí. Dobrá, Samurai, ptám se tě proč. Slušně se tě ptám, proč jsi tento názor smazal a co na něm bylo špatného. Doufám, že mi slušně odpovíš, ne že to neslušně smažeš a bdueš dělat jakoby nic.

Mimochodem Škorpion má pravdu. Až na to, že Salmár (většinou) nepíše kecy.

Uživatel úrovně 0

Samurai: Což nás vede logicky k tomu, proč naše reakce, které také mohou některé lidi zajímat, nebudou přijímány, ale ty Salmarovy kecy jo. :-)
Nechci dělat dusno, je mi to jedno, ber to jako mé středeční zamyšlení. :-)

Ikonka uživatele Hamster

Uživatel úrovně 8

Dámy a pánové,
nevíte, jestli existuje nějaký příběh / kniha / ... o krásce, ďáblovi a zachránci (kněz, hrdina, někdo) ... známej či méně známej či neznámej... něco :D
kdyžtak pls do pošty, forum nečtu

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Tak, Sešli jsme se se SAlmarem na chatu a pohovořili jsme. Pok rátké výměně názorů jsme přešli k řešení situace a vyrobili kompromis.

Tedy:
Jelikož někteří uživatelé serveru jeho příspěvky vítaly a bavili je, tyto texty jim budou dány, respektive mnou nebudou mazány.
Jelikož je Salmar nebude psát nikterak často, uživatele, kterým se tyto příspěvky nelíbí, je nemusejí číst. Tedy bude je jednoduché přehlížet.
Salmar se zdrží ošklivých slov, hraničících s vulgarimem. Nebude se do nikoho strefovat a tak podobně.

Veškeré reakce na jeho příspěvky prosím pište přímo Salmarovi. Ty, které budete psát na fórum budou mazány.

Uživatel úrovně 0

já naštěstí tenhle problém neměl, protože mě k dračáku přivedl nejdřív brácha se spolužáky ( ale tehdy se to nedalo nazvat hraním) a pak moji spolužáci kdy jsme hráli o přestávkách a po škkole, bývaly to nejlepší dobrodružství, teď už to de sice do kytek ale určitě se vschopíme :)