ohledně motorky tak řeknu ještě něco o bratrovi
míval superbike suzuki, a hned po první jízdě "ono to jezdí 240!" začal zkoušet co to jde, potom co přitáhl video /myslím že se jmenovalo Ghost on wheels/ kde člověk jede z německa na slovensko (myslím) a to celý se odehrává během jednoho filmu se zaměřeným tachometrem (málokdy klesne pod 200, naopak drží se na 280-300 ("vzum, vzum... hey to bylo porsche..") a to třeba i ve městě nejede míň jak 180 ("vidíš tyhle stojící auta? ty jsou v normálním provozu")) tak jsem o rychlosti na motorce trošku získal nepřijemné smýšlení...
bratr se na motorce vyflákal, motorka byla totálně na šot a v e dvouciferném čísle větších kusů a bratrovi nebylo NIC... od tý doby na motorce nejezdí...
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Ryhlé silniční motorky mne nelákají pravůbec, ale relativně pomalé šinutí se okreskami v sedle nadupané "svalnatého" choppera, to je pohoda. Letos si chcu takovou dovolenou, kdy "cílem je cesta" užít, ač tedy místo motorky pojedu favoritem, ale příští sezónu už to vidím spíš na nějaký kabrio po vzoru filmu Jízda. Inu, nemusí to být nutně motorka, jde prostě o tu pohodu...
Skorpion: Ono dokud na tom stroji nesedíš a nejedeš, nemůžeš vědět, o čem to je a proč se říká "cílem je cesta".
Skorpion: Toto tvrzení není zas až tak pravdivé, na motorkáři po kolizi toho moc vcelku nezbude, jedině že by někdo potřeboval voperovat játrovou paštiku či srdce na štěrku.
Motorkáři, jak jest známo, jsou dobrovolními dárci orgánů, blahořečme je a vynášejme do nebes... ;-)
Nedávno sem videl video jednoho motorkáře co jel tady někde v české republice až 250 km/h !
Jak sem ho videl řekl jsem si že je to fakt blázen a nemluvě o tom že ohrožuje ostatní a nejen sebe.
Skorpion: ad to video - to je úchylný, protože ten řidič je sebevrah, ale já jen říkám že řidič jezdící rychle může jezdit i bezpečně (což onen řidič nedělal)
Ano... říkáš, že když někdo umí, tak jede bezpečně, ale to neznamená, že jet v plném provozu 150 na dálnici, kde seš místy nalepenej na auto před tebou, takže nemůžeš ani trochu vidět, co je předním, je hazard se životy ostatních.
Asi jsem zaujatej, ale kvůli vysoké rychlosti se mi změnil život a k lepšímu to fakt nebylo.
PS: Lehce mimo téma: Na pouti jsou takové stroje, které simulují náraz ve 30 km/h... Vykašlete se na kolotoče a sezděte na tohle (máte-li v pořádku krční páteř).
Samé nesmysly, i když někdo jezdí sebelépe, třeba jako řidič formule jedna, stejně svojí rychlostí ostatní ohrožuje, protože nemůže předpokládat, že každý umí jezdit ve 250 bezpečně a tak na něj pohotově reagovat.
Taky záleží na autě..
můj bratr jezdí třeba skutečně _rychle_ (cestu co já jedu za 20 minut on jede místy za 12), ale když jsem s ním párkrát jel, tak jsem musel konstatovat že přes rychlost jezdí bezpečně - má auto v perfektním stavu, s bezpečnostníma brzdama o 2 kategorie vyšího auta, má výborně zvládnutou řídící techniku (jednu dobu apeloval na rallye) a jedzí bezpečněji než pár mých přátel kteří jezdí "přesně podle předpisů" ale třeba se sedm let starým pažoutem, škodou 120 která něco jako kontrolu brzdné kapaliny ještě asi nezažila....
neobhajuji člověka co jezdí 240 na okrskách, říkám že dobrý řidič jezdí rychle bezpečně...
Kaydža: Když takhle videem ukážeš, jak seš velkej idiot a jak dobře umíš řídit a pak to zkusí idiot, co tak dobře řídit neumí, tak je problémek na světě.
Jo, tenhle idiot řídit uměl, ale jak řekl E_d, auto před nim zastaví, třeba i smykem (protože to prostě 70 letej děda jinak neumí, nemá podporu brzdných systémů, tak to reflexně zašlajfuje a sekne volantem), protože je před nim nehoda a stojí tam auta, tak ve 150 máš slušnou brzdnou dráhu a napaříš to do boku smykujícího auta a je hned nejméně o jednoho řidiče na světě míň (bohužel míň o 70 letého dědu, idiot v audině to samozřejmě s airbagy a pevnou konstrukcí auta přežije).
Chápu, to bychom si je na náš třídní web taky nedávali... :) Co se týče našeho třídního kolektivu, jedná se pouze o jednoduchý způsob, jak zpětně ukázat všem chybějícím při oné události vše podstatné, co bylo zachyceno na foťák či mobil... Doporučuji ale každému podobné sekce zaheslovat, aby nevznikly nějaké komplikace :)
Nicméně jedná-li se o podobná videa, jako byla ta jízda nad 90 :), v tom vidím jen machrování. Ovšem jen do té doby, dokud se něco nestane... Ale jak bylo vidět, kromě porušování několika zákonů České republiky se nic nestalo, takže proč neukázat ostatním, jak velkej jsem idiot a jak umím dobře řídit? :)
Ty je chápeš proč to dělají?Je to jen důvod zamachrovat si a zviditelnit se?Dokázat si tím že jsem právoplatným členem nějaké party?
Nebo proč?:)
Časem pochopíš... ;)
Žiju celkem pokrokově,jak je vidět i internet mám:) Ano,jsou i videa ze škol,kde děti ukazují jak jsou drsní (si protiřečím,protože je máme natočené taky) ale nikam na internet to nedáváme.
Prostě ty lidi nechápu,co to tam dávaj nechápu;)
LK: Kde žiješ? Prezentace veškerých činů, ať už dobrých či nikoliv, je základem internetu. Zvláště pak podobné servery nebo blogy, které skočí po jakékoliv "zajímavé" věci jako slepice po flusu...
Se to tu nějak zfialovělo.
Řídit uměl velice dobře,ale dokazovat si něco tím že takhle hazarduje?Dát to na web a chlubit se tím?To je trošku nenormální.
Velká část řidičů na silnice nepatří,ale s tím asi nic neuděláme.
ED: odpovězeno poštou.
T.
Tuvy: a už právě kvůli těmhle typům řidičů by neměl jezdit jako prase - předjíždět na plné čáře je dle mého projev kokota a čuněte, ale ne zodpovědného řidiče. Dle mého ten člověk si neuvědomuje možný důsledky jeho chování na silnici - pokud se mu tam nachomejtne nějaká ta ženská co řídí po deseti letech a podělá to, potom je hlavní vina na něm...
Asi bych se měl omluvit všem těm snaživcům a pracantům, co se angažují v ČaE, protože jsem hlasoval trochu subjektivně a popravdě řečeno, většinu děl jsem ani zdaleka nedočetl...
Ale, spousta z hodnotících má své favority a já podporuji underground :o))