Místní demokracie tkví v tom, že si můžete vybrat - být tady, nebo tady nebýt. Pokud si demokraticky vyberete to první, musíte souhlasit s jistými pravidly, které v žádném případě nemusejí být demokratické (kdokoli vám kdykoli může smazat příspěvky, neschválit dílo, smazat vás samotné atd.)
Buďme ale rádi, že uživatelská práva jsou na tomto serveru vskutku na úrovni. Ačkoli tady není prostředkem moci demokracie (ale dá se říci sofokracie), neznamená to hned, že tu panuje tyranie v čele s arogantním a sebestředným diktátorem. To tedy ani náhodou, vážení.
A když se stane, že někdo dělá bordel a je mazán, nemá se čemu divit on ani jeho kamarádíčci. To není žádné porušování jeho práv, ale ochrana práv ostatních. Zkrátka, dokud se tady člověk chová slušně a s respektem, může si své "demokracie" užívat nadmíru.
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Sethem Tartir: Setheme Tartire, kdyby se redakci zamanilo a smazala příspěvky poddaných, již by se nenazývala šlechtou, ježto by neměla žádné poddané, tak říkajíc uživatele. Z jakého důvodu by tito lidé navštěvovali Město, když mi nemohli uplatnit svobodného slova, ba co hůř, nesměli by promluvit.
Má slova nehovoří o skryté naivitě, jež tkví v mých myšlenkách. Promlouvám snad příliš otevřeně a upřímně, to ze mě dělá takového vysávače názorů, avšak nebojím se prozradit své skutečné pocity. Neholduji partizánským praktikám, jaké provozují jistí poddaní, ani zbytečným opovržením. Nikoli, já s pomocí opravdového slova , tedy řečnictví, prohlašuji ve jménu pravdomluvnosti. Skrze mne nekomentuje naivita, nebo snad prostoduchost, nýbrž pocit.
PinHead: Mýlíš se, PinHeade. Nesepisuji rozbor duší redaktorů, ale to, jak se vyjadřují a promlouvají k ostatním ve Městě. Zajímá mne, jak se kde zachovají, na jaké téma pojednávají, a tak jako kronikář zaznamenávám jejich výjevy v tomto Městě. A mám-li se přiznat, tedy reagovat s mimořádnou upřímností, odpovím Ti takto: nežiješ v tělesných schránkách těch ostatních poddaných, necítíš pravou auru jejich duší a ega; nejsi oni. Proto se nepokoušej promlouvat za zády ostatních.
Vskutku. A kdo ví, třeba jsem i já jen multinick. :-))
Hrabě Dracula: Hehe, nevím, co na to ostatní rytíři Redi, ale mě se tvé hodnocení mojí osoby líbí.:-)
Ale co se týče Suka, připadá mi tvůj názor dost naivní - kdyby odešly ze serveru diktátorství a tyranie, tak to tu můžeme rovnou zabalit. Server není veřejný prostor, kde platí lidská práva. Je to soukromý lokál, který někdo pracně postavil a vrazil do něj peníze, takže si v něm určuje svoje pravidla. Představ si, že by někdo zašel za majitelem restaurace a řekl mu, že ten zákaz kouření, co má v lokále vyvěšený, omezuje jeho občanská práva. To by se mu majitel vysmál.
Já nechápu, kde vy všichni uživatelé pořád berete tu myšlenku, že tu má být nějaká demokracie a že do toho všeho máte co kecat.
Kdyby se redakci zamanulo, může vám všechny ty příspěvky tady smazat a vy na to nemůžete říct ani popel. Čímž neříkám, že se tak stane.
Ale nic ve zlém.
smyčmovi: To jsou všechno mulťáci! Nový a aktivní člen komunity - nemulťák" byl fenomén, co se objevil naposledy možná s Nathakou... :-D
Pravděpodobně nenadálý výkiv v časovém a prostorovém kontinuu...
No to netuším
smycma: no čím to asi bude :-D
Tohle už je druhý podobně aktivní uživatel za poslední dva dny, u stolu hlas lidu probíhá podobná intelektuální, debata o redaktorech na popud dosud nijak známého uživatele...
PinHead: Ber to jako vizitku serveru. Hrabě pouze zveřejnuje své názory. Na tom není nic špatného. Jsme v demokratickém státě.
A proto se zviditelňuješ. Nikdo tu na rozbor duší redaktorů není zvědavý.
Kdo jsi Ty a co děláš s mými názory? Zviditelňování je otázkou nectnosti a malichernosti; mlčenlivost příznakem strachu, lhostejnosti či nevědomosti. Nepociťuji k Vám nic z těchto negativních vlastností.
Kdo jsi a co jsi udělal s naším forem?
Elwin: Kdosi, kterého pobrali mezi neznámými, kterého vyvrhla neděle. Jedná se o úhlavního redaktora Moudré Sovy, a přeci se mi to nezdá. Že by jeho absence týkající se této záležitosti? Nebo snad pohoda, jíž se snaží ověnčit se, jako se lidé kryjí štítem? A kvůli tomu, že je to redaktor, my poddaní - metaforicky - nemůžeme prosadit své opravdové názory.
Erlandil: O jeho existenci bývavalo během různých časových epoch neznámo, snad jej nám ukradla hotová nepřítomnost. Víme o tom své, ale tento redaktor se ve skutečnosti snaží, tedy alespoň to tak leckdy vypadá. Někdy si lidé musejí naverbovat žoldnéře, aby se nebáli o své zdraví, nebo si udržet u těla poddané, aby se uživil.
Folcwine: Výkonný redaktor, bohužel u nevýkonné rubriky. Jak se nám to vysvětluje? Nuže, Nové rasy nenalezli takovou oblibu a aktivitu u uživatelů, a tudíž není redaktor pohlcen nutnou redaktorskou prací. Já mu však držím palce, že se vše obrátí v jeho prospěch. Ovšem jeho neustále informace ohledně jeho nabývající reputace jsou leckdy poněkud otravné. O tom víme své, já a mí přátelé...!
Mgr. Holger: Zkušený redaktor, rádce i zdejší tvořitel. Nemám k němu co dodat negativního, neboť si zasluhuje jen chválu od nás poddaných. Slávu mu a budiž mu požehnání.
Sethem Tartir: Jeho filosofické myšlenky vedou poddané i šlechtu často k zamyšlení. Poetické vyjadřování a dokonce i ideologie není v jistých chvílích k zahození, avšak všeho moc škodí, pokud se můj draculovský mozek nemýlí. Sethem Tartir má na starost Putyku, a proto mu držím palce. V těchto končínách jest třeba rázného zamýšlení, bystrých smyslů a očistek. Přeji mnoho úspěchů.
Shelagh: Inu, k této redaktorce mám taktéž uschovanou nemalou hromádku chvály. ČaE vede pěkně, vlastně ne, nevede je, ale i přesto se ukazuje jen v tom pravém světle. Já, jakožto nezasvěcený, se mohu toliko uklonit, protože jsem nezažil tolik dob slavných v této síni.
Sniper: Tento redaktor užívá praktického myšlení a univerzálních kritik. Bohužel, vlastní rubriku, jež je ze všech nejvíce opuštěná. Tolik smutku, neboť takový muž potřebuje více prostoru k projevu. Neznám příliš jeho názorů, ježto jsem zde relativně nový, leč během těch několika týdnů tichosti a klidu z mé strany se ve mně vyklubala jistá dávka vědění a přehledu, což jsem získal v naprosté roušce neznámosti. Hle, pohleďte na hraběte, jenž poukazuje na světlé či temné stránky redakce...! Inu, Snipere, zasloužíš si za své vyjadřování a nahled pochvalu.
Syrus: Muž z právnického oddělení, pokud se nemýlím. Není nutné rozvádět údaje z knihy práv po serveru, a tak se přikláním k jeho světlé stránce; nečiní tak, i když mnozí nezasvěcení ano, a to nejsou mezi redaktory. Syrus rozumí své rubrice, vyjadřuje se povětšinou stručně, pravdomluvně a svědomitě. Neznám jeho osobní hodnoty, a proto nechám tento úsek na pokoji; hodnotím neutrálně.
Zerafel: Shlédl jsem několik přechozích příspěvků, občasně ve Fóru a pak také v rubrice tohoto redaktora. Byly stvořeny rukou tohoto muže, jenž se mnohdy vyznačuje zápaly cholerismu, i když o sobě tvrdí, že je čistokrevný flegmatik. Flegmatik navenek, s výbušnou povahou a adrenalinem v duši. Na druhou stranu si je vědom své rubriky, nezanedbává ji, dokonce ji bere mnohdy s nadhledem. Působí na mne jako nevyzpytatelný bručoun, zároveň však jako příjemný kritik.
The_Balrog: Muž, z jehož písma lze odvodit jásavý optimismus, někdy přebytečně lehkovážný, jindy zase přívětivý. Každopádně z něj vyzařuje příjemné, vědoucí světlo, které dopadá na každého navštěvníka jeho rubriky. I když jsem již několikrát Galerii navštívil, a přeci jsem nezhodnotil ani jedno dílo, mohu posoudit neutrálním okem, že The_Balrog vede svoji rubriku jen k vzestupu, který ověnčuje intenzivní přísun stále nových děl. Patří mu dík lidstva.
Corwin45A: Neznám ho, v podstatě si nepamatuji žádný z jeho slavnějších výroků. Kriteriem zůstává, že tento muž oplývá moudrým a sympatickým vzezřením, to když jsem párkrát shlédl díla v jeho rubrice; dokáže skvěle kritizovat. Už samotná jeho přítomnost na tomto serveru s sebou přínáší závan určité jakosti, takže se nebojím toho, že by snad někdy sešel z cesty, jako to už udělali mnozí před ním... Vypadá to na správného človíčka.
Suk: Není tomu tak dávno, ani ne desetiletí, co z naší vlasti odešlo diktátorství a tyranie. Bohužel, jak tak poslední dobou přihlížím, o tomto serveru - respektive o jeho vládě - se to říci nedá...
Nevysávám krev, vysávám názory. Dobý večer přeji vám a... nehněvejte se na občasného diskutéra.
CONiáš 2008 Nástin programu, nejznámější hosté, anotace k přednáškám… možná dojde ještě k malým změnám, za něž se omlouváme, ale pevně věříme, že těmito změnami bude pouze doplnění, a nikoliv odebírání. Pátek 26. 9. (knihovna Smíchov) Nezaměříme se pouze na strach, ale zkoumat, kolik je potřeba dát práce do toho, aby se čtenář mohl bát a nemusel se bát zprznění našeho krásného jazyka. Přednášky jsou kromě
„strašidelnosti“ totiž zaměřeny i na psaní jako takové a na krásy (i problémy) češtiny. Jan Kantůrek a Michael Bronec – O překládání Amberu. Jan Kantůrek není jenom překladatelem Zeměplochy, ale i mnoha dalších knih. V současné době je to olbřímí úkol nového překladu Amberu. Řád a chaos překladatelské dřiny. Františka Vrbenská – Strach a děs Vendů. Čeho se Slované báli? Pantheon božstev a pozoruhodných bytostí, z nichž mnozí emigrovali do říše soudobé fantasy. Ovšem nejen duchové, bozi a démoni mohou člověku nahnat
hrůzu. Lišíme se od našich předků ve zdrojích našich obav a nočních můr? Jistě ano: ale v čem přesně? Nakolik se lidé za posledního půldruhého tisíciletí změnili? A dále Vlado Ríša nebo Martin D. Antonín. Chystáme i jedno příjemné překvapení… Sobota 27. 9. (Ústřední knihovna) Strach ve všech svých podobách. (Ne)bojte se zajít do knihovny! Zatím slíbili přijít Tomáš Hibi Matějíček, Vojta Čepelák, Sebastian Chum, Jana
Šouflová… Ivana Kuglerová – O strachu z pohledu psychologa Leonid Křížek – zbraně od počátků až do současnosti Pavel Renčín – o nejnovějších i chystaných knihách, které zdaleka nejsou „strachuprosté“
. Vladimír Šlechta – Krvavé pohraničí (místo, kam by se měl městský člověk bát vstoupit) Koncert kapely Peregrin – středověké, bretaňské a jiné písně
A k tomu navíc: Slavnostní vyhlášení soutěží, předání cen, zombies, ukázky bojových umění, výtvarný workshop či prezentace hry Magic: The Gathering. Nebudou chybět knihy k prodeji, nebudou chybět ani knihy v knihovně. Proč je dobré jít za fantastikou do knihovny? Příjemné prostředí – kde jinde hovořit o knížkách než u knížek? Máme jich hodně a velkou většinu z nich si můžete rovnou zapůjčit. Snadno k nám dojedete – jsme v centru města (Smíchovská knihovna blok od stanice metra Anděl, Ústřední knihovna u stanice Staroměstská)
. Zajímaví hosté – stačí jen nahlédnout do programu. Za málo peněz hodně muziky? Vstup na páteční část programu je zadarmo. Vstupné na sobotní část programu je 80 Kč. Pokud však jste čtenářem MKP, stačí se prokázat vaším čtenářským průkazem. Ten si můžete zařídit i přímo na místě (roční poplatek pro starší 15 let činí 60 Kč) – a kromě vstupného na CONiáše využít i další možnosti knihovny – knihy, CD, DVD, internet a další!
CONIÁŠ 2008-07-31 Všichni příznivci science fiction a fantasy jsou zváni na druhý ročník setkání v knihovně, který se uskuteční v termínu 26-27.9. 2008.
Těšit se můžete na poutavý program, zajímavé hosty a spoustu zábavy. Hlavním tématem bude „strach“ ve všech jeho podobách. To vše v příjemném prostředí knihovny, hned na dosah knih, o nichž bude řeč.
Páteční program se odehraje v knihovně Smíchov (Nám. 14.října 15, Praha 5) od 15:00 do 19:00. Čekají vás přednášky tematicky zaměřené na literaturu samotnou a na krásy českého jazyka, k vyzkoušení budeme mít řadu nejen deskových her a možná na vás čeká i nějaké překvapení.
Sobotní program proběhne v ústřední knihovně (Mariánské nám.1, Praha1) od 10:00 do podvečerních hodin. Jedna z programových linií se bude zabývat hororem, hlavní program se pak kromě jiného zaměří na významné spisovatele (v jednání jsou dvě trumfová esa, doufáme, že alespoň jedno budeme moci vyložit na stůl). K tomu hry, výtvarný workshop a jiný doprovodný program.
Děláme CONiáše trochu jinak,než jak jste zvyklí z klasických conů. Možná právě díky tomu se vám bude v knihovně líbit.
Přátelé... podotýkám že se nám na stole: ID stolu: 524 Síně Hraničářů... *dosti starý stůl ano*... vyskytlo zase jednou pěkné téma a všechny zvu.
Téma pojednává o zdobení chodeckého meče... ale techniky ku zdobení jsem napsal obecně a je možné je použít na skoro jakoukoliv zbraň u vás v DrD. Proto pokud sami máte zájem se něco dozvědět, nebo lépe sami něčím přispět, budu rád když přijdete. Přeci jenom... jsou to vaše zbraně tak si je pořádně vyšperkujte :)
s úctou
anarion
31. 8. 2008 končí súťaž Dopište Lyrii.
Cohen: Indeed. Když prase kašle z plných plic a z plného kamene, tak se má dobře. A album Masters of Reality od Black Sabbath začíná kašlem, což je veskrze dobré znamení.
Ty jo, Nathaka má v ikonce prase. A někdo mu dělá radost. Tomu praseti. Není to odkaz na KašelCon, co myslíš, Salmare? Setheme?
Salmar: Promiň, já se tak nějak rozepsal, znáš to...:)