Absolutní souhlas s Lischaiem. Proto jsem několikrát říkal, že tenhle server se musí chytit DrD 2.0 a doufat, že s ním přijde nová krev a nový smysl pro server. DrD 2.0 se musí stát původnímu Dračímu Doupěti na tomhle serveru rovnocenným systémem, jinak to nevidím moc nadějně. Dracidoupe.cz má potenciál i možnost stát se hlavním prostorem vznikající komunity, klidně po ní může skočit. Jinak (pokud bude mít DrD 2.0 úspěch, což není zaručené) se prostě takoví lidé chytí jinde a bude to škoda.
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Moc nerozumím téhle fixaci na klasické Doupě. Všichni jsme na něm vyrostli, ok beru, ale všichni taky víme, že se DrD dobrým systémem stává až když 80% pravidel ignorujeme a 20% si domyslíme.
Divím se, proč se tady nevytvořila klika lidí, která by hrála DrD+ když vyšlo. Nebo klika lidí kteří by hráli Střepy snů (které mimochodem napsal Erric, zdejší uživatel - jeden z nás/vás).
Je tu tolik věcí, které by mohly dát serveru nový impulz, novou látku do rubrik, nové uživatele a nový smysl -- ale všechny jsou více méně přehlíženy, protože staré DrD je nelepší.
Když nad tím přemýšlím, ono je vlastně jedno, jak bude DrD II vypadat, ale pokud nebude používat stejné číselné mechaniky jako klasické Doupě, pro tento server umře jako "hnusný parazitický systém, který jenom vykrádá naše milované Doupátko".
Prostě mi to hlava nebere.
Ano, takže založí někdo stůl? :-)))
Myslim že autoři mají kvalifikaci dělat něco takového jako málokdo...
Ta dvojka naznacuje ze je aspon ambice navazovat. Kazdopadne su zvedavej, skoda ze mi nani zase 10, hned bych se tesil jinak.
Pokud to nebude mít s původním Doupětem nic společného, tak je nesmysl pojmenovat to Dračí Doupě 2, pochopitelně. Ale já pořád věřím, že se inspirují hlavně ve starém Doupěti, případně v plusku, a bude to podle toho vypadat.
Nathaka: S tímto přístupem by mohly být dračákem stejně tak Střepy snů nebo jakékoliv RPG (vydané Altarem). Mně by přišlo rozumnější různé hry oddělit různým jménem - ono je pak menší chaos v termínech, když si někdo o těch systémech chce povídat.
Ježišmarjá, nebude to stejný jako stávající dračák, ale bude to dračák, jen jiný. O nic jiného než o značku nejde, jinak by Dračákem byla jen úprava původního DrD... Nebo jak si teda představuješ, Same, pokračování Dračího Doupěte?
Altar je majitel značky, tedy cokoliv vydá pod tímhle jménem, bude Dračí Doupě, i kdybyste se přetrhli. Je jedno, jak moc podobné původnímu DrD to bude. Bude fajn, když si ze starého DrD a z DrD+ vezme dvojka klady a opraví co nejvíc záporů.
Samurai: Já nejsem tak naivní, že bych neprohlédl marketingovou strategii Altaru, na druhou stranu v diskusích na rpgfóru se lze jasně dočíst, že narozdíl od DrD+ tady není odlišení se od DrD primárním cílem. Ba naopak.
"Chlápek co se mi stará o zahradu vydělává víc než chlápek co se stará o výchovu mých dětí - nemá to vůbec nic společného s tím, co si zasloužíte."
Jenže to nebude dračák:) Je ot jen "značka"
Podle mě si zase dračák zaslouží aktualizaci a nějaké osvěžení, což jak doufám verze II splní.
Marsia: To je těžké... Chtějí udělat pokračování Dračího Doupěte, zřejmě už protože se to bude lépe prodávat, když to bude mít známý název. Já bych jim v tom bodě nevyčítal, že se to bude od stávajícího Doupěte lišit, nějak se to vyvíjet musí. Naopak, výčitky by byly na místě, kdyby to se stávajícím doupětem mělo společného až příliš, to by totiž nová pravidla nic nepřinášela.
Také by to mohli nazvat nějak lépe. Vypadá to, že s DrD to nebude mít mnoho společného, Dračí doupě si nezaslouží, aby byl jeho název jenom zneužíván pro lepší prodejnost jiných RPG systémů...
Fafrin: Třeba Altar potřebuje vydělat nějaké peníze a je to nějaký reklamní trhák. Nevidím totiž potřebu vytvářet Dračí doupě II., podle mě se s nimi dá bez problému vystačit, upravit, dodělat a kdo chce, tak sáhne po + nebo případně po jiném systému. Nevím, co se dá od dvojky čekat.
RPGPlanet je stále v plánu? Není součástí vize 2020?
Fafrin: Někteří ale byli "postiženi" vztahy na serveru (ještě, že už to mám nějaký rok za sebou). Zejména dříve se děvčat ve zdejší komunitě (nemyslím tedy konkrétně servr) pohybovalo trochu víc, tedy těch zainteresovanějcíh, které, jak se zdá, nahradilo jen pár infantilních holčiček, co občas hrajou tu hloupost na chatu.
Gurni: Nemusíš hledat a přesto můžeš najít, to je na tom to pěkné, ne? ;))) (Venku svítí sluníčko - to se pozná podle toho, že na monitoru není pořádně nic vidět ;))) )
Tak jsem se tam podíval, a to je pořád příběh, příběh, příběh.... Když chci příběh, přečtu si dobrou knihu.
Pro hru potřebuji kvalitní, vyvážená, jednoduchá, funkční, hratelná, lehce zapamatovatelná a otevřená pravidla nevázaná na svět.
Já jsem se se svými přítelkyněmi seznámil normálně, přes přátele. Nebo přes básničky na internetu :-)
12/2010 Prý :-) No víme jak to bylo s DrD+, RPGPlanet a podobnými projekty ;-)
No to je ovšem typické, stočit debatu od ženských k připravovanému pokračování Doupěte...
Už se ví, kdy to vyjde? :-)