Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Nathaka Warrior: No že mě se to občas stává taky víš :)

Ikonka uživatele axel

Uživatel úrovně 0

Nathaka: Ano, taky se mi zdá divné, když se tu delší dobu (v tomto případě myslím např. hodinu) nic neděje - nic v putyce, nic na fóru, nic v diskuzích... Připisuju to za vinu studiu VŠ;-)

Ikonka uživatele Barbar Cohen

Uživatel úrovně 0

Zase se může docela zakládat na pravdě.

Ikonka uživatele Spize

Uživatel úrovně 0

Možnost "Nevím" je taková... nevýrazná, chudinka.

Ikonka uživatele Nathaka Warrior

Uživatel úrovně 1

Alcator: To máš na mysli pana Jokera z nového Batmana? Tyjo, tak zas tak rád vás nemám.

konopaslik: To máš pravdu. I když já bych pro takovou možnost volil spíš možnost Nevím a doplnil bych to. Ta možnost "Určitě přijdu" má zkrátka ukazovat, s kolika lidmi se má počítat na jistotu.

anarion: To se stává poměrně často, myslím, že aktivitu komunity (nejen ty) trochu přeceňuješ. Občas se hodně divím, jak je možné, že se tu nic neděje a nikde nic nepřibývá, když je online i padesát lidí. Trochu nechápu, co tady ti lidi vlastně dělají.

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Nathaka Warrior: Stalo se ti někdy, že jsi prolistoval putyku, odpověděl na stoly, kde byl novej příspěvek, napsal k dílům a na chatu nikdo nebyl... jó, pár lidí bylo on-line, ale dělali si svoje a ty jsi tady byl a říkal si... co teď? :D

Ikonka uživatele Alcator

Uživatel úrovně 3

Nathaka by zasloužil trik s tužkou.

Ikonka uživatele konopaslik

Uživatel úrovně 0

Autor ankety nějak opomněl uvést možnost "přijdu na < 100%, ale termín je v tom irelevantní". Možnost "Určitě přijdu" s uvedením nejistoty v komentáři je této variantě z oněch nabízených nejblíže...

Uživatel úrovně 1

Takhle v noci vás mám všechny raději. (Asi že tu moc nejste...)

Ikonka uživatele Spize

Uživatel úrovně 0

Když tak na to teď koukám, myslím, že to chápu. Díky.

Uživatel úrovně 1

Spize: Skorpion trefně rýpe do toho, že když je možnost "Určitě přijdu", přičemž slovo určitě většinou chápeme jako "na sto procent", tak by pro tu možnost neměli hlasovat lidi, kteří přijdou "snad" (což rozhodně chápeme jako "na < 100%"), pak totiž ta anketa zase ztrácí vert. :-)

Ikonka uživatele Spize

Uživatel úrovně 0

Skorpion: Co se ti na tom nezdá?

Ikonka uživatele Skorpion

Uživatel úrovně 0

Anketa:
"Určitě přijdu ať už se bude jednat o kterýkoliv termín. -- Snad ... Sam"

Proboha lidi...

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

Tobša: Jenže já nemluvím o Dradouconu ale o Pragoconu to jsou dvě různé akce jen s ím že dradoucon se obvykle koná v rámci pragoconu:-)

Ikonka uživatele Tobša

Uživatel úrovně 0

smycma: Zhlédni Aktuality a Ankety (tu poslední).

Ikonka uživatele smycma

Uživatel úrovně 0

Jen taková technická kdy bude Pragáč přesně prejže nějak v dubnu snad kolem velikonoc nu což je to pravda? Případě s kým můžu počítat že se setkáme pokud přijedu??

Ikonka uživatele Korhul

Uživatel úrovně 0

Především bych řekl, že jakékoli škatulky jsou pouze didaktické pomůcky a na dílo samotné vliv nemají.

Ikonka uživatele anarion

Uživatel úrovně 8

Nathaka, Elvis: Máte oba pravdu v tom, že je vaší diskusi záhodno přesunout na stůl. Budiž tomu napomáhej i fakt, že se přiznám, že jsem tuto diskusi nečetl... neměl jsem na ní čas a osobně mám v tématu tak trošku jasno :D (můj pohled). Pochybuji že ostatní budou brblat, pokud si na téma, budou muset dojít na příslušný stůl.

Uživatel úrovně 1

No, Elvisi, podívej, já sám jsem zastáncem spíš toho, že SW jsou sci-fi, protože podle mě je ten žánr definován i kulisami, nicméně takový Cohen tvrdí, že SW jsou fantasy, protože ten příběh je skoro navlas stejný jako ve většině fantasy - princezny, rytíři, zlý vládce, válka, rebelové, hrdinové - akorát kulisy jsou sci-fi a to prý nestačí. Odkážu tě teda k tomu stolu, čili viz:

Stůl StarWars
by CrazyMys
Diskuze o hvězdných válkách, o fenoménu který představují... <aktuálně: Jsou SW fantasy?>
ID stolu: 1408
Zařazen v sekci: Pódium

A jestli budešna DraDouConu, můžeme si poudat i bez textu. :B

Ikonka uživatele Elvisův_duch

Uživatel úrovně 5

Nathako, mohu-li se bránit, nerad bych to však rozmazával tady na fóru, neboť se to prý nemá a je to už v rovině dosti specifické. Tedy hlavně mě zajímá, proč jsou HV brány jako fantasy? Co k tomu člověka vede? Neshledávám příliš mnoho typicky fantastických prvků v HV. V našem kontextu je to řekl bych víc než průkazné...

Co se týče magie a síly. Opět vztáhnu-li to ke kontextu, nemůžeme si dovolit magii v PP vykládat vědecky, neboť to nám autor zkrátka nenabízí. Co se týče magie v drd, primárně funguje nadpřirozeně, stykem s nadpřirozenými sférami, s magickou mocí přírody atd. A jmenuje se to, pozor, MAGIE. Mít pravidla po ruce, napsal bych, co tam o magii stojí. Její veličinou je mag. Čím přesně je ale mag podložen se jen můžeme dohadovat (potenciál, zkušenost, bystrost, vnímavost???) Situace v HV je daleko vědečtější, podložená "reáliemi". Jedná se o SÍLU (nikoli o magii), SÍLU jako fyzikální veličinu, která je podložena KONCENTRACÍ midichl. v krvi každého tvora. Co jsem chtěl říci? Musíme rozlišovat pásmo fakt, reálií a pásmo interpretace! Magie je v DrD podána jako nadpřirozená energie, ale PJ ji může interpretovat jako vesmírné proudění, hodnotu midich. v krvi atd. V HV se nám může síla jevit jako nadpřirozená síla, ale asi tak jako třeba elektřina, oheň atd. - je přímo podložena reálnými základy (samozřejmě pro ten daný fikční svět). K síle je přistupováno naprosto racionálně. Ale takto se můžeme hádat dohlelůja, navíc nenávidím tohle poudání přes text:D.