Spize: Otázka je komu věřit. Ještě to není tak dávno, takže pokud někdo prohlásí "oficiální stanoviska" lží, obviní ze lži nemalé množství lidí včetně některých mých příbuzných. Stále ještě žijí lidé, kteří měli tu pochybnou čest zmíněné režimy zažít, vychutnat si radosti snižování počtu lidí na Zemi. Nezdálo se mi že sdílí nadšení Dne poté pro podobné aktivity, asi je to jejich hloupým lpěním na životě nebo něčím podobně zavrženíhodným a pravého intelektuála nehodným. Takže se zkus ptát jich. Přece jen, osobní rozhovor má mnohem větší cenu než anonymní plácání na internetu.
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Alcator: A co když je to pravda a ta officiální stanoviska jsou jenom ona stokrát opakovaná lež?
HM: http://ff.cuni.cz/
Den poté má hold na tuto věc svůj jasný názor, ktrý mu asi nikdo nesebere. každý nech't si udělá ten svůj, tím nic nezkazí. Osobně si myslím, že pokud chcete mít v dnešní době klid pak stačí obléci černou bundu, kalhoty, pásek s hroty a někam na oblečení upevnit řetěz potažmo doplnit odznáčkem lebky a 90% lidu na ulicích MHD atd na Vás sive bude koukat pohledem typi "další blázen" ale nechají Vás být (Asi právě ze strachu z Neonacismu a jeho přislujovačům). Kdežto když se oblíknete "normálně" vystavujete se riziku, že přijdete "zajímavý" nějaké takové skupince.. A't již Romů, Neonacistů, Skinheadu či prosté skupině jiných ctěných pochybných obyvatel posílených alkojolem drogamo či prostě jen pocitem "vyšší moci"
Stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Den poté tu už má kolik? Šest příspěvků na stejné téma? Tak ještě 94 a ta méně přemýšlívá část populace, která je, jak on sám říká, většinová, mu uvěří, že náckové byli naprosto neškodní, Mengele byl umělec a ne zrůda, fašismus v dnešní době není nebezpečný, zato snaha stavět hráz proti nenávisti nebezpečná je.
Přitom jsem si dost jistý, že na tento server chodí lidé velmi vzdělaní v historii, kupříkladu věřím tomu, že taková Apea by nám mohla poskytnout erudovaný pohled na tuto problematiku, místo toho, aby se tady dospívající a čerstvě dospělí uživatelé bez hlubšího vzdělání a bez dostatečných argumentů snažili oponovat Denpotémovým tvrzením. *facepalm*
Darian ale nikoho nebuzeruje, jenom řekl, co si myslí. Klidně se bavte, však vám to nekazí.
(Já s ním mimochodem souhlasím.)
Dariane nech je psát... konečně to tady dostalo nějakou větší úroven. Jde o problémy moderní doby a nevymaníš se z toho, že můžou postihnout i tenhle servr, respektive vždycky se najde dost šermířů, kteří by si rádi pohráli s náckem co netuší... sice to tu nevypadá jako v antickém Řecku na kolbištích filozofů, ale vypadá to hezky, což?
Darian: Ono je možné v přístupu k životu nebýt laikem? Na to je taky titul? A proč ty se chováš, jako bys ho měl?
Já jsem rád, že si jednou za čas můžeme konečně na Fóru taky povídat a správce Fóra nám to nekazí. Světe, div se, on přijde buzerovat ten bývalý.
Áno, áno, áno. Stretne sa laik s laikom a vymyslia nové náboženstvo, stretne sa civil s civilom a vyhrávajú vojny. Vy tu tak pekne bojujete, normálne radosť sa kochať... Alebo - radšej nie. // Áno, myslím si, že vyjadrujem názor ľudí, ktorí sú príliš znechutení, aby ho povedali. Nie, nebudem na Vás už ďalej reagovať.
Same: Vivat, crescat, floreat!
Falhire, používat zdroje jednoho extrému proti druhému extrému (a věřit jim) je hloupé.
A mimochodem Melegant má pravdu. Podívejte na český nacisty (fašisty a rasisty - v tomto případě je není třeba rozlišovat), co zmůžou? Maximálně tak ukradnout písničku od Metalici do svých volebních spotů, kde stejně prohrají už jen proto, že mají asi tři strany.
Nacisté jsou používání jako jakýsi strašáci, spíš se zamysli jestli z toho nechce těžit někdo jiný.
Vzpomněl jsem si na ten "atentát" na Romskou rodinu v rodinném domku, zajímalo by mě který nácek by házel jeden molotov za druhým na pěti člennou rodinu, když by to moh naházet na nějaký roztřískaný panelák, kde v jendom bytu bylí i trojnásobek cikánů.
Doufám,ž e ta kladná reputace pro Škorpiona je opravdu hloupý vtip.
A jaký je váš názor na anarchii ?
Aha. Humbuk. Strašák. Tihle so-called nazis mohou změnit asi tolik, co volby. Vůbec nic. A demografie jako argument moc velkou váhu nemá, rozhodně ne pro šíření neonacistických skupin - ty budou totiž vždy poctivě potlačeny multikulturními vládami.
Falhir: Cokoliv anti dneska víc pomáhá tomu, proti čemu je to namířené. Negativní reklama je taky reklama. Co víc k tomu říct?
Den poté: Až na to, že nepřibývá Evropanů, ale lidí v jiných částech světa. Takže bych nemával rukou nad tím, že zatímco Evropanů ubývá (důsledkem nízké porodnosti), nacistů mezi nimi přibývá.
Antifu stavím na úroveň Odporu a podobných neonacistických skupenství, ačkoli jsem považován za anarchistu a antifašistu.
Hulahu Matatul: Ty snad přímo těžíš ze systému škatulkování. Kolik jsi toho přečetl z mnou doporučované stránky? Nejde o to, vnutit ti mé smýšlení, ale nahlédni a poznej o trochu víc, než médii zkreslené atentáty a výlevy anarchistů (krásný výtah o jedné větě z obsáhlého článku, n´est ce pas?).
Já bych do hlavy žádného neonacisty vidět nechtěl, protože tam není nic (zajímavého) k vidění. Stejně jako u každého průměrného člověka.
Neonacistů přibývá, stejně jako přibývá lidí na planetě. No a?
Dni poté, kde jsi sebral tu bezmocnost? Vím, že to možná média nafukují, ale neonacistů nejenže přibývá, prý se už i učí používat zbraně. Až začnou používat i mozek, nějaké to nebezpečí by představovat mohli, nein?
Jinak je naprostá pravda, že antifašismus je nesmysl. Víc než aby fašismus potlačovali, tak s ním vyvolávají spory a démonizují ho, čímž ho činí pro určitý typ lidí lákavější a lákavější a pro obyčejné lidi děsivější a děsivější.
To je jako se serverem. :-)
Tendence sklouzávat k omílaní témat, jako jsou všemožné definice fašismu a nacismu a jejich úder v průběhu světové války, patří k antifašistickému hnutí, ale nejsou jeho náplní. Já bych chtěl - a to bez závislosti na antifě - náhlednout do mysli moderního neonacisty, který tvrdí, jaký je vlastenec až patriot, a přitom se ohání hesly vojevůdce, který rozhodně netoleroval vlasteneckou lásku k Čechám. Jeho "zákroky" v rámci "nacionalistické strany" jsou zhovadilé.
Já bych si jen dovolil podotknout, že na subjektivitě nic debilního není. Ovšem na Antifě ano. A za mnohem horší než dnešní primitivní (a bezmocný) neonacismus považuji právě antifašistická hnutí a tendence připomínat a přiživovat hrůzy z války. Je to přístup hovad, pěstovat a zalévat v lidech pocity křivdy a újmy. Pak není divu, že je celé lidstvo zhovadělé.
Každý dnes řekne, že Mengele byl zločinec. A přitom pokusy, ke kterým se uchyloval, jsou uměním.
http://www.antifa.cz/
Lidé se ohání odkazy, i já jeden přiložím. Najdete tam zajímavé texty a věcné příspěvky, i když někdo se o nich klidně vyjádří jako o "debilních subjektivních žvástech (jakmile si všimnou pouhého názvu stránky) chuligánů", to nevylučuji. Se všemi formami extrémismu, o nichž jste hovořili, souvisí i problematika dnešního neonacismu a rasismu.