Zloděj

Lasička zlodějova Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Lasička Zlodějova

Nemusí jít přímo o lasičku, ale o jakoukoliv kunovitou šelmu ( kuna, norek, ... ) vždy ale velikosti A0!
V mém případě jde o lasičku.

Základen je ochočit si lasičku.
Pokud zloděj prodělá jeden vícvik s lasičkou u svého mistra může lasičku naučit specialní zlodějskou akci.

Lasička se naučí sebrat věci nepozorným lidem.
Vše probíhá stejně jako učení jakékoliv jiné akce.

Příklad:
Lupič Deleric přišel do města a namířil si to rovnou na tržiště. Svou lasičku nechal schovanou v torně. K rohu domu kde si rozložil sve nadobičko ( pochodně, míčky, ... ) položil svou tornu. Začal svolávat lidi a míčky létaly nad jeho hlavou jak nesené kouzlem. Když se kolem něj sešlo asi 30 lidí zvedl pochodně a třikrát s nimi zaklepal o zem. Zapálil je a výhazoval nad hlavu a znovu chytal. Když zhasla poslední pochodeň, ozval se poslední potlesk a k jeho nohoum se sneslo nekolik stříbrných a pár měďáků. Deleric sebral míčky, pochodně a tornu která měla niní o hezkých pár mincí navíc.

Z příkladu je jasné že lasička při představení vyběhla z torny a ukořistila několik měšců. Také je z něj jasné, že lidé musí sledovat ( a to velmi upřeně ) něco jiného než svoje měšce. Lasička neviběhne jen tak sama od sebe, potřebuje signál ( zaklepání pochodní ... ).

Zatím to šlo jednoduše tak niní trochu DrD

Zloděj musí zaujmout několik lidí ( minimálně 10 ) svou dovedností - akrobacie, hraní skořápek, ...

Lasička vyběhne až na znamení které se naučila. ( uvažujeme asi jednu směnu po začatku představení, hry ... )

Lasičky úspěch podléhá procentuelnímu hodu:

-základní pravděpodobnost úspěchu je 40%

K základní pravděpodobnosti se přidává bonus za počet lidí ( 20 lidí +5%, 30 lidí +10%, 40 lidí +15% ...).
Poté se přičte nebo odečte bonus za zlodějův úspěch ( neúspěch ) v dovednosti
totální úspěch ( lidé jsou velice zaujati ) +10%
úspěch ( lidé jsou zaujati ) +5%
neúspěch ( lidé se nudí ) -5%
fatální neúspěch ( lidé se rozcházejí ) -10%

Pokud lasička neuspěje hodí si hráč proti pasti Char 5 nic/odhalení krádeže
Jestli že padne lasičce ( respektive hráči ) v hodu na procenta fatální neúspěch je nucen házet si proti pasti Char 9 nic/odhalení loupeže.

Při úspěšném hodu na procenta lasička uzme měšec a odnese ho do torny ( nebo jiného krytu na zemi )

Obsah měšce může PJ určit sám nebo hodem kostkou ( 1k6 ... zlatých, 1k10 ... stříbrných, 2k6 ... měděných )

Lasička se může naučit uzmout předměty toliko zavěšené na pásku, torně, ... ( nikoliv však v torně, kapse, pověšené na krku, ... )!

Na úspěch lasičky se hází každou směnu představení!

Během jedné směny stihne lasička vzít jeden měšec!

Lasička nerozlišuje co bere! Tím pádem může přinést i prázdný měšec nebo jen kus hadru který visel někomu u pasu!

Tímto způsoben je možno vydělat více zlatých za své dovednosti při kterých se jinak snažíte žonglovat celý den a dostanete jen pár měděných se slovi jdi pryč, najdi si pořádnou práci ... Také ale podstupujete větší riziko že vám někdo usekne ruku!

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Ako tá lasička získa mešec priviazaný k pásu? To ho odviaže - čím? Alebo odhryzne - tiež divné...
Koľko môže vážiť predmet, aby ho lasička dokázala uniesť = nosnosť lasičky ?
Ako určíme, že zlodej zaujal práve 10 osôb? A prečo počítame charizmu zlodeja, a nie lasičky?
Gramatika!


 Uživatel úrovně 0

jeste si dovolim poznamku. rekl bych, ze mnohem vhodnejsim prodejcem ochocenych a vycvicenych zvirat je hranicar. spise nejaka cp se schopnostmi hranicare, ktera napr. pracuje pro cech a cvici jim drobnou havet. samozrejme by to zvladl i mistr zlodeje, ale trvalo by mu to mnohem dele .a myslim si, ze na to chut ani cas.


 Uživatel úrovně 0

Nuže je to základ k něčemu většímu. Dalo by se to rozpracovat více. Taková kolčava bude mít jiné možnosti oproti hranostaji. Taky se určitě takto inteligentní zvíře bude schopno naučit i víc úkonů, i když nalezení měšce a jeho odnesení je dosti složitá věc a jestliže už jsme u té matematické olympiády, viděl bych tam pravděpodobnost na ukradení něčeho jiného, než měšec. Lidi u sebe nosí různé věci, lasička si taky třeba splete provázek a někomu spadnou kalhoty apod...
Takže jak řekl klasik: "Nápad jistě dobrý! Leč provedení nebylo dobré."
Nuž nějakou práci jsi si s tím však dal, škoda těch pravopisných chyb, které to celé hodně sráží...


 Uživatel úrovně 0

Mě se líbí nápad, ale není to tak úplně zprcované. Nějak se mi nezdá, že čím víc lidí, tím větší úspěch. Jasné je, že pokud by tam byli dva lidi je to zhola nnemožné, ale zase když jich tam bude dvacet, tak i kdyby byl celý dav, kdovíjak zaujat, tak je nesmysl, aby se za celou dobu soustředil jen na lupiče. tim chci říct, že by si jí taktéž z těch mnoha lidí všiml a nevim, co by říkal kdyby po náměstí viděl běhat lasičku mezi desítkami lidí s měšcem v tlamě... :)


 Uživatel úrovně 3

Brrr...

Můžeš mi vysvětlit, proč:
- Zloděj používá dovednost, která spotřebovává profibody, poté na základě jejího výsledku získá pravděpodobnost pro lasičku (velmi slabý procentuální bonus), ovšem ověření této pravděpodobnosti je zde vlastně jen kvůli tomu, abys určil nebezpečnost pasti pro zloděje???

Vždyť se nad tím zamysli: Zlodějova dovednost, použitá pro zaujetí davu + Vycvičenost lasičky + k10 ~ 10 ~ povedlo se / nepovedlo se.

Tohle mi osobně vadí nejvíc, že z role-playingové záležitosti, kdy by hráč měl mít příležitost vyniknout jako herec ("Jen pojďte blíž, paničko, levá noha dopředu, pravá noha dopředu, taky se tomu říká chůze..."), děláš ve skutečnosti matematickou olympiádu (Hod na past, přičti bonus, hoď na procenta, zjisti výsledek, hoď na past, hoď na získaný obnos).
To ani nemluvím o tom, že jednou při neúspěchu mluvíš o odhalení krádeže a jednou při odhalení loupeže (měl by sis zjistit, jaký je mezi tím právní rozdíl :-) )

Poslední věc: ODFLÁKL JSI KONTROLU PRAVOPISU A PŘEKLEPů! Máš nainstalovaný Word? Tak ho použij!

Je mi líto, je to dobrá myšlenka (4*), ale nerespektování pravidel a odfláknutá úprava ti to hrozně moc pokazily...


 Uživatel úrovně 0

ja si nedokazu predstavit, ze by me osobne okradla lasicka o mesec u pasu. to by mi preci musela vylezt po noze, aby mohla prekousnout provazek od mesce. a to bych si urcite vsiml.
spise bych videl vyuziti malych zvirat v jeskyni k pruzkumu apod. nez ke kradezi.
jinak souhlasim s zakl. psti, podle me se to jednou lasicka nauci a uz se moc nezlepsuje. ji je v podstate jedno, jestli ji chyti nebo ne. spise bych dal vice procent na uspech a pripadny neuspech vystoupeni (napr. tot. uspech +25 az po fat. neuspech -25).

nakonec hrozna gramatika. kdyz nestihas pravopis, dej to nekomu klidne ze tridy, at ti to opravi.


 Uživatel úrovně 5

1) „Základen je ochočit si lasičku.“ - Po prvé: „Základem“ a nie „Základen“... Po druhé: Ako si ju zlodej ochočí? To tu kľudne mohlo byť napísané, skvalitnilo by to príspevok!

2) „ Pokud zloděj prodělá jeden vícvik s lasičkou u svého mistra může lasičku naučit specialní zlodějskou akci.“ - Môže ju naučiť aj niečo iné ako túto „akciu“? Lebo keďže píšeš o lasičke (podľa názvu) a nie len o jej jednej „schopnosti“, tak by si mal aspoň spomenúť, že či sa môže učiť aj niečo iné.

3) „ Zloděj musí zaujmout několik lidí ( minimálně 10 ) svou dovedností - akrobacie, hraní skořápek, ...“ – nestačilo by jednoducho vyvolať rozruch? Musí na to použiť práve dovednosť? Ja osobne zastávam názor, že vlastnosti povolaní by nemali byť odvodzované od dovedností.

4) „základní pravděpodobnost úspěchu je 40%“ - podľa mňa by to nejakým spôsobom mala ovplyvniť buď úroveň zlodeja alebo počet spoločných výcvikov s lasičkou. Treba si uvedomiť, že lasička bude čím ďalej, tým šikovnejšia...

5) Hody proti pasci pri lasičkynom neúspechu sú slabé. Určite pri fatálnom neúspechu by mala byť vyššia, lebo Chr ~ 9 nebýva pre zlodeja veľkým problémom prehodiť. Navyše si mohol ešte doplniť, že pri hode k% - 00 sa lasička už nevráti (čo by sa ľahko mohlo stať!)

6) „Při úspěšném hodu na procenta lasička uzme měšec a odnese ho do torny ( nebo jiného krytu na zemi )“ - prečo by mal byť úkryt na zemi? Na strom by lasička nemala problém vyliezť! Toto obmedzenie je úplne zbytočné!

7) Páči sa mi ten systém určovania peňazí v mešci...

8) „Lasička se může naučit uzmout předměty toliko zavěšené na pásku, torně, ... ( nikoliv však v torně, kapse, pověšené na krku, ... )!“ - aj meč? Alebo dýku? A prečo by nemohla vybrať niečo z torny? Možno vy mala menšiu pravdepodobnosť, ale je to kľudne možné, tak prečo nie?

9) „Na úspěch lasičky se hází každou směnu představení!“ - dá sa nejakým spôsobom (napr. iným znamením) zastaviť lasička, aby už prestala kradnúť? Alebo prestane až keď zlodej dokončí predstavenie?

10) Akým spôsobom lasička zvolí postavu, ktorú okradne? Náhodne? Alebo jej to nejako naznačí zlodej?

11) Najväčšou chybou mi pripadá slabé využitie lasičky pri dobrodružstvách. Možno že sa dá využiť na kradnutie, ale pre dobrodruha je to nanič, pretože hráč sa obvykle nesnaží kradnúť len tak a preto je pre neho lasička zbytočná!


Suma sumárum: Príspevok by to bol dosť dobrý, keby tam o tej lasičke bolo viac, ako 1 schopnosť a dalo by sa to využiť, ale takto to nie je na viac, ako 2* (tá schopnosť je predsa len dobre spracovaná...).

S úctou Igi...