Na tohle téma, co říkáte na chystané Vukogvazdské letopisy?
(letopisy.vg)
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
:-) Český rysy by se s vyjímkou pár pohádek a s velkou nadsázkou nějaké keltské tradice hledaly jen stěží, přestože pokud si správně vzpomínám, autoři DrD 2 právě tohle vyzdvihovali jako svůj záměr v tomhle směru...
Otázka je taky jak bude postavený, jestli to bude jen jeden z mnoha dalších systémů nasměrovanej na fantasy vycházející z anglosaské kulltury a severské mytologie ala mainstreamová fantasy literatura nebo jestli to ponese i nějaký český rysy (jestli vůbec nějaký jsou...)
Zcela neumře asi nikdy, protože na to k němu máme všichni až příliš mnoho nostalgických vazeb. Ale prakticky už umřelo a DrD 2 tomu pomáhat nemusí.
Mě vůbec nevadí, že se to bude jmenovat dračí doupě, ať si.
Koupím si to, rád si to zahraju, třeba i výukový seminář uspořádám a možná na to i přejdu.
Jde o to, že DrD 1.x kvůli DrD II asi neumře a že ho lze posunout dál.
Né, s rezervou je třeba brát lidi, kteří pokaždé, když jako pokračování Dračího Doupěte chcete vydávat jinou hru, protože vydávat úplně tu stejnou by bylo dost debilní, začnou prskat, že je to něco úplně jinýho a nemá se to jmenovat Dračí Doupě.
Nad DrD 1.8 se ve volných chvílích zamýšlím už skoro rok... co jsem zatím vykoumal jsem napsal u Fafrinova stolu. A je na tom krásně vidět jak co člověk, to jiná míra. Co je ještě DrD a co už ne? Když se oddělá k6+ hod na útok, bude to stále DrD? Když budou omezeny úrovně na 15 (5 pro každá pravidla), co to s hrou udělá? Apod. Myslím že je o čem diskutovat a není to marná snaha, DrD 2.0 je stejně jako DrD+ marketingový trik, jsou to nové hry s iluzí, že vycházejí z DrD. To neznamená že to jsou špatné hry, jen je potřeba jejich jméno brát hodně s rezervou.
BC: Jak jsem napsal, DrD 2.0 se zásadně liší v pojetí a principech - je/bude lepší ale hlavně hodně jiné - a to nemusí každému vyhovovat. No, celkově vzato, asi založím ten stůl, vypadá to, že za pokus by to stát mohlo.
Přijde na to co bude ve verzi 2.0, jinak já bych se připojil Fafrine.
Spíš vzhledem k tomu, že už na dveře klepe verze 2.0 mi to nepřijde jako nejtaktičtější investice..
Spize: Dotazem zjišťuji, jestli je zájem, a nemám pocit, že by to nějak zaneřádilo fórum. Podle zájmu buď stůl založím, nebo se na to vybodnu.
Marsia: 1.8 po 1.6 odkazuje na skok mezi verzemi 1.3 a 1.5. Samozřejmě zálež, nakolik jiná by výsledná pravidla byla. Je to takový interní vtip, trochu.
Aramir: Chci nabídnout zjednodušení a zlepšení hry obecně. Myslím, že každý, bez ohledu na svůj upravený systém ocení např. odstranění dvojitého házení na úspěch kouzel (blesků zejména), nebo odstranění speciální mechaniky na likvidaci hrůz (která se jinde nepoužívá), nebo přesnější a rozumná pravidla pro to, jak pracovat se ztrátou úrovně(Při doteku nemrtvím).
Určeno pro dračákisty, kteří svůj přetvořený dračák ohnutý pro svůj svět neopustí, ale rádi si zjednoduší práci a hru.
Je tu někdo, kdo chodí na VS v Olomouci/Brně či kdekoliv jinde a studuje historii?
Fafrin: A pro koho by Drd 1.8 mělo být? Máš pravdu, je tady sice spousta zažraných dračákistů, ale každý hraje jiný (svůj) dračák. Dost pochybuji, že by takový hráč převzal Drd 1.8 jako celek. Stejně by si z něj vypůjčil jen pár machanik či nápadů anebo si vše dotvořil k obrazu svému. A začínající hráči? Dost pochybuji, že sáhnou zrovna po starém dračáku, když trh nabízí širokou paletu "trendy" rpg her...
Fafrin: Zní zajímavě.
(Nebylo by lepší na to založit stůl nebo tak?)
Fafrin: Proč 1.8? Není poslední vyšlá verze 1.6? :)))
No, a teď z jiného soudku...
DrD 1.8
Ano, vyšší verze starého DrD 1.x.
Vývoj DrDII postupuje zdárně kupředu, a vypadá to dobře. Avšak možná, to bude jiná hra - místo simulačního systému, kterým je DrD 1.x přichází narativní systém. Ten se v mnoha ohledech nemusí starým a zažraným Dračákistům, jako jsou někteří tad líbit.
Některým zase nemusí vyhovovat potřeba přejít na úplně nový systém.
A že podpora DrD 1.x skončila je myslím všem jasné.
Nuže, měli by jste zájem o novější verzi starého DrDu? Byli by jste ochotni při jeho tvorbě (zde a v MS) přiložit ruku k dílu?
Od výsledku lze očekávat zejména sjednocení mechanik, odstranění násobných hodů a neslučitelných principů (několik dělení magie), oddělení nepotřebných systémů, zjednodušení procent na pasti a tabulek na vzorce.... V dalším sledu možná zobecnění a zatraktivnění některých povolání (šermíř jako povolání specializující se na "nějakou" zbraň, chodec a lupič bez závislosti na theurgském předmětu...)
Jelikož jsem nepřišel na nic, co bych si chtěl koupit od Altaru (všechno už mám), nabízím 500 KORUN ALTAŘÍCH, které jsem vyhrál na letošním Gameconu za 250 Kč.
Ideální předání někde v Praze, lze to provést i poštou a převodem na účet. Podrobnosti v poště nebo na mailu.
Zkus Devil My Cry...To není tak dobrý, Alek když chceš lovit démony.Nebo Wolfrain to je dost podobný. Jinak ted sleduji The twelve Kingdoms a je to skvělé anime.Není to moc akční ale příběh a ten výborně vymvšlený svět.....zkrátka super.Doporučuji.
Znáte někdo nějaký anime podobný jako Hellsing?
Barbar Cohen: Škoda... ;)))