Nechci se dožít. Doby.
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Málo píšeme díla. Pišme. Ať je na co si stěžovat. Nechci se dožít doby, kdy si budou stěžovat redaktoři na autory (, že nic neposílají).
Medvěd: Ani moc ne, ale pivo jsem si dal ,)
Alespoň, Anarione, máme čas strávit pocity z dílek předchozích a těšit se na ty, které přijdou - třeba zítra...
Čekárna je tak prázdná? To se jen tak nevidí :)
Snorch: To není tak jednoduché, Syrus neví, kdo tam ten příspěvek poslal a jelikož se mu ho podařilo smazat, nemůže to zjistit ani nikdo jiný...
No, ale pokud se nemýlím, tak se mi ho náhodou podařilo odhalit a písnu mu do pošty.
Kedysi tuším niekto písal, že redaktor nevidí, kto dielo odoslal...
Syrus: Spíš si toho všimne v poště viď.
Hledá se hráč do nové družiny
Je to pár dní, co jsme se my dva, Salmar a Sethem Tartir, dostali v rozhovoru k tomu, že bychom chtěli znovu aktivně a soustavně hrát Dračí doupě.
Ať promluvil o DrD jeden nebo druhý, naše pocity, pozice a názory na DrD se v podstatě shodovaly. Oba chceme hrát delší tažení s velkým důrazem na roleplaying, rádi bychom experimentovali a zkoušeli zapojit do hry nové prvky. Naším hlavním směřováním se ale zdá být snaha o psychologický přesah hry do reálného života velkým vztahem postavy a hráče.
Rozhodli jsme se, že vytvoříme novou družinu, která by svou hrou odpovídala těmto představám, s tím, že bychom brzy podle možností přibrali 1-2 podobně smýšlející hráče a ještě v létě začali hrát.
A právě proto píšeme sem, protože hledáme spřízněné duše, co by si s námi zahrály.
Naše představa o DrD, jak by se nám líbilo hrát
Nemáme rádi přílišné pravidlování, máme pocit, že na věci jako dovednosti, pohyblivost nebo nosnost nepotřebujeme čísla, neboť příliš zpomalují hru a je mnohem zajímavější hrát je "slovně", skrz roleplay.
Na druhou stranu nám přijde praktické a milé používat v obyčejných činnostech jako souboj, odemykání zámku nebo kouzlení, základní DrD pravidla, která evokují pocit hry a boje postavy s vyšší mocí (náhoda), kteréžto umožňuje užší pouto a citový vztah mezi hráčem a postavou.
Chceme, aby hráč vytvářel svou postavu nepovrchně, s velkým psychologickým propracováním, a hlavně s nějakým vztahem k sobě, s touhou konfrontovat sebe a svůj život skrz postavou zahrané a prožité situace.
Stejným způsobem by se měl ke hře vztahovat PJ, třebaže v jiné funkci. Jeho úkolem je v naší interpretaci rozdmychávat dialog mezi hrdinou, "chrámem světa" a jeho stavitelem. Nesouhlasíme ale s moderními RPG trendy dynamizujícími příběh, jako je FATE nebo "pozitivní meta-hra", přijdou nám příliš chtěné. No a normální bezcílné hraní "jen pro zábavu" už nás opravdu nudí, resp. chceme je překročit.
Velkou část samotného DrD pro nás znamená také povídání si o tom, jak jsme hráli a co budeme chtít hrát, jakým směrem případně chceme experimentovat, co nám hra dává a jestli splnila očekávání, co jsme do ní vložili (viz předchozí dva odstavce). To samozřejmě nejde, pokud by chtěl někdo hru svést podle sebe, naším cílem je rovnost všech členů v takové družině.
Do takového DrD bychom rádi sehnali ještě jednoho nebo dva hráče, ve dvou se nám hrát nechce, pět lidí už se nedokáže pravidelně sejít a tři až čtyři jsou podle našich zkušeností ideální počet. Máte zájem? Čtěte dál!
Naše podmínky pro případné zájemce
Jsme oba v podstatě Pražáci, takže pro hladký průběh by bylo nezbytné, aby ten třetí, popř. čtvrtý člověk také byl, nebo aby se aspoň v Praze často vyskytoval.
Chtěli bychom hrát pravidelně v delším časovém horizontu. Tzn. nesmí svým časovým plánem příliš narušovat tvoření termínů hry.
Vzhledem k tomu, že stejně jako v hudebních kapelách jde v družinách víc o soužití ve skupině než o to, jak je kdo dobrý hráč nebo PJ, tak hledáme lidi zhruba našeho věku, 17-22, abychom si s nimi měli co říct i mimo to, že za ten splněný úkol bude 500 zlatých. Když se to vezme kolem a kolem, vlastně nehledáme spoluhráče jako spíš kamarády. Žádné pohlaví nediskriminujeme ani nepreferujeme:-).
Vzhledem k tomu, že už máme oba nějakou tu hru za sebou, nechtěli bychom asi hrát se zelenáčem, i když jestliže ještě máte trpělivost s tímto inzerátem až sem a víte, o čem je tu psáno, asi už taky nebudete elévové.
Úplně šum-a-fuk nám naopak je, co chcete hrát za postavu. Sethem už se sice začíná smiřovat s tím, že bude ujařmen v roli PJe, ale ani tato varianta pro nově příchozí není zcela vyloučena.
Pokud máte zájem, kontaktujte mě nebo Sethema do pošty, na mail (salmar.ruzicka@gmil.com), nebo na icq (254-778-217).
Ještě jednou pozor, dneska proběhla inventura účastníků GrillConu, některé jsem zkontroloval, některé pozval, dal jsem na nástěnku popis cesty sem k nám a ještě bych potřeboval (krom potvrzení účasti od nepotvrzených účastníků) od všech řidičů pár udajů. Více u stolu.
Nathaka a jeho statistiky -> stůl GrillCon.
Almad: Byls nakonec? Jako každý rok...velká nádhera?!
Astrální oko: Co ty víš, zákoutí našich duší a cesty po kterých kráčíme jsou občas steží předvídatelné.... :)
Tímto se omlouvám autorovi díla ERENI z čekárny Nových ras. Omylem jsem příspěvek smazal z čekárny.
Kdyby byl tak hodný a poslal ho ještě jednou.
Tím že klikneš na odkaz 1klik 1x denně = postavení jednoho baráčku/bytu...
Jenom jsem nějak nepochopil, jak se dá stavět.
Postavme si svoje město...
http://dracidoupe.cz.myminicity.com/
Opičky rulezz.
Kdo jste se účastnili Literární soutěže: Již bylo vybráno 15 nejlepších děl a probíhá výběr vítězů. Aktuální stav můžete sledovat na http://www.webhumanita.cz/soutez
Muzejní noc, anyone?
Dá se nějak zpětně zrušit přihláška na gamecon je-li to vůbec třeba, protže jsem se přihlásil abych to nepropás ale situace se obrátla a já tam nejedu jelikož nebudu mít časík...