Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Samurai

Uživatel úrovně 5

Mzslíte, že fórum je tím pravým místem?

Ikonka uživatele Marsia

Uživatel úrovně 3

Barbar Cohen: Teorie relativity v praxi... Kvalitních děl je málo, jenže nekvalitních děl je ještě méně -> takže je vlastně kvalitních děl příliš.

Nathaka: Nicméně rubriky neměly, pokud vím, za cíl dát prostor všem autorům, měly přinášet určitou kvalitu pro čtenáře. Autoři, kteří se nemohou uchytit v rubrikách tu přesto mají prostoru, kolik mohou chtít, Putyka ani Moudrá sova neklade příliš požadavků na obsah.

Ikonka uživatele Barbar Cohen

Uživatel úrovně 0

No, Sethem není zdaleka jediný, kdo kdy vkročil na Písmáka, vlastně až na něj všichni pisálci už tam dávno byli a to co nám tu dramaticky přednesl už všichni vědí. To jak to vypadá na doupěti taky všichni vědí, ty jsi byl asi poslední nováček, co se sem nějak víc zapojil. A to už dneska skoro ani nováček nejsi. Tak přestaň rýt do jelit co umí psát a buďto se to taky nauč, nebo se zaměř na problém s nováčky, protože ten nejlspíš leží někde trochu jinde.

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

Alcator: Já mám na tohle vůbec smůlu. Ať napíšu cokoliv kamkoliv, vždycky někdo reaguje na něco, co jsem neřekl, rozšiřuje téma o něco, co se vůbec neřešilo a pak se to ještě hodí na mně, že se kvůli mně řeší blbosti. :-)

Být tohle DrD, tak bych řekl, že mám v držení nějaký prokletý předmět.

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

newadí, zhe netusheem, wo čem se mluwí, duulezhitee ye, zhe se zapoyím

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

Málo nováčků -> Málo děl od nich -> Samá "špičková" díla zdejších jelit, tak bych to zrekapituloval já. A plno 4 a 5* v rubrice, to jí neprospívá. A nebyla to stížnost, byl to jen komentář k výsledku Sethemovy výpravné mise mimo náš server. Jsem asi v menšině, tak se na mě vůbec neohlížejte.

Uživatel úrovně 0

Tak to je stížnost trochu mimo mísu.

Uživatel úrovně 0

A nezněla původní stížnost, že kvalitních děl je až příliš?

Uživatel úrovně 0

Málo nováčků -> Málo aktivních uživatelů -> Málo nových talentů -> Málo kvalitních děl

Uživatel úrovně 0

Začínám se v tom trochu ztrácet...je problém s tím, že je málo nováčků? A to nějakým způsobem souvisí s literární úrovní serveru?

Uživatel úrovně 0

Málo lidí? Každej, kdo si prošel po městě před 5-6 roky a projde si ho dneska, tak uvidí rozdíl, nejpatrnější je to na Praze. Adolescenty ted daleko víc baví něco jiného než vysedávat před počítačem, mají mnohem dostupnější "stuff" než jsme měli svého času my a přiznejme si to, že fantasy komunita pomalu odchází stranou... v době kdy nastupuje rozvinutá technika, tak si člověk povětšinou radši sedne k WoWku nebo Dragon Age než by sháněl partu lidí se kterou by hrál(i když je to dle mého větší fun). Stejně tak je to tady s aktivními uživateli a přispívajícími... kdo tady bude přispívat a kvalitně přispívat, když nás postupně ubívá? Muselo se počítat s tím, že tato komunita bude mít, jak svůj světlý "věk", tak "věk" temný. Budme rádi za to, že tu máme zdravé jádro a doufejme, že to zdravé jádro sem pár dalších jedinců dotáhne. Protože tak se sem většina z nás dostala... ,,Hej kámo už si slyšel...?"

Alfik

No, podle mě má Nathaka pravdu, nebo pravdu. Nathaka má podle mě větší rozhled než vy.
Když to (podle sebe) zrekapituluju - je tu spousta děl s hodnocením 4* nebo 5*, ale je tu opravdu minimum děl s 3*, a méně. Reálně tedy 3* průměrné nejsou. A to je nejspíš chyba.
Meleganta nečtěte, ten sní svůj elitní krásný a vyhlazovací sen o světě s pár miliony lidí. (A obrovském harému)
Důsledek toho co píšu je, že když máte průměrné hodnocení jste ve skutečnosti podprůměrní. To moc lidí neláká. Takže se lidi raději přesunou jinam, nebo nepíšou, a do rubrik přispívají právě jen elitní firmy. No a co, že?
Kolik je tu aktivních nováčků? Chvíli po mém prvním smazání (dva, tři roky?) bych neměl sebemenší problém zaplést se mezi vcelku slušný počet aktivních nováčků. Dnes - jak se tak koukám - bych s tím měl mezi těma dvěma třema aktivníma vážně problém. Opravdu to není elitářstvím? Možná je to nečím jiným, fakt je, že zdejší počty opravdu aktivních uživatelů se neustále snižují. A v tom to je.
A upřímně - nevím, jestli snížit přísnost by k něčemu bylo, nevím ani jak ty pravidla změnit. Jen říkám, že Nathaka má, dle mě, zrovna širší rozhled než vy. A vy - nadutá elita (z části spíše jelita) se musíte přeci bránit něčemu co to ten nevymáchanec plácá!
<i>Falhire, cože to prosimtě plácácš?</i>

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

Den poté: V podstatě ano. Proč? Protože mně se nezdá, že by tu panovala nějaká benevolence. Pozéři tvého typu budou vždycky tvrdit, že jsme benevolentní server, protože pro tebe, Salmara a Cohena jsou dobré jen určité věci a nejradši jen ty byste si zde četli - všechno ostatní jsou "sračky". To podle mě nepotřebuje vůbec žádný další komentář.
Zbytku se omlouvám, ale už je vás moc. Vím, jak to dopadá, když se bavím s více lidmi najednou. :-)))
Alkýmu přesto: Správně, jsme zpátky u rozhodnutí vychovávat či nevychovávat. Mně se vždycky zdálo, že doupě je výchovné až až. :-)

Ikonka uživatele Falhir

Uživatel úrovně 0

Nathako, kolikrát už jsi projevil neodolatelnou touhu tento server prezentovat -> nárůst nováčků, zvýšení výkonnosti, soutěže, aktivita, boj proti jakési "epidemii lenosti". Usiloval jsi o zvýraznění zdejších poměrů, a to nejen u literárních tvůrců, nebo to tak alespoň vypadalo. A nyní spatřuješ problém v absenci nějakého "zlatého jádra"? Tady nehraje roli pojem "elita" (nedej bože "veteráni"). Někteří uživatelé se dost možná zamýšlejí nad smyslem jejich příběhů, nad smyslem nápadů. Možná už začali tápat a zjišťovat, že problém vězí z části i v názvu - nebo že by titul "Velká bitva skurutů" sliboval nevšední příběh?

Problém nespočívá ve slohové úrovni. Vnímám neaktivitu mnohých uživatelů jako mezičas, během nějž přemýšlejí a hledají tu správnou pointu. A tak se prozatím ukazují kvalitní tvůrci. Kde je problém? Že se zdejší literární komunita (na poměry jiných, internetových) projevuje úspěšně a ctižádostivě? Že omílaná témata se stala passé, a proto někteří kopírující a nenápadití pisálci pohoří?

Uživatel úrovně 0

Alatorův příspěvek nemá pointu, protože kdyby jí měl, nebyl by o životě, ale pouze o pravidlech!

Pravidla - ve smyslu velký a dlouhý bič, nepůsobí totiž pouze pozitivně! Prostě vytvoří tlak na ostatní, ale už neřeší, co všechno ti ostatní udělají, aby "přežili".

Ikonka uživatele Den poté

Uživatel úrovně 0

Ano, Alký, Tvůj příspěvek pointu neměl, ale přesto jsi v něm nemohl nezmínit výchovu.

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Nathako, narazil jsi na fundamentální dilema výchovy: Má ten, kdo je v roli vychovatele, z počátku přimhuřovat oko nad i poměrně závažnými nedostatky ve výkonech svých svěřenců, aby neranil jejich citlivou duši, a nebo má závažné nedostatky velmi tvrdě vytýkat a trvat na jejich neopakování?

Když o tom budeš delší dobu přemýšlet, zjistíš, že oba přístupy mají svá pro i proti. (Ne, nebudu to tady sumarizovat, pokud to někoho zajímá, ať se s tím nějaký čas potrápí. Prospěje mu to.)

A to je teprve začátek úvah. Pak můžeš přikročit k úvahám o tom, jaké jsou možné scénáře vývoje v případě, že je ve výchově daného člověka zřetězeno vícero vychovatelů s potenciálně odlišným přístupem. Například tedy, co se stane, když nejprve kreativní dítko osm let základní školní docházky poslouchá od svých kantorů chvalozpěvy ohledně svých veskrze průměrných literárních pokusů, a pak dostane studenou sprchu od nějakého literárního gurua na Doupěti, ale i naopak, když někdo, kdo dostával odmalička "sodu", se dostane v dospělosti do prostředí, kde je nevhodné a nezodpovědné chování omlouváno jako "woe demokracyje woe frý-kchůl-yn!"

(Tento příspěvek nemá pointu.)

Uživatel úrovně 0

Já chápu o co ti jde, ale stejně si myslím že tvé výtky jsou neoprávněné. Stále se tu schvalují i věci, které bych já osobně po přečtení úplně rozcupoval, přistupuje se k nim kriticky, ale nijak sžíravě, a to že je demotivuje menší počet hvězd je jejich vlastní pitomost, protože, přiznejme si to, většina lidí, ať už píšících či nepíšících jsou pitomci. Ovšem i ti tu mají právo na život.

Sice si připadám trochu nepatřičně, ale připomíná mi to trochu FF nářky...pořád si stěžoval, jak je to tu hnusné a přísné a ošklivé a já nevím co všechno, a přitom jsme mu pořád dovolovali, aby se projevoval, měl prostor, o kterém by se mohl jinde nechat jen zdát. Pokud budu psát špatně a všichni na mě kvůli tomu budou srát, protože jiní píšou líp, no tak bych asi měl začít hrát na housle.

Ikonka uživatele Den poté

Uživatel úrovně 0

Abych si to ujasnil - Tobě vadí, že zdejší "nároční" kritici rozcupují špatná díla na cucky. Tobě vadí, že za ne-kvalitu se zde často pořádá veřejný pranýř. A co Ti na tom vadí? Že kritici-supi zničí každé dílo, které je špatné, jen proto, že je špatné? Ale to je přeci dobře. Touha po kvalitě je základ každého umění či tvoření - a pokud se případný špatný autor nevyrovná s kritikou, je lepší, když psát nebude.

"Jenže jsou i horší autoři a ti by se rádi prezentovali, rádi zlepšili. Na tomto serveru pro ně není místo. Toť vše, jestli je tu chcete, nebo ne, to už je zase na vás." Tohle je zkrátka jenom aktivismus z dlouhé chvíle. Špatným autorům tu nikdo nebrání v projevu (možná trochu redaktoři, ale ti bývají ve schvalování velmi benevolentní), že sem nepřispívají, je věc jiná - a dle mě alespoň stopově dobrá, možná by nebylo na škodu v kritizování ještě trošku (= hodně) přitvrdit.

Dobrých děl není nikdy dost - a co bys rád? Aby byla vyvážena těmi příšernými?

Ikonka uživatele Nathaka

Uživatel úrovně 8

Na nic takového si nestěžuju, Dni poté. Přebytek něčeho a nedostatek něčeho jiného, to není totéž. Dobrých děl není nikdy dost.