Samurai: "něktrý" proste buď nemajú fantáziu alebo sú proste proti zmenám. Ja len nechápem prečo potom také príspevky hodnotia. Hodnotenie typu: "Je to prepracovaný príspevok, super úroveň, ale ja to nepoužijem lebo to neviem aplikovať na moj svet a tak dávam 2*" sú úplne trápne. Ja hodnotím úroveň príspevku, hrateľnosť a originalitu. Ak je to náhodou niečo čo si neviem predstaviť vo svete kde hrám tak to proste neohodnotím. Videl som už aj víťazov OHZD, ktorých by som proste nikdy nepoužil a proste som nehlasoval i keď od mnohých ten príspevok dostal čístých 5*.
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Hlavně si při tvorbě toho alternativního pravdidla dávejte pozor na jednu věc: ať se to dá anrvat na drd1,6. Můj nový soubojový systém v MS to asi nesvede (podle některých)
Pravdou je, že v runové alchymii jsou pouze příklady bojových run. Ovšem to dílo bylo myšleno jako systém. Runy samotné jsou tam pro příklad. Není problém domyslet si jakoukoli nebojovou runu. Nicméně dál to nebudu rozvádět, kdyžtak přímo u díla.
Ano, pravdou je, že nedémonický předmět zkomplikuje život PJejům, jejichž svět je založený na démonech, nicméně vnucovat démony někomu, kdo je odmítá používat, je poněkud, řekněme zvrhlé. Další věc je, že Altaří pravidla jsou bohužel koncipovaná na démony a sféry. Ve světě, kde tyto věci nejsou, musí zákonitě dojít k úpravě některých schopností, namátkou třeba kouzlo meče uspání démona, nebo musí zavést jinou proměnnou, které číslo sféry nahradí.
Podľa mňa to nie je celkom vec pravidiel, skôr toho zvyšku. Pravidlovo dokonalý kúzelný hrnček nevyužije PJ, ktorý vedie temný a krutý svet. Vďaka tomu, že nekoliduje s pravidlami, ho ale môže využiť ako ten, kto pravidlá používa nezmenené, tak aj ten, kto si ich zmenil - zmení si príspevok "rovnakým spôsobom" (pre jednoduchosť).
Príklad, ktorý uvádzaš, bude podľa mňa v poriadku, ak tam uvedieš aspoň sféru (konieckoncov, celý ten zložitý rituál môže byť len netheurgská verzia povolania démona). Tak bude môcť predmet použiť aj niekto, kto ide podľa pravidiel, a nebude si musieť lámať hlavu nad tým, ako to správne napasovať na normálne pravidlá.
Mne samému sa démoni nepáčia, ale ak by som si to nejak upravoval, oveľa lepšie by bolo mať to s čím porovnať.
Nevylučujem samozrejme možnosť, že keď sa v rubrikách začnú objavovať príspevky nie celkom berúce ohľad na pravidlá, nebudú mať kladné ohlasy... to sa ešte len ukáže.
S úctou Ith
Ja s tebou súhlasím iba v tom že autor môže stratiť priazeň u tých, čo by radi taký predmet použili ale nemôžu lebo im to ich svet nedovoluje. Tomuto by sa dalo predísť práve dodržiavaním štandardov, ale koniec koncov je táto hra založená na fantázii. Keď ma niekto svet postavený striktne na démonoch a ja vymyslím magický predmet, ktorý svoje magické schopnosti nadobudne tým, že sa počas celodennej session budud predčitávať zvitky, potom sa poleje lektvarmi a cele to musia robit traja ľudia a spievať pri tom, tak nevidím absolútne žiaden dôvod aby takýto predmet zapadol aj to takého sveta.
Iné je ak by niekto k predmetu vymyslel celý systém a vnucoval by ho iným. Ale ak ide o jednorázovú výrobu jedného predmetu tak prečo nie?
Runová alchýmia je síce zaujímavá alternatíva, ale pokiaľ mi nič neuniklo, je to bojovo zameraná záležitosť. Neposkytuje alternatívu k nebojovým démonom ako je napríkld nosič.
Každý môže mať pravidlá upravené podľa seba, ale tu na servere by podľa mňa mal byť istý štandard, diela by mali byť navzájom a s pravidlami kompatibilné. Z toho si to už upraví každý podľa potreby, ale keď neviem, v akom vzťahu je doplnok k oficiálnym pravidlám, zbytočne sa to komplikuje.
Dúfam, že so mnou aspoň niekto súhlasí a že nepíšem úplné bludy. Asi je to celé na dlhšiu diskusiu a do tej by som sa nerád púšťal tu a teraz.
S úctou
Ith
Ja sa pridávam. Dajú sa tu nájsť veľmi pekné predmety (dokonca ocenené HZD pokiaľ viem), ktoré použivajú vlastné pravidlá výroby bez démonov. Runy, Zaklínanie zvytkov, Vtieranie lektvarov atď. Keď niekto spraví pekný predmet a zároveň k nemu napíše originálny postup výroby, mne je osobne jedno či je to podľa pravidiel alebo nie. Ak to PJ uzná a hodí sa to do sveta kde sa hrá tak prečo nie.
Ne že bych si chtěl dělat reklamu, ale minimálně jeden pokus o řešení už tu je. Ano, není dokonalý, koneckonců, je to moje prvotina, ale je tu. A jsou tu i magické předměty, které nevycházejí z alternativního ani altarovského systému a fungují...
Budem medzi prvými, ktorí ocenia kvalitný alternatívny systém tvorby magických predmetov. Kým sa tu taký objaví, bude asi nutné riadiť sa pravidlami DrD 1.6, nemyslíte? Mrzí ma, že som niekomu niečo vnucoval, nabudúce si to lepšie rozmyslím.
S úctou
Ith
Tak to bych se ale zase přidal...
Poněkud mě začíná znechucovat svázanost některých lidí s pravidly. Vážně, vnucovat démony někomu, kdo je nechce použít a i bez nich má v MS solidní předmět je přinejmenším krátkozraké.
Začínám uvažovat o hnutí proti démonům... ;)
S problémy či návrhy na fungování serveru se obracejte ke stolu:
Stůl DraciDoupe.cz: bug&wish list
by Almad
ID stolu: 3
Děkuji za pochopení a pozornost, pěkný den přeji...
Hnutí za Krátké a kvatitní příspěvky - id stolu: 2423
Hlašte se, diskutujte nad koncepcí. Když se dočkám nějaké podpory, určitě to nenechám jen tak padnout.
Příběh všechno posere. Chce to nastínit. Musíme si uvědomit, že každý má jiný svět, takže nejlepší by bylo dát pojítka _jak_to_mohlo_vzniknout, nebo "neznámý theug" pokud je to slabší předmět. A konec.
Historie: ono snad záleží na okolnostech. Jestliže vymyslím nový předmět, který bude obestřen spoustou nejasností a spekulací, raději uvedu stručně pojatou historii. Jestliže jsem někdy nakoukl na pravidlové příspěvky, zajímal jsem se vždy o myšlenku a v druhé řadě o atributy; minulost daného předmětu mě nikdy nevzrušovala. Dějiny odsouvám do jiné kategorie, a tou je Rozvoj DrD. Pakliže někdo preferuje nápad nových dějin a celkově líčení vymyšlené kultury, spíš než Nové Rasy doporučuji právě zmíněnou rubriku - a v té se i pouhá elementární znalost našich skutečných dějin dobře uplatní. Tam patří epické příspěvky.
Almad: myslel sme historii v příspěvcích. Dějiny našeho světa jsou potřebné zachovávat a ctít.
Já teď pracuji na svém prvním příspěvku, a bylo mi doporučeno abych historii vynechal. Takže jsem jí akorát zjednodušil aby byla pochopitelná , ale nijak jsem jí moc nerozebíral. Nezdá se mi že by každý předmět musel mít jedinečnou a neopakovatelnou historii. Teoreticky kdybych všechny historie pospojoval příběhem tak mám neuvěřitelně dlouhé dobrodružství :-) .
Samurai: ...krom poučení?
Obecne si nemyslím, že historie je nějak extra nutná k čemukoliv.
Tobša: Já si to dokážu představit docela dobře a znám i dost příkladů. Furt nás klávesnicaře někdo musí živit :)
Ad okénko, je fakt že bysme ho mohli zvětšit, ono je to dělaný ještě na 1024 ;) Každopádně já to tak nějak nepociťuju od tý doby, co má chromium automatický roztahování u každé textarea ,)
Noeh: Vítej zpátky :)