Zloděj

Suverenita Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 18

"Když půjdete dost sebevědomě a suveréně nikdo vás nezastaví."

Pravděpodobnost: 3+(2*úroveň) + CH

Tato schopnost umožňuje zlodějovi dostat se z těch nejneuvěřitelnějších trapasů a situací. Pokud zloděj uspěje působí na své okolí tak sebevědomě a suveréně, že může klidně projít kolem stráže, uklidnit rozzuřený dav či beztrestně pozdravit krále lidovým způsobem (Čau, Pepo!) atp.

Nic z toho však není stoprocentní ani při úspěchu. "Cíl" (tj. všichni, na koho momentálně zloděj působí) si hází na past int-8-neúčinkuje/účinkuje. Neúčinkuje znamená, že zloděj sice provedl, ale cíl se chová, jako kdyby se to zloději nepodařilo (suverenita). Pokud u "cíle" nastane totální úspěch, tak suverenita účinkuje absolutně opačně (zloděj působí jako nicka nebo drzý spratek. Na 16. úrovni je past 9, na 26. je 10 a na 36. je 11.

Thanks to: můj sešit, kterej to všechno snese; ten kdo to uvolnil do oběhu; všem, kteří tomu dají alespoň 1* a největší díky patří Mavevovi, který mi s tím pomohl.

Diskuze

 Uživatel úrovně 3

Tak si to představme: Zloděj je na královském bálu - stovka pozvaných hostů plus stovka jejich manželek. Zloděj provede trapas (pustí větry) a rozhodne se použít suverenitu, aby se z toho dostal. Načež PJ vezme kostky a hodí si dvěstěkrát proti pasti - za každého z přítomných jednou... Už z toho vidím, že je to absurdní.

(Doporučuji všimnout si, že pokud například Theurg zkusí pomocí sfér změnit minulost, háží si na past "pamatování si minulosti" jenom ti jedincové světa, kteří jsou Level 14 a výš, právě proto, aby PJ nestrávil zbytek života házením si za každého z milionu obyvatel.


 Uživatel úrovně 0

Celkem dobrý nápad, ale myslím, že tohle nepotřebuje další zvláštní schopnost. Celou takovouto situaci má rozhodnout pj (pokud se o něco takového hráč pokouší). Je přece hloupost nějaké postavě něco vervat i když se normálně chová úplně jinak...


 Uživatel úrovně 0

Pro tuto schopnost je velmi důležité konečné rozhodnutí PJ... PJ je totiž (pro ty kdo to neví) ten nejdůležitější, takže ačkoli se třeba použití povede, nemusí to nakonec vyjít tak jak zloděj chce...


 Uživatel úrovně 0

Se bude hodit.


 Uživatel úrovně 5

Tak vážení přátelé, vážně i nevážně. S lehkým úsměvem na rtech i ledově křišťálovou slzou smutku u oka vám všem, moji drazí, oznamuji, že vyhlašuji jakýsi neoficiální konkurz na redaktora této rubriky.


Důvodem je moje dlouhodobější hraní GURPS, ke kterém jsem přestěhoval svou pozornost a prodání pravidel drd. Jelikož mechanismy v hlavně nemám a tak bych vás nerad škodil, rozhodl jsem se k tomuto těžkému kroku. Nebojte ale, neodcházím úplně a můj stín bude ještě po dlouhou dobu krýt sluneční paprsky dopadající na jablka vaší práce.


Pokud se chcete utkat ve snaze o redaktořinu, těžkou dřinu, této bohapusté chaotické rubriky jménem… . .. . . . . .. . . .Zloděj!!! …… tak, nejlépe na moji adresu ve zdejší interní poště, pošlete určitou vizi, podle které budete příspěvky schvalovat, jaké budete upřednostňovat, jak se budete k uživatelům chovat. Tedy jestli jste ochotni pro ně založit stůl, kam budete k veřejnému dostání dávat neschválené příspěvky a s jejich autory o nich diskutovat, či jestli máte i další a další řešení. To vše napište. Nezapomeňte, že jako redaktor musíte být výřečný a tedy nějaký ten řádek navíc vám nesmí roztrhat prsty až ke kloubům na předloktích. (to je tam, kde se paže ohýbají, opíráte se o ně v hospodě).


Hodnocení příspěvků je anonymní, tedy my redaktoři stejně nevíme, koho schvalujeme. Jen informace, která je myslím podstatná.




Závěrem vám prozradím jednu důležitou věc. Aby vaše příspěvky nečekaly po dobu dlouhatánského výběrového řízení, rozumějte toho, jak se budu rozhodovat mezi těma dvěma, kteří by se mohli ozvat, nebo poučovat alespoň toho jednoho co a jak, což by mohla být delší doba, tak jsem se rozhodl, že mi bude vypomáhat člověk jménem konopaslik. Berte toto v povědomí. Přístup do redakčního systému nemá a proto bude moje hodnocení na jeho doporučení a jeho komentář jako komentář můj. Rozumíme si, doufám, že ano.



 Uživatel úrovně 0

Podla mna je to celkom dobry napad :)


 Uživatel úrovně 0

Tohle je dle mého názoru pokryto schopností nenápadnost a není na to potřeba zvlášť dovednost.


 Uživatel úrovně 0

Výborný nápad. Zpracování už horší. Chtělo by to zahrnout do hodů úroveň, možná i inteligenci cíle.


 Uživatel úrovně 0

Jak už napsal Megahu, tady má rozhodovat roleplaying hráče a ne 1k10...

Takže podle mě je to zbytečné a špatně využitelné...

1* za snahu.


 Uživatel úrovně 0

Ja tedy nevidim ani dobry napad. Je dost silne. Chci rict jen jedno slovo: "Roleplaying". Tot vse.
Megahu