Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

Já zejtra balím kvádro a jdu maturovat. Chystá se ještě někdo odsud?

Jsem fáákt zvědav, co to spatlatli dohromady.

Ikonka uživatele Barbar Cohen

Uživatel úrovně 0

Dobrá diskuze, konečně to forum taky nějak vypadalo.

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

U Matrixu se shoduju s tímhle názorem: http://imgs.xkcd.com/comics/matrix_revisited.png

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Z Matrixu mě nejvíc oslovila 1 :)

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Barbar: To není o efektech, to je o tom, že čtvrtý vetřelec byl prostě už jenom hloupatý akčňák, prvního vetřelce osobně zařazuji do skupiny tradiční staré sci-fi, kterážto kategorie jde značně mimo mě.

Uživatel úrovně 0

To je skoro jako říct že první Matrix byl nuda, protože tam ještě nebyly tak dobrý efekty jako ve dvojce a trojce...

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Stoupa: Jasně, já také. Ten starý první Vetřelec mě fakt nebavil a dvojka taky ne. V prvním mi navíc byla hlavní hrdinka silně nesympatická, což se v dalších dílech zlepšovalo a ve čtyřce mi přišla celkem fajn. Uznávám, že Vetřelec 4 s ostatními nemá skoro nic společného, ale byla to už docela zábava ;)))

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

Marsia: Tim vetřelcem jsem myslel opravdovýho vetřelce. Vetřelec 4 (vzkříšení) má s předchozí trilogií společnej akorát tak název a riplejovou:)

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Stoupa: Vetřelec je nuda, pravda, třetí, ale hlavně čtvrtý už vcelku ušel (ale proti Černočerné tmě pořád zaostávají)... Predátora jsem nějako minula a zatím se mi ho nepovedlo potkat. Věc neznám. Ale všechny ty nesmysly s přerostlými pavouky, mravenci, dynosaury... mno, to jsou nesmysly ;))) (A jestli se do této skupiny řadí i Ptáci, tak i ti mě velice překvapili, jaká to byla nuda... :))) )

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

Marsia: Alien? Predator? Věc? :)

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Jak tu zaznělo cosi o milé citlivé pohádce, tak jsem si vzpomněla na dvě velice milé a citlivé pohádky: Čarodějův učeň a druhá se jmenuje asi O Honzíkovi a Mařence; obě pohádky by měli být od Karla Zemana. Vřele doporučuji (jen radši nepouštět dětem ;))) )

Mimochodem, jediný dobrý film, kde je parta lidí lovena čímsi, který jsem viděla, je Černočerná tma (Pitch Black). Ostatní za nic nestály...

Ikonka uživatele Stoupa

Uživatel úrovně 0

"...o partě horolezců, která lezla po skalách ne ze zdola nahoru, ale jakoby kolem dokola" :D

Ikonka uživatele Lyrie

Uživatel úrovně 0

Kdysi dávno jsem Zeitgeist viděla, tuším, že Shadowmage mě na něj upozornil. Hned ten úvodní filmeček o křesťanství mě přivedl do rozpaků, bylo to celé zmatené a hledalo to důkazy tam, kde vůbec žádné nebyly. Na atentát na Dvojčata jsem se nedodívala, ani ne proto, že bych to nebylo zajímavé, ale mám takovou úchylku, já u filmů povětšinou usnu :-)) Ale Paranormal activity jsem dodívala až do konce! (do toho, jak tu dívku zastřelí policie). Tuhle dávali v televizi film Závrat´, bylo to o partě horolezců, která lezla po skalách ne ze zdola nahoru, ale jakoby kolem dokola. všechno bylo chatrné, nebezpečné, urvala se tam lávka... Docela pěkné, napínavé, takové mrazivé a pak prásk, ocitli se v lese a počala je lovit taková zrůdička, která jako by vypadla ze všech filmů o podobných zrůdičkách... Úplně mě to odradilo a přitom to ze začátku vypadalo tak slibně :-(

Jinak moc děkuji za tipy, jste vážně moc skvělí :-)

Ikonka uživatele Almad

Uživatel úrovně 5

Filmu, který míchá fakta a smyšlenosti a nezdrojuje ve snaze "když uvedu pár faktů, budou věřit i tomu zbytku" se myslím říká propaganda/manipulace.

A to vůbec nemluvim o tom, kam směřuje Venus Project...

Uživatel úrovně 0

"Jejich tvrzení, že Křesťanství je v podstatě vymyšlená, plagiátorská, zpolitizovaná sračka a že Amíci jsou tupá hovádka, jež by si měla své 11.září vyžrat je nicméně závěr, který považuji už dlouho za holý fakt."

Trochu omezený pohled na věc, nemyslíš?

cpt. Snorch

Zeitgeist se snaží upozornit na nějaké problémy a ukázat, že se můžeme na skutečnost dívat z jiného úhlu, což může být pro dosud nepovznešené lidi přínos z hlediska posuzování skutečnosti kritickým pohledem. Jinak brát ho příliš vážně je hloupost, jsou tam bludy, neuvěřitelný sračky, stejně jako pravdivá tvrzení a zamýšleníhodné teorie. Akorát autoři byli takový hovada, že nerozdělili zrna od plev a spoléhají, že jim to každý sežere i s navyjákem. Kdyby si odpustili pár těch jejich výmyslů a podali to méně psychedelickým způsobem, možná by to dopadlo...nějak líp.
Jejich tvrzení, že Křesťanství je v podstatě vymyšlená, plagiátorská, zpolitizovaná sračka a že Amíci jsou tupá hovádka, jež by si měla své 11.září vyžrat je nicméně závěr, který považuji už dlouho za holý fakt.

Ikonka uživatele prokletý Dilvish

Uživatel úrovně 0

To by dost dobře sedělo na knihu, Nezval to tuším i říká někde v doslovu nebo předmluvě. Ale film je o poznání surrealističtější, pan režisér Jireš film po stránce šokování poněkud obohatil. A ta kapka erotiky. Ale jinak jo.

Ikonka uživatele Den poté

Uživatel úrovně 0

Valerie je krásná a citlivá pohádka, přesně taková, jaké pohádky mají být. Žádné psycho, ale také doporučuji. Anarione, nejdříve pozorně čti, pak teprve mluv: "kam se na ně hrabe Tarantino (rozhodně v objemu krve prolité)" - každému člověku, který umí číst, musí být jasné, že tady srovnávám jen krev, nic dalšího. Nehodnotím zúženým pohledem, Ty divácký jantare, hodnotím kritickým a vybíravým pohledem.

Zeitgeist je konspirační slátanina, již si oblíbili lidé, kteří by se rádi označili za intelektuály, ale něco podstatného jim k tomu chybí - koule a duše. A pak ty znalosti, no, bez těch to také nejde.

Uživatel úrovně 0

anarion: Hitchcock.

Lyrie: Co se týče psycha...určitě ten Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec nebo ta Valerie a její týden divů, což je českej surrealistickej film a psycho je celkem dost...potom třeba skvělý Battle Royale nebo klasický Lynch, Mazací hlava, Lost Highway nebo tak a ještě klasičtější Andaluský pes, taky dobré psycho.

Fafrin: Co je a co není umění můžeš přenechat estetikům, zábava je to, co tě baví. Umělecký film tě taky může bavit (ne sice možná přímo tebe, ale někoho jistě). Jaký typ filmu je Zeitgeist...chtělo by se mi odvětit, že je to typ "pičovina", ale...je to prostě rádobynaučný snímek, který se snaží strhnout pozornost svou pobuřující náturou.