Skewer: Tou epičností jsem myslel toto:
My si užíváme, když už se vypracujeme třeba do pokročilejch, jít lehčím dungeonem a kosit od pasu :o) Je to trošku honění ega a trika, ale kolikrát z toho vzniakjí nejvtipnější, nejzábavnější a nejabsurdnější situace. Samozřejmě, když jde postavě o krk, tak se dá atmosféra krájet, já jen... obojí má do sebe.
Podle kritiky bude nové DrD2 nahrávat spíše realističtětší stránce RPG, jako je třeba GURPS. To že jsem týpek na 6 levelu a běží proti mě 5 vlků a než doběhnou, jsme jako chodec schopen je všechny z 20 metrů postřílet lukem... už moc nepůjde. Ale tak co, někdo má rád holky, jiný zase vdolky :o)
Vzpomínám si na situaci, kdy našeho narcisicticky-egoistického čaroděje unesl Kostěj (v Bestiáři fakt je) do své věže, okupovanou jeho nochshledy. Boj nebyl reálný už z toho faktu, že jsme se vrátili posekaní z minulého boje a teď co. Po asi půlhodiné debatě hráčů (jo, nejedeme real-time, když je průser, hra se pausne a hráči šrotujou... zase z toho vznikají výborné konspirační teorie které jdou apikovat zase snad jen do DRD).
Co nás nenapadlo? Lupič má slušný lezení po stěnách a šanci útok ze stínu a taky zabití, když útočí dýkou (nebo Sicco... jo sicco, ale to je teď jedno ).
Tak i tak... napadlo to mě (chlubím se veřejně... i když pravidlově je to trošku kostrbaté) a lupič to provedl.
Jako myška vyšplhal asi tři metry nad okno z věže kde se vyslýchal vězeň a napodobil hlasem někoho z jeho poskoků. Kostěj, nevědomky že by nás mohla napadnout podobná věc vykoukl... okno měl dobrých 20 metrů nad zemí, kolem věže hlídku a proč by se koukl nad okno. Vykoukl dolů a hobit se pustil. Volným pádem ze tří metrů zabodl zýku do Kostějovy lebky dýku, zavěsil se rukama za jeho krk aby nespadl... Náraz mu prostě musel utrhat obratle, (pak Hobit spadl, ale ustál to) plus útok ze zálohy... vlastně to byl i útok zezadu... no měl instant kill a nahrabal si expíčky.
Dračí Doupě tyhle výmysly neošetřuje a je jen na Pánovy Jeskyně jakou dá procentuální možnost že by se tahle eskapáda povedla (hodil vysoké procento = štěstí), hodil i vysoký útok. Prostě měl kliku jako hrom a bosáka měl na jednu ránu. V tom je kolikrát i kouzlo klasického DrD. Co jsem pochopil kritkku k DrD2, snažili se náhodu spíš okleštit a já si představt tuhle situaci tam, Kostěj jako CP využije nějaký ty body dovednosti k nějakýmu úniku a nevím jestli je na jednu ránu (hobit po boji, Kostěj jako ze škatulky) vůbec udolatelnej :D
Čistě teoreticky pokud půjdete na draka s dýkou a podaří se vám do něj alespoň seknout... při eskapádě šestek jste schopní draka zabít dýkou na jednu ránu ne?