Zloděj

Lasička zlodějova Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Lasička Zlodějova

Nemusí jít přímo o lasičku, ale o jakoukoliv kunovitou šelmu ( kuna, norek, ... ) vždy ale velikosti A0!
V mém případě jde o lasičku.

Základen je ochočit si lasičku.
Pokud zloděj prodělá jeden vícvik s lasičkou u svého mistra může lasičku naučit specialní zlodějskou akci.

Lasička se naučí sebrat věci nepozorným lidem.
Vše probíhá stejně jako učení jakékoliv jiné akce.

Příklad:
Lupič Deleric přišel do města a namířil si to rovnou na tržiště. Svou lasičku nechal schovanou v torně. K rohu domu kde si rozložil sve nadobičko ( pochodně, míčky, ... ) položil svou tornu. Začal svolávat lidi a míčky létaly nad jeho hlavou jak nesené kouzlem. Když se kolem něj sešlo asi 30 lidí zvedl pochodně a třikrát s nimi zaklepal o zem. Zapálil je a výhazoval nad hlavu a znovu chytal. Když zhasla poslední pochodeň, ozval se poslední potlesk a k jeho nohoum se sneslo nekolik stříbrných a pár měďáků. Deleric sebral míčky, pochodně a tornu která měla niní o hezkých pár mincí navíc.

Z příkladu je jasné že lasička při představení vyběhla z torny a ukořistila několik měšců. Také je z něj jasné, že lidé musí sledovat ( a to velmi upřeně ) něco jiného než svoje měšce. Lasička neviběhne jen tak sama od sebe, potřebuje signál ( zaklepání pochodní ... ).

Zatím to šlo jednoduše tak niní trochu DrD

Zloděj musí zaujmout několik lidí ( minimálně 10 ) svou dovedností - akrobacie, hraní skořápek, ...

Lasička vyběhne až na znamení které se naučila. ( uvažujeme asi jednu směnu po začatku představení, hry ... )

Lasičky úspěch podléhá procentuelnímu hodu:

-základní pravděpodobnost úspěchu je 40%

K základní pravděpodobnosti se přidává bonus za počet lidí ( 20 lidí +5%, 30 lidí +10%, 40 lidí +15% ...).
Poté se přičte nebo odečte bonus za zlodějův úspěch ( neúspěch ) v dovednosti
totální úspěch ( lidé jsou velice zaujati ) +10%
úspěch ( lidé jsou zaujati ) +5%
neúspěch ( lidé se nudí ) -5%
fatální neúspěch ( lidé se rozcházejí ) -10%

Pokud lasička neuspěje hodí si hráč proti pasti Char 5 nic/odhalení krádeže
Jestli že padne lasičce ( respektive hráči ) v hodu na procenta fatální neúspěch je nucen házet si proti pasti Char 9 nic/odhalení loupeže.

Při úspěšném hodu na procenta lasička uzme měšec a odnese ho do torny ( nebo jiného krytu na zemi )

Obsah měšce může PJ určit sám nebo hodem kostkou ( 1k6 ... zlatých, 1k10 ... stříbrných, 2k6 ... měděných )

Lasička se může naučit uzmout předměty toliko zavěšené na pásku, torně, ... ( nikoliv však v torně, kapse, pověšené na krku, ... )!

Na úspěch lasičky se hází každou směnu představení!

Během jedné směny stihne lasička vzít jeden měšec!

Lasička nerozlišuje co bere! Tím pádem může přinést i prázdný měšec nebo jen kus hadru který visel někomu u pasu!

Tímto způsoben je možno vydělat více zlatých za své dovednosti při kterých se jinak snažíte žonglovat celý den a dostanete jen pár měděných se slovi jdi pryč, najdi si pořádnou práci ... Také ale podstupujete větší riziko že vám někdo usekne ruku!

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Měl by si více rozepsat ochočování a vyučování lasičky. Krom pravopisných chyb bych vytknul způsob krádeží. Měl bys ho rozepsat, lasička by mohla zloději posloužit i jinačím způsobem, než jen při veřejném vystoupení.
Nápad je to dobrý, ale zpracování se ti příliš nepovedlo.


 Uživatel úrovně 0

A do háááááJečka zelenýho! Fakt promiň, moc se omluvuju! ááá Já su magor! Fakt sorry.. fff, hups....


 Uživatel úrovně 0

Jak v matematice
1) Nápad slušnej, ale už ohranej 2*
2) Spracování- výcvik s lasičkou ja za stejnou cenu?Co tedy potom jí,.. Hochu za darmo ani kuře nehrabe a u zlodějů to platí dvakrát a to fest!Hele, když seš po mě plazí nějaká chlupatá potvora(to bych přežil)a ještě k tomu mě chce okrást, myslíš že si ji nevšimnu? Já si rejpnu, jO Proč kunovitá šelma, co takhle opice, ta se mě osobně jeví jako šikovnější zlodějíček : ), promiň.. 2,5*
3) úprava fajn3*
4) celkový dojem 2*

"cink,cink" = 2*


 Uživatel úrovně 0

No já jen jednu malou poznámku. Co si vybereš jako zloděj, jednu směnu "šaškovat" (s úspěchem na krádež nějakých 50%) a nebo použití vlastnosti zloděje s lepšími procenty (na vyšších úrovních - na těch v PPZ to snad ani nemá cenu riskovat).

Dobrý nápad, ale takto pro mne nereálné pro hru 1*.


 Uživatel úrovně 0

No jen by me zajimalo jak je asi takova lasicka napadna...Kdyz opomenu ze by mi asi jako Krolovi valečnikovi nedosahla skoro ani na koleno...(natoz na pas) JAK K SAKRU TA LASICKA KRADE??? MA V RUCE MINIATURNI DYKU, KTEROU ODREZAVA JEDEN MESEC ZA DRUHYM??? Ja teda nevim ale me se to zda dost divne... Je to naprosto nerealne aby lasicka lezla mezi lidmi a kradla....

Za snahu 1*


 Uživatel úrovně 0

Cteny Jaris,

Kedysi davno, ked som hraval s mojou starou druzinou, tiez sme mali zlodeja, ktory taketo nieco vymyslel, obnovilo mi to stare spomienky... Ach, to boli casy...

ale ku prispevku:
Aka je pasca na ochocenie lasicky? A jedna sa o normalne ochocenie z pravidiel, alebo ma zlodej vacsiu sancu na ochocenie, ako ktokolvek iny?
Celkom nesuhlasim s tym, ze lasicka ma pravdepodobnost 40% a ta sa nijako behom dalsich prestupov na uroven nezlepsuje, suhlasim s Igim, myslim, ze praxou (postupom na uroven) by sa lasicka zlepsila.
Ake su reakcie ludi v pripade, ze je lasicka odhalena? Zacnu sa rozchadzat? Alebo vykrikovat vsade navokol <u> kradez, kradez </u> ? Alebo ostanu pozorovat zlodeja aj napriek tomu ze boli okradnuti? Uznavam, ze je to na fantazii PJ, ale mohol si napisat aspon pribliznu reakciu, alebo si mal napisat <u> Co sa stane, je na fantazii PJ... </u>
No a ked sa zamyslim a uvedomim si, ze lasicka (nech je aka kolvek mala), je stale zviera, ktore vazi aspon 0,5 kg (niesom odbornik, je to moj odhad), je pre mna tazke si predstavit ako sa skrabe po obleceni ludi , snaziac sa odhryznut mesec vysiaci na (kozenom) povraze... neznizuje sa jej pravdepodobnost v zavislosti od terenu? Na mieste so stromami , krikmi a travou to bude asi lahsie ako na holej zemi, lebo lasicka si moze pomoct vylezenim na krik, je menej napadna kedze je to v prirode...

Celkom sa mi pacilo, ze zlodej musi pouzit signal, aby lasicka reagovala, dodava to tomuto prispevku viac realnosti.

Posledny bod je pouzitelnost: suhlasim s Igim, je to dost slabo vyuzitelne v dobrodruzstve, ked potrebujes ukradnut kluce od Tvojej cely, asi Ti to zonglovanie velmi nepomoze... iba co si straznici budu mysliet, ze nieco chytas.
Tato lasicka je teda pouzitelna iba v pripade, ze zlodej potrebuje ziskat peniaze a stravi par dni zonglovanim na karnevale, co tiez nieje bohvieako efektivne...

Pouzitelnost rozhodla, davam 2*, napad sa mi celkom pacil, ale suhlasim s Maratom: "...pokud se však takto vymyšlené vychytávky zpřístupňují ostatním, nelze je jen vzít a přepsat v té formě. Autor se musí zamyslet, jestli náhodou věc, tvora, postavu nevyužvá jen omezeně (lasička - okrádání na tržišti) a jestli by se nedala využít lépe a zajímavěji."

Verim, ze Ta to, Jaris, neodradi od dalsieho tvorenia a verim, ze Tvojmu dalsiemu prispevku budem moct dat lepsie hodnotenie,
s pozdravom,

Raukó


 Uživatel úrovně 0

Zdá se mi to dosti nevyužitelné a narušující sistém, jinak bezva nápad..
A chibí cena lasičky a jejího vícviku


 Uživatel úrovně 0

Leccos bylo již řečeno. Hlavně s Igiho hodnocením se mohu ztotožnit.
A něco k tomu: Každý kdo hraje drd si jako hráč, popř. jako PJ vymýšlí nějaké vychytávky. Podle stylu hry jsou více či méně domyšlené a dovedu si představit, že i takto popsaný tvor má ve vaší hře přesně to využití, které mít má.
Pokud se však takto vymyšlené vychytávky zpřístupňují ostatním, nelze je jen vzít a přepsat v té formě. Autor se musí zamyslet, jestli náhodou věc, tvora, postavu nevyužvá jen omezeně (lasička - okrádání na tržišti) a jestli by se nedala využít lépe a zajímavěji. Musí sladit se všemi pravidly - i těmi, které ve hře nevyužívá - a zároveň zajistit, aby se věc nestala jen něčím, co v pravidlech funguje, ale i něčím, co nutí hráče k roleplayingu...
Proč by zloděj měl používat lasičku k okrádání lidí na tržišti, když si je klidně může okrást sám? Nehodila by se lasička spíš na místa, kam se zloděj sám nedostane? A neměl by její výcvik být podmíněn tím, aby dokázala rozeznávat předměty a ne - jak píšeš - kusy hadru, které někomu visí u pasu?
Mimochodem - zde popsanou funkci dokáže takový ďáblík se svou teleportací a inteligencí plnit mnohem lépe.


 Uživatel úrovně 0

Když to přepracuješ, může to být velmi zajímavé - hlavně bych přidal schopnosti a postupný výcvik lasičky. Hlavně zapracuj na pravopise.


 Uživatel úrovně 0

Dal jsem dvě a to proto že tě nenapadlo (nebo aspoň si to tu nenapsal) že lasička může proklouznout kamkoli (takřka) nepozorovaně a může uzmout i věci ležící na nějakém místě třeba
měšec ležící na stole u dost opitých štangastů hrajících karty
nebo něco v paláci ležící uprostřed chodby na podstavci
možná to chce zkušenějíší lasičku i zloděje ale stačí když ji na něco zloděj pošle

a taky si nenapsal co ta lasička unese

ale lívbí se mi to že lasičku má zloděj a né hraničář