Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele Nathaka Warrior

Uživatel úrovně 1

Tak, drazí přátelé, právě jsem se dozvěděl, že váš hostinský, Sethem Tartir, odmaturoval za 6.

Čeština za 2, dějepis za 2, ZSV (kde údajně exceloval v ekonomice) za 1 a konečně němčina za 1. Tímto bych mu rád pogratuloval a zlomyslně se ušklíbl těm, kteří dopadli a dopadnou hůř.

Uživatel úrovně 0

Tohle je dost nečitelné. Možná by prospěly uvozovky na důkaz přímé řeči a hlavně rozlišení dvou debatujících osob. Ale co já vím - třeba je to takto normální. Já tu jsem jen pár dní, tak nevím, nevím.

Uživatel úrovně 0

Rok se s rokem sešel a byla zvolena v pořadí již třetí Rada Starších. Do křesel ke stolu v poradní síni zasedlo sedm nových moudrých starců a začali mezi sebou vybírat Stařešinu, aby je vedl po celý následující rok následující. Lord Nememus, Šamil Basajev, Stierlitz, Theros, Ara_666 a Bóža zvedli své ruce pro sedmého – Paladinka. DEmon vám přináší exkluzivní rozhovor s novým Stařešinou, tak nedávno zvoleným, že si ještě ani židli nezahřál :-)
mowuki sairon

Ahoj Paladinku. Začneme tím nejaktuálnějším – jak se cítí novopečený Stařešina DE?

Kupodivu dobře. I když už začínám mít neblahé tušení, že jednoduché to nebude...ale zatím převažuje dobrý pocit a takový ten elán, že se toho hodně udělá a podaří. Snad mě to neopustí.

Snad můžu prozradit, že jsi byl Staršími zvolen jednohlasně. Překvapilo tě to? Čekal jsi, že bude víc kandidátů?

No, docela mě to překvapilo. Shodou okolností jsem před samotnými volbami do RS odjel pryč, takže jsem netušil, kdo do RS vůbec kandiduje. Po návratu, den před ukončením, jsem pročítal kandidáty, meziligáč a když mi pár lidí napsalo, že bych měl zkusit jít na post Stařešiny, tak jsem si řekl, že do toho půjdu. Jinak si troufám říct, že jsem tušil, že protikandidát nebude...přeci jen noví lidé v RS by se na Stařešinu asi nehrnuli a z těch minulých připadal pouze ArA, se kterým jsem se o tom pobavil, a slíbil, že příští rok ho tam určitě uvidíme...takže lidi, třeste se:o)

K ruce máš šest Starších, kteří byli společně s tebou zvoleni hráčskou obcí. Jak se na tuto šestici díváš? Poprosím tě o stručný komentář ke každému z nich :)

Tohle je docela složitá věc. S některými se již znám déle, takže už vím, co od nich mohu očekávat. Jiné, teď mám na mysli Nemesuse a Šamila, skoro vůbec. Takže odpověď mohu dát až časem, každopádně doufám, že budeme spolu dobře vycházet a uděláme team, který bude opravdu fungovat. Pro uspokojení tvé redaktorské nátury: Arouš je Arouš, k tomu není co více říci (to prostě musíte zažít); Bóža jako antiArouš (očekávám od něj hodně), Theros, mno takový rebel, ale ze srazu ho znám jako super týpka a pak nějaký ten Stierlitz, nic moc, prý jen vydává DEmona ;-)

Byl jsi pryč, ale přesto sis možná všiml jedné věci – ze všech hráčů DE jich kandidovalo jen třináct a co se zvolených týče, tak je spousta z nich služebně velmi mladá. Až na Bóžu se jejich odehrané dny pohybují přibližně okolo pěti set dní. Čím to je, že skuteční veteráni se do RS příliš nehrnou?

To by ses měl zeptat spíše jich, já můžu jen spekulovat. Ale asi nemají tu důvěru v RS jako věci, která může něco udělat. Možná také nepociťují problémy s porušováním míru, přeci jen zkušenost je naučila nedůvěřovat. Možností je zde mnoho, ale jak jsem psal výše, měl by ses zeptat jich. Ale zase na druhou stranu, počet odehraných dní v RS, dle mého názoru, moc neznamená. Jde hlavně o práci – aby se ji dotyčný dokázal plně věnovat a dělal ji s chutí – v tomhle ti ani milion herní dnů nepomůže.

Ohlédneme se do minulosti – jak vzpomínáš na první a druhou Radu, v nichž jsi také byl? Jakých největší úspěchů podle tebe Rada dosáhla a jak hodnotíš své dva předchůdce?

Předchůdci udělali pro RS hodně. Ať už Kru-cipísek, který ji založil, tak Celegorn, který zdárně pokračoval a vytvářel z RS stále schopnější orgán. Opravdu jim patří díky, jakou práci odvedli, i když to občas byl boj a někdy jsme se nepohodli. Ale stále je beru za osoby, se kterými se můžu o věcech pobavit a mohou mi svými názory pomoci.
Porovnávat první a druhou RS je těžké, přeci jen tak první byla úplně nová věc, nevědělo se spoustu věcí, je třeba srovnat i Kodexy, které se časem upravovaly... Druhá RS navázala a myslím, že udělala hodně pro zlepšení, nový Kodex, artikuly, fórum... povedlo se toho dost. Jen myslím stále pokulhává v komunikaci a sebeprezentaci s hráči...kdybych byl politik, tak řeknu, že to PR nestojí za nic a musíme na tom zapracovat :o)

Tím jsi mi nahrál na další otázku – co si dává za cíl tato Rada a jakým způsobem ho chce docílit? Rok je dlouhá doba a určitě nebudeme pouze řešit porušování mírů a nic víc... :)

Jsme ve funkci jenom pár dní, tak snad dostaneme nějakou tu lhůtu "hájení":D Ale teď vážně, na práci toho máme dost a plány smělé. Již jsme se začali konkrétněji bavit o větší míře sebeprezentace, vytvoření webu RS bude jedním z hlavních cílů. Aby měli hráči větší podvědomí o RS, mohli si najít informace, nechat si poradit a hlavně, aby začali RS více důvěřovat. Každopádně uděláme dílčí úpravy Kodexu, jaké na tom se teprve domluvíme, ale nebude to nic zásadního. Máme také několik dalších nápadů jako cejchy a podobně, o tom ale zatím vedeme debatu. Každopádně chci, aby RS byla team lidí, který opravdu spolupracuje a dělá práci dobře. S tím konečně souvisí nalezení systému, jak zrychlit vyřizování stížností, což nebude jednoduché.

Tak to bychom měli Paladinka jako Stařešinu a podíváme se na Paladinka jako hráče. Jak ses dostal k DE a jak je to dlouho?

No, tušil jsem, že se zeptáš, ale no ehm...jaksi jak dlouho jsem na DE, to si moc nepamatuju, tuším nějak od konce roku 2004. Na DE mě dostal spolužák z gymplu...ještě si pamatuju, jak se mi smál, jaká jsem lama:D

Ale od té doby už uplynulo hodně vod :) Jak vypadá průřez tvou 'kariérou'? :)

Ze začátku nic moc....mé první věky v 3S byly tragické. Kariéra se rozjela až památný věk v 2B, Arouš, Steepler a Kladivo Vanaheimu si jistě vzpomínají. Od té doby jsem v DeviLs. Jinak hráčsky jsem spíše klasický aliančník, který podporuje ally.

Kolik jsi stihl nasbírat zářezů?

Cca 5 vítězství a tak 25 členství ve vítězné ally (sečteno ze všech nicků).

S jakými aliancemi jsi spojil svůj osud? :)

Nebylo jich moc...ty, ve kterých jsem hrál nejvíce rád byly DeviLs, Černá růže a Project.

Nu a když hraješ, tak za co hraješ? Kterou rasu máš nejraději a kterou naopak nemůžeš vystát?

Nejraději mám hobity. Mám rád i skřety, TE ale i skuruty. Nemám rád mágy...nemám a nemám. Proto asi tolik nezavírám..:o)

Poslední otázka – kdo je nejlepší mág v DE? :D

Steepler:D

Výborně, z reálií dostáváš jedničku :D A na úplný závěr – máš nějaké poselství pro hráče Dark Elfa? :)

Uživatel úrovně 0

Ahoj všichni tak co jak se máte

Uživatel úrovně 0

To je fakt...

Kdo ještě neví nebo pochybuje, ať se podívá do 2242. Pozná nepoznané a budou mu z kožichu vybrány blechy.

Uživatel úrovně 0

Jak se tak rozhlížím kolem sebe, už jsem alespoň obeznámen se zdejší reklamní kampaní, a sice Projektem pro Zkvalitnění RPG. Inu, reklamy jsou všude :-)

Ikonka uživatele Pavetta

Uživatel úrovně 5

Kulturní vložka (jako parfém, jako seriál, je tu naše vámi oblíbená relace!! :oP... už víte, co bude následovat? Správně!)
Hou hou, dny jdou,
hou hou
sedm lidí
za sebou…

Pojď k mému stolu,
napišme spolu
příručku pro lidi,
co se k úspěchu pídí.

Pojď a vyjádři se na mé téma,
ne, neboj, nesvede tě tréma.
Příprava hry je teď tady,
tak netoč se k ní, kurnik, zády.

Projekt pro Zkvalitnění RPG,
ID 2238!

Uživatel úrovně 0

Nepřeceňujete to trochu? Není třeba lepší se bavit o nové značce parfému nebo seriálu na Primě?

Ikonka uživatele Elwin

Uživatel úrovně 0

Já jdu příští pondělí :)

Ikonka uživatele Ithildur

Uživatel úrovně 0

Hm, nám to až ku koncu týždňa povedia...

Ikonka uživatele Tobša

Uživatel úrovně 0

Ithildur:
Jistě :-) chachááá, konečně volno.

Uživatel úrovně 0

To už vieš výsledky? Každopádne gratulujem ;)

Ikonka uživatele Tobša

Uživatel úrovně 0

Chachááááááá... mám maturitůůů... za 10 :-p

Ikonka uživatele KrwekrwZlotasson

Uživatel úrovně 0

Sethem: hm... odpoledne je dobré, profesoři toho mají za sebou tolik, že je nic nepřekvapí ;o) Jinak i tobě hodně štěstí:-)

Ikonka uživatele Sethem Tartir

Uživatel úrovně 0

Já jdu ve středu odpoledne. Jestli dostanu v sockách makroekonomii, tak mě ponesou ze školy nohama napřed.

Tobšovi: Že se nestydíš, vyzvat dámu na souboj! To jseš gentléman?

Uživatel úrovně 0

Tak ja teda prajem všetkým veľa šťastia, či zajtra alebo neskôr :)

Ikonka uživatele Tobša

Uživatel úrovně 0

Nebo rýchlo před sebou :-D

Uživatel úrovně 0

Tak to máš aspoň rýchlo za sebou ;-)

Ikonka uživatele Tobša

Uživatel úrovně 0

Já mám všechno zítra :-(

Ikonka uživatele KrwekrwZlotasson

Uživatel úrovně 0

no... to mě tak štve, na druhou stranu se aspoň ještě naučím XD