Nemáme rádi změny. Nikdo. Asi je to proto že jsme zvyklí na staré DrD a nechce se nám louskat novými pravidly, páč už takhle máme svůj systém kompetentní s DrD. Kombinace pravidel a vlastní invence. Proto chápu lidi co po ostatních systémech nešahají .)
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Nebo postavy transformovat do nového systému, to může být hře i k velkému prospěchu.
Marsia: Není smutné zůstat u jednoho systému, ale připadá mi smutné kvůli němu nevyzkoušet nic dalšího. Nicméně, proti gustu žádný dišputát:-)
Anarion: Já hraju Doupě s družinou na okolo 12. úrovně, jedem v kuse už docela slušnou řádku let. Tomuhle rozumím. Ale to nikomu nebrání si vyzkoušet jiný systém jako jednorázové hraní, nebo pár sezení...
No každopádně jsme neměli nikdy důvod hledat jinde.
Pozn. A ono když máš družnu 4 lidí každej poctivě na 6 levelu, těžko by jsi chtěl přecházet :D
Propagujete to špatně ,)
Komu z vás se líbila Tarie?
Komu z vás přišlo SOTE alespoň graficky zajímavé?
Tak tihle lidé na tom pracují...
Zerafeli, Marsio... Já se k vám vlastně taky počítám.
Zarafel: Tak to mě těší ;)))
Sargold: Proč by mělo být smutné, že někdo zůstane u systému, který mu plně vyhovuje, který dobře zná a se kterým je plně spokojen?
anarion: To je docela smutné zamrznout na jedné verzi jednoho systému, nemyslíš? Doupě hraju už od jeho vzniku a stále mě baví. O to víc jsem zvědav, co z toho pánové tvůrci vytřískají. Docela jim věřím, že to nebude nudné. Akorát to nemusí oslovit staré konzervy. Ale třeba se to podaří...
Korhul: "Možná je i něco jiného, co je pro mě a moji družinu tak jak jsem ji popsal dole přístupné. Dychtivě prosím o link!"
Ak Ti (tebe ako PJovi, na 5 strán) nevadí angličtina, tak napríklad Dungeon Squad: http://www.1km1kt.net/rpg/dung eon_squad.pdf
A vůbec teda: ID 2448 jsem založil.
Andros: Já protože CHCI hrát středověkou fantasy jsem zatím zkoušel jen FATE a tam jsem si setting musel vymyslet (trvá mi to dodnes a těším se až budu hotový!). Možná je i něco jiného, co je pro mě a moji družinu tak jak jsem ji popsal dole přístupné. Dychtivě prosím o link!
Osobně hraju DrD 1.6. Klasika, chybová a zatím jsem nikdy ani necítil potřebu hrát něco jiného. Seznámil jsem se s Gurps a jinými systémy a DrD je pro mě stejně jednička na trhu. Co na tom že některá pravidla vymyslím, některé vynechám, přestavím, vymažu. V tom je to kouzlo. A pokud někdy vyjde DrD 2.0, budu stejně hrát mojí 1.6, páč jí hrajeme od 5 třídy a jsem na ní zvyklí:D
Také mám pocit, že ten, jemuž vyhovuje nejvíce klasické doupě, nemusí být nutně nějakým zatvrzelým a nepřístupným dogmatikem, ale prostě je pro něj nejvíc vyhovující. Prozatím, než se třeba objeví něco zajímavějšího.
Korhul, njn, Matfyz style feat. logaritmické tabuľky už nie je in.
> [Jiné hry] však bohužel trpí tím, že jsou neatraktivní, protože jsou to polotovary
Aké konkrétne?
Marsia: Nejsi sama, jsme dva :o)
K té jednoduchosti hry...
Já hraju téměř zcela výhradně s dětma od 15 let níž... Jejich odpor k počítání jednoduchých čísel je jen o něco málo menší než odpor ke čtení textu delšího jedné holé věty. Na past si pravidelně hází procenta a naopak. Pojem OČ a ÚČ jim splývá v nepochopitelnou veličinu, které rozumí jen PJ. Smutné, ale je to fakt. Ani nevím, co je na tom doupěti tak láká, když si ani nepřečtou, jaké vyjímečné vlastnosti ten jejich hraničář má. Oni se ani nesnaží předstírat. Rovnou vám řeknou, že si ty pravidla domů půjčit nechtějí, protože jsou líní to číst. Samozřejmě čest výjimkám, které tu jsou, ale zmateností ze složitosti pravidel trpí všichni bez rozdílu, včetně mě. Tím neříkám, že neexistují jiné hry, které by nebyly horší. Ale jsou i lepší. Ty však bohužel trpí tím, že jsou neatraktivní, protože jsou to polotovary, kterým musí člověk dodat právě takové věci jako schopnosti postav, dovednosti etc. Na čemž již 3 roky pracuji a stále cíl v nedohlednu :-) Takže mi nezbývá, než se vrátit k DrD, které je použitelné ihned po vybalení a zastrčení do zásuvky.
Líšo, já se snažím bránit jen své zázemí, to víš no... já neříkám, že je doupě bez chyby. "Je pravda, že rubriky stále dost opisují staré doupě". Ovšééém, už se chystá galerie fotografií! Všechny kroky jsou pomalé, ale jsou...
A mimo toho, kdy mi zasejk hodíš něco do Nefantasy povídek? Hm? Něco bych ocenila, byly časy, kdy jsem měla hodně pohádek "Na dobrou noc." :o)
Potenciál v lidech tady... hm... hm... *potutelný úsměv*
Lischai: A co když prostě někomu opravdu klasické DrD připadá nejlepší a jiné systémy ho nelákají? :))) Pravda, s tímto názorem si připadám spíše osamoceně, přijde mi, že značná část hráčů DrD jiné systémy vyhledává... Ale nemůžu si pomoci, DrD mi přijde lepčí, než o čem jsem měla šanci slyšet nebo číst.
DrD má jednoduchá pravidla, která se dají dle potřeby rozšiřovat. Pro hráče, který očekává, že mu dá jednoduchou berličku pro náhodu a fyzické výkony, a pak ho nechá hrát příběh, mi přijde ideální. Mám deník, ve kterém je pár číslíček, které mi poví, jestli můžu odemknout ty dveře a zabít toho skřeta - a neobtěžuje mě vyplňování stovek tabulek. Třeba ty Střepy snů jsou hezká knížka, ale její prohlížení mě ani náhodou nemotivovalo k tomu, že bych to chtěla zkusit...
Pav:
Všechno beru. Ale zeptám se jinak: Uděluje se Zlatý drak v kategorii "Scénář pro Střepy snů", můžu si při psaní vylepšení nebo nového povolání nastavit, zda je pro DrD nebo DrD+?
Tolik k otevřenosti Doupěte novým systémům, děkuji ctihodnosti, nemám dalších otázek. :o)
Tenhle příspěvek byl delší, pak jsem tu začal žvanit o tom, jak mi Doupě změnilo život a jak vidím ohromný potenciál v lidech tady, ale už to bylo přes moc. Napíšu si to jako esej do ČaE.
Líšo, podle mě jsi tu už dlouho nebyl nebo nevím. Je pravda, že rubriky stále dost opisují stará doupě, ale Putyka je plná všeho možného i nemožného. Střepy snů jsou, dle mě, kapitola sama o sobě a co jsem tak slyšela, záleží hodně na hráčích, jak to bude vypadat. Ba co více, nejsou čistě fantasy.
Přesto komunita nežije jenom starým doupětem, stačí se zeptat uživatelů a ti jsou schopní vychrlit víc herních systémů viz spící Projekt pro zkvalitnění RPG.
Klasické dračí doupě je základ, na něm si to člověk ozkouší (zvlášť porozumění tabulkám), a pak jde dál, porovnává a ví, co mu sedí, nesedí a na základě toho volí další možnou cestu a "vhodnější" herní systém.
Dalším jasným důkazem je, že na PGC se pod naší taktovkou hrály Střepy snů, Mouseguard, Shadowrun a další herní systémy... ovšem, to bys tam musel být. :oP Už i TI, kteří slepě koukají na úvodní stránku tam vidí sloučení Střepů snů a Impéria.
Ovšem... i tak chápu, že někteří by nejraději zapálili doutnák, počkali si na obrovské PUF a měli z dračího doupěte.cz něco úplně jiného.