Mgr. Holger: Jde o čistý postsript, tedy *.ps. Do *.eps to jde konvertovat například přes GSview. Ten k tomu jen přidá hlavičku a patičku, takže to i nadále zůstane upravovatelné. Exporty do jiných formátů (například .pdf) jsou také možné, ale už to nezůstane stoprocentně totožné (například pdf to odsadí od okrajů).
Fórum
Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.
Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).
Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.
Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.
Ehm, tak jsem si přece jen troufl. Ze zvědavosti. A nakonec to moc složité nebylo...
Kdyby měl někdo zájem o hexák v postscriptu, mohu zaslat. A jestli si také troufnete, můžete editací souboru měnit výsledek k obrazu svému (velikost a počet hexů, tloušťku čáry...)
Tímto děkuji Sethemovi za to, že mě donutil naučit se základy dalšího programovacího jazyka. To se zatím nepovedlo ani Almadovi /*úsměv*/.
hexák 120MB v bmp, tyvoe nářez:DD Legar radí dobře;)
A k tý vektorizaci...když už to má sethem vyrobený, může to zvektorizovat třeba tady http://vectormagic.com/
Sethem Tartir: Když to uložíš jako GIF, PNG, monochrome bitmap, TIFF nebo jiný vhodný formát (vhodnější než 24-bit BMP je skoro všechno) a pak to ještě zkomprimuješ, dostaneš se na řádově desítky až stovky kB...
Nejvhodnější by byl samozřejmě nějaký postscript, který to bude kreslit vektorově, ale na ten si netroufám.
POZOR, POZOR, POZOR!
Kdokoliv by měl zájem o čtvercový bmp soubor s hexovou sítí, která má od severu k jihu (nebo od západu k východu, podle natočení) 240 hexů (ano, čtete správně, 240!), nechť mě kontaktuje do pošty či jinam. Právě jsem si jednu takovou pro své potřeby vytvořil a rád se podělím.
Soubor se dá skvěle editovat v MS Paintbrush (také známo jako "Malování") a vytvářet tak obří hexové mapy celých světů - pokud zvolíte vzdálenost mezi středy dvou sousedících hexů jako 20 km, dostáváte od severu k jihu i od západu k východu 4800 km, což přibližně odpovídá rozlohou mapě Evropy.
Pomocí Copy+Paste se dá z této mapy udělat ještě větší, resp. jde to i bez ní, ale tato mapa je pro ještě větší plochy kvalitním základem, který ušetří váš čas!
Jedinou nevýhodou je velikost, která se pohybuje kdesi nad 120 MB (obrázek má téměř 7000 x 7000 px), ale tuším, že to jde i nějak zkomprimovat, pokud byste na tom jó trvali.
ID 2299 - Válečnictví v průběhu věků
Zdravím všechny milovníky historie a umění válečného. U našeho stolu byla před pár okamžiky spuštěna netradiční anketa a právě vy máte nyní jedinečnou příležitost, vybrat si v ní téma, o kterém byste chtěli diskutovat, o kterémy byste se chtěli něco dozvědět nebo vás prostě jen zajímá. Stačí se jen na chvíli posadit na židli u našeho skromného pultíku a označit správnou možnost. Těšíme se na vaše názory a ohlasy.
Tuor a osazenstvo stolu
Tuor vede zajímavý podnik. Vřele doporučuji, lide.
Marek se postavil, všichni na něj upřeně hleděli a čekali, co se bude dít. Zhasl světlo. Někteří zatajili dech, jiní se soustředili na zvuk jeho kroků. Začal mluvit velmi potichu: “Temnota pohltila veškeré světlo, vy, co držíte pochodně, víte, že stále hoří, cítíte jejich teplo…“ kroky se zastavily nad Naďou, “po zádech vám přeběhl mráz, nemyslíte si, že by to byl jen pocit, někdo vám prostě.. fůů… dýchl na záda,“ Naďa se zděšeně schoulila a chytila Moniku za ruku, tedy doufala, že to, co nahmatala ve tmě, byla její ruka…
Projekt pro zkvalitnění RPG
Opět otevírá svou náruč a žádá vás o vaše zkušenosti. Každá drobnost, o které víte, že existuje, může zlepšit vaši hru, může ji podpořit, upevnit a zkrášlit. Víc hlav víc ví.
Nové téma:
Interakce a přednes
Pomocnou ruku hledejte v horní části nástěnky, kde jsou témata více rozvedena do otázek, které si můžete před přispěním položit a zodpovědět…
Projekt pro zkvalitnění RPG
ID stolu: 2238
Zařazen v sekci: Doupě kostkáře Krátkoručky
“Sestřičkooo…“ nestihla jsem udělat vůbec nic. Jen jsem tam tak seděla a koukala před sebe do haldy papírů a nebyla jsem schopná jediného slova, “je.. ona je… mrtvá,“ hlesla jsem a stéle jsem tomu nemohla uvěřit. Tak prosté, tak jednoduché… a…
“Seš hulvát Radku,“ otočila jsem se na něj a vrazila mu facku…
Třeba to jde i jinak!!
Stůl technika hraní
shání tým hráčů a PJe pro ukázku jakéhokoliv zvládnutí situace v oblasti dračího doupěte. Mapuje to, jak se postavy zachovají a může diskutovat nad nelogičnostmi či odlišnostmi.Preferuji ukázky:
Smrt postavy
Tajný rituál
Technika hraní – diskusní část
ID stolu: 2104
Zařazen v sekci: Doupě kostkáře Krátkoručky
Máte zájem stát se novým správcem staršího stolu, který byl z archívu uvrhnut zpět mezi aktivní? Navštivte stůl "Archív Putyky" (ID 2302) a jeho nástěnku.
Tak, začala nám lehce poupravená Galerijní soutěž. Pro zájemce:
Stůl Rubrika Galerie
ID stolu: 1963
ID 1974 - stůl Vypravěč příběhů. Upozorňuji, že již přes měsíc je pravidelně doplňován o další části příběhu... Prosím, jen přijďte a hlasujte.
ID 2299 - Válečnictví v průběhu věků
Přijďte si podiskutovat o vašich oblíbených historických filmech a o všem kolem nich. Pomluvte snímky, které vás nezaujaly a poučte ostatní o jejich četných, do očí bijících, chybách, ať se taky příště zasmějí. Doporučte nám málo známé, ale přesto výborné výtvory stříbrného plátna! Stůl už se teď třese, jak se nemůže dočkat vašich příspěvků :-), tak se určitě stavte!
*s nostalgickou slzou v oku vzpomíná na GC06*
Ano ano, tam jsem také byl. Jaké bylo mé štěstí když po pvním herním dnu přišel Keddie s tím, že nepostupujeme a tedy můžeme ... nočně žít.
Ano ano...
Elwin: Mám dost Pevností... už jí sice nedobírám, ale určitě se tam GC06 vejde... kouknu se a řeknu, zdalipak jsi mediálně známý :)
A to jsi vyhrál? V Plusku nebo v běžném dračáku? Pozn. To mě docela zajímá, možná by nebylo na škodu zavésti o tom diskusi poštou :)) nebo není na to téma stůl?
anarion: Smůla mohl jsem bejt vyfocenej v časopise kdyby to bylo o GC06 :)
all: Je to trošku OT, ale jsem zvědav.
Včera jsem četl starou Pevnost s Yodou na Obalu... Star Wars slaví 30 let, či co bylo hlavním tématem.
V Pevnosti byl článek o Gameconu 2007, netradičně konaného v Pardubicích a dvojstránka byla rozdělena na Pohled na Pragocon z pohledu organizátora a účastníka. Organizátor popisoval průběh akce, a účastník co se mu líbilo a nelíbilo, plus organizoval asi 3 ukázkové hry Dračího Doupěte plus s předplacenými hráči. Nakonci se vyhlašovala soutěž o nejlepší družinu v Dračím Doupěti.... vítězové byli vyfocení a otisknutí v časopisu. Nejel z vás někdo na ten Pragocon? Nehrál tam? Jen tak se zajímám, zrovna mi to vytonulo na mysl :)
Skorpion: Ale ty nejsi vůbec aktuální :-P Dyž to člověk píše před 10 hodinama, tak se leccos změní víš.
Omen:
Unemployment: 0%
Sákra, no ta nezaměstnanost fakt řádí... I když je pravda, že nulová nezaměstnanost není pro ekonomiku zdravá, to zasejc jo.
Řádí nezaměstnanost, pomozte nám s budováním továren zamořujících životní prostředí :o) (promin Salmárku) http://dracidoupe.cz.myminicity.com/ind