Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Fafrin

Uživatel úrovně 0

A já mám dneska narozeniny :)

Ikonka uživatele Den poté

Uživatel úrovně 0

http://www.youtube.com/watch?v=uHTWUFRDJcQ

Daniel Landa si nakonec s klasiky fantasy literatury rozumí více než dobře. Tak co, rytíři, jedete rubat?

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

Soutěž O Nej... nástěnku

Už před časem jsem chtěl něco podobného uskutečnit ale v trochu jiném duchu než teď.

Pravidla a průběh soutěže v.1.02

1. Sami měšťané budou navrhovat stoly které by měly soutěžit, každý jich může navrhnout hend několik.
2. Lze navrhnout jakýkoli stůl krom stolů ze sekce Privé
3. Ze všech nominovaných budou náhodně bez přítomnosti státního zástupce a notáře rozlosovány skupiny které mezi sebou budou soutěžit v jednotlivých anketách max po deseti. 4. Následně budou spuštěny ankety ve kterých vy sami rozhodnete které stoly postoupí do finále a které ne.
5. Hlasování v anketách bude pravděpodobně anonymní, ještě uvidím ale zatím nevidím důvod pro opak
6. Nejsou žádná daná kritéria pro hodnocení nástěnky ale kdyby si někdo nebyl jistý tak hleďte, na přehlednost, zpracování, na to jestli obsahuje důležitá data vztahující se k danému pilotnímu tématu stolu ...... možností je nepřeberné množství

nominace probíhají od 13.2.2010 do 27.2.2010 případně až do 6.3.2010 ale to je krajní možnost v případě malé účasti.

Ikonka uživatele Fafrin

Uživatel úrovně 0

Navrhuji debatu o nepražském DraDouconu přesunout ke stolu: č.p. 11.

Ikonka uživatele Fafrin

Uživatel úrovně 0

Ten sál zas tak velkej není. Budu si tam během měsíce pokusně dělat domácí ples pro tak 20 lidí. Jestli chcete Fantasy ples obraťte se na armádní dům a v něm působící šermířskou skupinu, jejímž jsem tichým členem.

Pokud by snad někdo chtěl pořádat v olomouci skutečný con, mohl bych přiložit ruku k dílu, ale táhnout to nebudu. V květnu dělám LARP a někdo ty pravidla a questy napsat musí.

Uživatel úrovně 0

Ta Olomouc je sice z ruky, ale nabídka toho sálu je skvělá, a když je taneční mohl by se dát i fantasy bál. A celkově Holomoc mám rád, ej to řízkovský město, tkerý žije, a Oldies, s ponorkou a dalšíma klubama, u kterých si nepamatuju názvy, jsou skvělý.

Tak mě napadá - tnehle nápad by mohl víc promakat. Na jendodenní dradoucon moc lidí nepojede, to si přiznejte. Bude tam dost Pražáků, ale hrstka lidí od jinud. Kdyby byla možnost získat nějaké prostory na delší dobu, připravit nějaký kvalitnější prgoram, a celkové finační vytížení by nebylo špatné bylo by to super. Jen to chce mít někoho kdo je schopný takový prostor sehnat (a v rozumné lokalitě - přecijen do Ostravy prostě moc lidí z Čech nepojede, to samé třeba k Nám do Jižních Čech je to z Moravy docela problém)

A ještě něco - pokuď někdo neumí číst, já proti Praze, Kiki, ani Shangrile neřek slovo. ;-)

Ikonka uživatele Fafrin

Uživatel úrovně 0

Olomouc má už dvě čajovny :)
A hospod spoustu...
A mám volný byt s tanečním sálem, kdybyste chtěli přednáškovou místnost.
Co takhle si nejdříve zjistit, kolik lidí má zájem o nějaký sraz a jejich rozloření napříč českou a slovenskou republikou.
Já bych třeba kvůli srazu dál než do brna ochotný jet nebyl.
Taky se může udělat více srazů, když už jsme u toho.
Ostatně Pražský už je na Pragoconu, takže pro nás ostatní by mohl být jinde.

Ikonka uživatele Skewer

Uživatel úrovně 0

Mimoserverové intermezzo se zpožděním:

RPG kuchyně byla včera odstartována ! Ingredience pro uvaření RPG hry (stačí vybrat 3 z 5):

Slovní:
- hranice
- hvězdy
- koruna

Mechanická:
- Hráč rozhoduje nad úspěchem či neúspěchem své postavy. Musí mít pro něj smysl vybrat si neúspěch.

Přísloví:
- "Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá"

Podrobnosti zde:
http://rpgforum.cz/clanky/a-ingredience-jsou-tady-rpg-kuchy ne-2010-zacina

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Máš pravdu, ale někdo třeba nemá čas nat tím uvažovat hlouběji a bádat, kde jinde by to šlo.

Ale když si vzpomenu na minulý GameCon v Pardubicích, tak tam byl Dradou v příjemné hospůdce. Proč né tam?

A co třeba Olomouc, je tam tolik hospod a klubů, beztak i čajovna...

Ikonka uživatele Adso

Uživatel úrovně 0

Možná byste se, vzdělaní pánové, měli raději věnovat této pasáži:
"Shangri-la (nikoho nenapadlo nic lepšího, pokud by však padly jiné, lepší návrhy, není v tom problém). "

Ono kritizování bez předložení řešení je velice prospěšná činnost, že? A pokud Vám na jiném řešení nezáleží, jste určitě Ti nejpovolanější ke komentářům... Přeji pěkný den.

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Prosím, drže výrazy na uzdě.

Ikonka uživatele Morter

Uživatel úrovně 5

Ano, všeobecný pragocentrismus kypí... Alespoň, že můžem jít Barbare na Sklo a dát si to pivo.

Ikonka uživatele Barbar Cohen

Uživatel úrovně 0

No ano, další z mnoha pražských komunitních onanií, lidi co pracujou v Šangri-le si tam pozvou padesát dalších pražáků a budou pořádně kasírovat.

Uživatel úrovně 0

Dradoucon a každoměsíční srazy

Před pár týdny skončil Pragocon, který byl dlouho spojovaný s DradouConem. Letos to tak ale spojováno být nemohlo, z Dračího Doupěte tam dorazilo příliš málo lidí na to, aby se to dalo považovat za celoserverový sraz. Takže navrhuji uspořádat nový

DraDouCon</H2>

jinými slovy celoserverové setkání. Tato myšlenka se již nějakou dobu probírá u stolu Sraz Pražáků (ID 256). Zatím jsme byli schopni domluvit se na tomto:

Místo : Shangri-la (nikoho nenapadlo nic lepšího, pokud by však padly jiné, lepší návrhy, není v tom problém). Kdy : Někdy na jaře, nějaká sobota. (termín zatím není nijak pevně stanoven, za mě by byl nejlepší duben, kdy není ani zkouškové, ani před maturitami, ani není moc akcí)
Pro kolik lidí : čím více, tím lépe. Pro zamluvení Shangri-ly na celý den je potřeba utratit nějakou minimální sumu (cca 7000 za celý den). takže pokud se nás sejde třicet, každý musí zaplatit cca 250, pokud padesát, každý cca 150. Optimálně by se dalo řešit formou vstupného, které by sloužilo jako předplacené konto na objednávky.
Program : Již klasicky předávání cen OHYZDy, dále ntřeba tři, čtyři přednášky, nějaké promítání (pokud seženeme projektor), společenské hry, nějaké společné hry jako sbližovací zábava

Další věcí, která nás na Pragoconu napadla, bylo pořádání

Každoměsíčních srazů

Základní myšlenkou je určit si den a místo, kde by se ti, co mají zrovna čas a chuť, každý měsíc sešli. Nešlo by o nic tak dlouho připravovaného a formálního, jako je Dradoucon, ale o čistě komunitní akci. Zatím jsme byli schopni vymyslet a dát dohromady tohle:

Kdy : Jeden pevný den v měsíci. Náš návrh je každá první neděle v měsíci.
Kde : Shangri-la (jsme holt celkem nenápadití, a v Shangri-le je možnost zamluvit si zcela samostatný samónek pro cca patnáct lidí, kde nás nebude nikdo rušit. Zamlouvání by se řešilo pevnou rezervací na první den v měsíci, kterou bych kontrolovala já nebo Sargi)
Program Žádný pevně stanovený. Lidé se sejdou a pokecají, kdo má chuť, zahraje si Bang či proroctví... mrknem se na nějaký filmík na počítači, zahrajem si krátké doupátko...

Tohle je shrnutí našich návrhů na cony Dračího Doupěte. Je to opravdu jenom návrh, který předkládám k posouzení a opřipomínkování:-) Je vůbec zájem o pořádání Dradouconu? A co každoměsíční srazy? Podle mě by to stálo za to zkusit, jestli bude zájem nebo ne. Třeba bychom se víc poznali a třeba by se tyto příležitosti staly pro staré známí místem k setkání.

Koho to zaujalo, nechť jeho oči spočinou na stolech

Srazy Pražáků (ID 256)

Kde se to doteď řešilo.

Cony a jiné srazy (ID 11)

Který je pro řešení srazů tohoto charakteru asi nejvhodnější.

Ikonka uživatele Barbar Cohen

Uživatel úrovně 0

Snad jen, že tu není žádná diskuze...

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Magor: Ten stůl vypadá funkční...

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

Alcator: Chvilku mi dalo než mi došlo na co narážíš:-)

Uživatel úrovně 0

Proč nefunguje stůl ve vaší putyce s názvem U Zhulený můzy? Přestali snad lidé využívat halucinogenů ve své tvorbě?

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Stůl Chvála a stesk PJ

by Samurai ID stolu: 2437

Stůl s motem: "Naši hráči nás nechválí, tak to uděláme sami!" Vás srdečně zve do povídání si v kroužku Pídžejů.

Také si tu můžeme poplakat nad tím, jak vaši hráči kazí primitivní zápletky, jejichž rozuzlení bije do očí.

Řekněte sami, draží Pánové všelikých jeskyň, chválí vás vaše družina za hodiny a hodiny příprav dobrozdružství?.)

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

stůl Rubriky Putyka -- položka #5 :-)