Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

To je, Nathako, den, kdy svět vzdává hold dílu D. Adamse a z recese oslavuje tu nejvíc nejužitečnější a nejmultifunkčnější věc, jakou při sobě vesmírej stopař může mít.

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

Stoupa: Co to je?

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

To tě ale vůbec neomlouvá, maturu si můžeš zopakovat v září, ručníkovej den až za rok:)

Uživatel úrovně 0

Já... jenže víte, jak k matuře se s ručníkem chodí blbě :o)

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

Přiznejte se barbaři, kdo včera zapomněl vznest úctu Douglasu Adamsovi a oslavit Towel Day tak, jak se sluší a patří?

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

Nathaka: *neskrývaná závist*:-)

Ikonka uživatele Syrus

Uživatel úrovně 8

Nathaka:
njn... Locháč...

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

Hahá, neumíte si představit tu slast. Na pódiu lochotínského amfiteátru Hearts on fire v podání Hammerfall a hned vedle nich bylo plátno, na kterém jsme porazili Rusy. Chvílema člověk nevěděl, jestli celý amfiteátr skanduje "Hammerfall", nebo "dáme gól"... :-))

Ikonka uživatele Skewer

Uživatel úrovně 0

Stoupa: yeaah
Clap for the killers, give it up for them gangsters.

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

zase majstri, trapas už :D

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Spize: Hlavní pravidlo DrD je zábava. Prostě pokud tě to nebaví, pokus se najít cestu, která by bavila tebe i družinu, pravidla jdou v tomhle případě stranou a to doslova. Zkus si s družinou o tom promluvit :D

Ps. A všichni dneska povinně koukat na MS Česko/Rusko a držet palce! :D

Ikonka uživatele Spize

Uživatel úrovně 0

Fafrin: Tam nejde ani tak o to, že bych to nedokázal odehrát, ale spíš o to, že mě to nebaví.

Ikonka uživatele Fafrin

Uživatel úrovně 0

Dobrý hráč blbého krolla dokáže své užitečné strategické řešení podat přes vhodné RP.
Daleko horší je to s blbými(ať už inteligenčně, nebo co se RP a úrovně hry týče.) hráči chytrých kouzelníků.

Ikonka uživatele Spize

Uživatel úrovně 0

Dovoluji si nesouhlasit!

Hra má dvě části: Strategickou a RP.

V RP části jdou mechaniky stranou a řeší se kdo, s kým, proč, jak a tak. Tam ano, tam je správné držet se inteligence postavy*. Ale většinou si hráč volí postavu tak, aby mu vyhovovala ve všech ohledech, tedy i inteligenčně.

Ale ve strategické části, kdy jde o to, zjistit kdo je vrah, jak se, hrome, dostaneme z týhle zapeklitý situace, nebo kam asi bude nejlepší udeřit na nepřítele, prakticky nikdo není "in character" a kdyby na to přišel hráč krolla a pak měl jen smutně sledovat jak hráč kouzelníka si marné láme hlavu nebo se baví něčím jiným... No way.

*Inteligence postav je vůbec zajímavé téma. Já třeba mám na svým deníku průměrnou duševní vlastnost 6, ale přitom prostě mi NEJDE hrát někoho takovýho. Nebavilo by mě to. Mě nevadí mechanicky, že moje postava má málo skill-pointů, mě nevadí že každý na mysl útočící kouzlo prorazí její chabou mentální obranu, skousnu i to, že přede mnou utíkaj děti ve vesnici, ale, hrome, prostě po mě nechtějte, abych hrál skoro debila! Co mám dělat?
(Otázka nadhozena u stolu "hrát či nehrát" by Folcwine, ID 247)

Ikonka uživatele darkkkn

Uživatel úrovně 0

Jenže to oni si často neuvědomují, i přes četné upozorňování. Ještě se mají co učit. :)

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Inteligence hráčů je relativně vedlejší. inteligence postav je ta hlavní!

Ikonka uživatele darkkkn

Uživatel úrovně 0

Danixxx: V moji družině jsou chytří hráči, proto mi dává zabrat vymyslet nějaké dobrodružství tak, aby hned od začátku nevěděli o čem je... Čas který do toho vložíš, se ti vrátí když družina bude spokojená, a ještě si spolu užijete hromadu srandy. :)

Ikonka uživatele Spize

Uživatel úrovně 0

Danixxx: Obecně - to se časem poddá, líp poznáš svý hráče a čeho jsou schopný a naopak. Taky je často cool poslouchat nápady hráčů během hry a "inspirovat" se jimi, jsou-li dobré, i když jsi to měl třeba naplánovaný jinak.

No, a IMHO lepší než tajný vzkazy je lepší vzít hráče za dveře, většinou to je rychlejší, hráč může klást doplňující dotazy a celkově, neni to takovej vopruz.

A nebo se nabízí možnost jet otevřenou hru, kdy všichni všecko vědí, což může pomoci vyvolávat zajímavé situace. (Ale fakt je, že tohle jsem v praxi snad ještě neviděl nějak líp, než že se to tajemství provalí...)

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Něbo tomu i věnuj měsíc... a stejně kolikrát musíš holt improvizovat na koleni a když není zbytí, tak tam ty hráče nějak prostě naveď :D

Ikonka uživatele Aramir

Uživatel úrovně 0

Danixxx: No já tomu klidně ten týden kolikrát obětuji. Někdy to stojí za to, ale někdy to hráči tak neocení. Dělám to tak spíš sám pro sebe. Ostatní Pj také jistě potvrdí, že je baví samotná příprava a vymýšlení. Je to dřina a mě osobně to stojí za ten pocit z dobře odvedené práce. To že to ve hře nevýjde se stává, ale já si můžu říct, že jsem pro to udělal vše... +A-