Dyť Lukačovič neni zas tak daleko od pravdy.
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Textoris: Tyhle lidi fakt zbožňuju...
Ad ten rozhovor.
Pokud to na mě vyznělo správně, že tenhle pán je proti "virtuálním světům", tak s ním nemohu zase tak úplně souhlasit. Je pravda, že dneska se žije v betonových krabicích, jak on říká. Také s ním souhlasím v tom, že počítačové hry nejsou to pravé ořechové. Ale tvrdit to samé DrD je podle mě až moc přitažené za uši. Přeci jenom je hráč ve společnosti přátel a tudíž nezakrňuje někde doma u kompu. A je to každopádně větší zábava. Je vdět, že dračí doupě nikdy nehrál, dle mého. Jeho mínus.:)
Textoris: A tenhle server dokazuje, že tihle kluci a holky, kteří utíkají to nereálných světů, počítač potřebují už i k dračímu doupěti.
http://img141.imageshack.us/img141/5669/novobjektrastrovobrzek6zk 6.jpg
Víc, tedy míň, jsem opravdu nedal... Pak mě to už začalo deptat, když mi zdrhla někam o kousek dál.:D
Shadowmage: Jdi se bodnout. 0,062... www.jonaskopp.cz/tmp/ovce.gif + www.jonaskopp.cz/tmp/ovce2.gif
DRAČÍ DOUPĚ JAKO VYŠŠÍ STUPEŇ HER?
Jednou takhle pročítám Ekonomický týdeník EURO - přesněji dneska dopoledne - jakožto povinnou pracovní četbu a zaujal mě hned ze startu článek, který se odehrával jako rozhovor s majitelem a ředitelem Seznam.cz Ivo Lukačovičem... a hele na co jsem nenarazil a musím se o to podělit... doufám, že to hned nezapadne...:-)Jedná se o výtažek z rozhovoru...
-----
To ale hovoříme o úplně jiné společnosti. Když sociologové hovoří o společnosti výkonnostní, která se proměnila ve společnost zážitkovou, tak tohle už je jen společnost zábavní…
Sleduji-li, jak funguje život lidí ve městech, tak se bojím, že svět ovládaný velkými megakorporacemi, v nichž je minimum prostoru pro kreativitu, se zábavní společnost stane úžasným únikem z reality nového všedního dne. Vždyť se podívejme na to, jak vypadají města v civilizovanějších zemích, než jsme my. To jsou jen betonové krabice. A když chcete vyjet do přírody a dostanete se na kraj té betonové kostky, tak dalších padesát kilometrů jedete kolem dalších, menších betonových krabic. Takhle to už vypadá i ve Vídni. Domnívám se, že v betonové civilizaci budou plazmové obrazovky představovat hlavní únikovou cestu z jednotvárného světa. Další únikem budou virtuální světy. Jako dnešní ženy v domácnosti unikají z jednotvárnosti k postavám seriálů a spoluprožívají jejich životy, protože jejich vlastní život jim neposkytuje dostatek zážitků. Podobně mnoho mladých lidí bude z podobných důvodů žít ve virtuálních světech. Život běžného civilizovaného světa jim už nebude poskytovat dostatek zážitků v porovnání s virtuálním světem.
Jenže co to udělá s dušemi těchto lidí, když reálný život, i kdyby se mu intenzivně věnovali, jim nikdy neposkytne tolik zážitků jako ten umělý…
Bohužel je to tak, a nějak je to zřejmě změní. Vy jste asi nikdy nehrál pořádně počítačové hry…
Ne, nehrál!
Já jsem je svého času hrál a občas si je zahraji i dneska. Míra reality v těchto hrách dosahuje stále vyšší a vyšší úrovně. To si ani nedokážete představit, jak některé hry jsou reálné. A ten zážitek, který při hře prožijete, se nedá srovnat s ničím, co můžete zažít v realitě. Jsem třicetiletý člověk a dokážu se od toho ještě trošku oprostit, ale představte si, že vám je deset let, máte rozvinutou fantazii a vaše schopnost rozlišovat mezi skutečným světem a virtuálním je nižší. To pak povede k tomu, že budete uspokojovat jen své základní potřeby: jíst, pít, chodit do školy, protože to rodiče chtějí, ale uspokojení budete hledat jinde.
Jednou jsem sledoval partu asi osmi či desetiletých skautů, kteří jeli se svou družinou do přírody. Ti se po celou dobu jízdy bavili jen o počítačových hrách nebo celou dobu hráli nějakou virtuální hru, ale bez počítače. Jejich míra abstrakce je tak vysoká a jejich mozek šrotuje na tak vysoké obrátky, že ho už nejsou schopní uklidnit.
Ti malí kluci už nebyli schopní prožívat jako zážitek reálnou přírodu, která je obklopovala, protože se jim zdála nudná?
Ano, a v tom vidím největší problém. Oni jsou zvyklí z počítačových her svůj mozek neustále dráždit. Jsou zvyklí na stálou vysokou dávku adrenalinu a endorfinu, na vzrušující vjemy. Proto hrají a jsou toho schopní i bez počítače. Říká se tomu Dračí doupě.
Almad: Jasný, ale za tech pár let mě to nepřimělo ...
stepanm: Jo, to byl účel, aby se to lidem se žlutou nelíbilo a pokusili se to změnit :)
Dneska jsem objevil opravdu zajímavou a chytlavou hru, která prověří vaše reakce:
http://www.files.mike82.cz/files/sheep-reaction-test.s wf
(dostal jsem se na 0.1016 s, zkuste si to... a když někdo uděláte ještě míň, pošlete mi screenshot, ať mám další motivaci...)
Hi hi ... ale stejně se mi nelíbí .. ale že je to úmysl mi došlo, těžko by na to někdo prostě zapomněl ...
Cohen: Haha.
Jinak ano, vzhled žluté hvězdy byl původně (můj) úmysl.
Teď jsi všechno zkazil, stepanme. Pamatuj si, nám se všem žlutá líbí...a projevovat veřejně svůj názor, no...s tím tady v téhle komunitě daleko nedojdeš.
Mě se třeba moje žlutá nikdy moc nelíbila a pro změnu bych klidně byl. Nikdy mě ale její vzhled neinspiroval, neženu se za levelem, nepotřebuji ho, snažím se dělat to co umím. Když neumím tvořit vynikající díla do pravidel, radši jen diskutuji a hodnotím díla která jsem přečetl. To mě taky dost zaskočilo, že někdo navrhoval na Wish listu, aby žlutí nesměli hodnotit. Ale nebojím se, že to bude :o)
Předem jsem pro.
Hlavně, že máme funkční odkazy na wikipedii... co bychom si bez ní počli!
Aha, tak já se pak taky někdy zeptám.
Souhlas. Krom toho, AO, já s nikým nemanipuluju a nic neorganizuju, já se ptám. Já k tomu, aby se mnou někdo souhlasil, nepotřebuju nikomu říkat, aby to udělal.
pseudoargumentace klamnou analogií?
Klamná analogie
Klamná analogie porovnává dva zcela nesouvisející jevy, a tvrdí, že má-li jeden nějakou vlastnost, musí ji mít i druhý.
z wikipedia.cz: http://cs.wikipedia.org/wiki/Logick%C3%BD_klam#Klamn.C3.A1_analog ie
*Založit změnu podoby žluté hvězdičky na názoru většiny je jako založit přidělení červeného levelu A.o. na názoru většiny.
Kdybych zorganizoval dav, který by prohlašoval, že si zasloužím červený level, dalo by se o tom uvažovat?
No tak né :-) Já měl dojem, že se nelíbí nikomu.
Astrální oko: Mně stačí ke štěstí málo, resp. já něco měním pořád. A neměnilo by se to kvůli tomu, abych měl dobrý pocit. Pokud by se však ukázalo, že pro změnu hvězdy je většina (což tedy asi není), dalo by se už o tom uvažovat.