Zloděj

Cvičená Myš Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 23

… největší objev v mé zlodějské kariéře a také velice užitečný pomocník byla „má‘‘ myš. Pro ty co se chtějí stát nejobávanějšími zloději v okolí tu mam par rad, jak si takovou myš pořídit a vycvičit tak dokonale, aby ho na slovo poslechla. Z knihy: Jak chovat, cvičit a ovládat myš .

Jako první si takto ochočila myš Gabriela (elf-sicco), která o tom sepsala velice podrobnou knihu: Jak chovat, cvičit a ovládat myš. Myš si muže vycvičit kdokoliv kdo má k dispozici Zakrslou myš a ovládá dovednost Výcvik malých zvířat. Nejprve vám popíšu jak si myšku vycvičit, poté jak ji budete ovládat a nakonec kde si Zakrslou myš můžete pořídit.

Výcvik:

Jak již bylo zmíněno k výcviku je potřeba umět dovednost Výcvik malých zvířat, která se dá naučit ve vybraných zlodějských či loveckých školách. Takto se dají vycvičit i jiná zvířata, jaká to už nechám na každém PJ zvlášť. Takže přejdeme k samotnému výcviku: zvíře je možno naučit pouze omezený počet úkolů, tento počet dostaneš hodem 1k10 za každý jeden bod životaschopnosti. Tyto úkoly si vymýšlí postava sama a po dohodě s PJ se je pokusí zvíře naučit. Zde je tabulka dovednosti Výcvik malých zvířat.

Vlastnost: INT
Obtížnost: Těžká
Ověřování: Při učení nového příkazu
TU: Zvíře se rozkaz naučilo a má bonus +3 při použití
U: Zvíře se rozkaz naučilo
N: Zvíře se rozkaz moc nenaučilo a má postih –2 při použití
FN: Zvíře se rozkaz vůbec nenaučilo a má postih –5 při použití

Poznámka: Při učení se spotřebuje určitý materiál na stavbu nejrůznějších prolézaček aj. cenu materiálu dostaneš tak že vynásobíš ŽIV. deseti.

Ovládání:

Nyní jsme u ovládání již vycvičeních zvířat i zde potřebujeme dovednost dá se naučit na stejných místech jako Výcvik malých zvířat. Při ovládání se uplatňuje bonus získaní při výcviku. Jinak je úplně jednoduché jakmile zvíře uslyší či uvidí signál, který se naučilo při výcviku splní rozkaz, který je snim spojen. Zde je ona tabulka dovednosti Ovládání malých zvířat.

Vlastnost: INT/2 + OBR/2
Obtížnost: Těžká
Ověřování: Při vydání příkazu
TU: Zvíře rozkaz splnilo
U: Zvíře rozkaz splnilo, ale...
N: Zvíře rozkaz neprovede
FN: Zvíře rozkaz provede, ale nezdaří se mu

Poznámka: U vlastnosti se inteligence zaokrouhluje nahoru.

Zakrslá myš:

Tak už jsme u poslední části a tou je samotná myš. Zde jsou parametry Zakrslé myši.

ŽIV: 1
UČ: (-3+3/1) 0/+1
OČ: (+5+0) 5
ODL: 4
Velikost: A0
Bojovnost: 4
Zranitelnost: zvíře
Pohyblivost: 12/šelma
Vytrvalost: 5/šelma
INT: 1
Zkušenosti: 5

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Chtělo by to příklady povelů a příkazů, ale sám si nedovedu žádný představit. Co taková myš dokáže? Moh by to být špeh, nebo by mohl ukradnout prstýnek či řetízek. Na prvních třech úrovních hodně pomůže, ale to si ho zase nedokáže ochočit a vycvičit, protože asi nebude dostatečně ovládat dané dovednosti.
Jo, u dovedností použij charismu, ale to už tu někdo říkal.
3*


 Uživatel úrovně 5

Charakteristiky myši jsou dost přehnané. Sice nemám po ruce pravidla, ale určitě je silnější jak obyčejná krysa.

K ochočování se používá charisma nikoliv inteligence. Od toho tam ta charisma je.

Tak jak je to tu popsané je využití myši naprosto minimální. Maximálně ji využít jako poštovního holuba. Kouzelník nebo hraničář, by z tohohle dokázali vytěžit daleko více, než zloděj. Takže je to vlastně k ničemu.


 Uživatel úrovně 1

Další příspěvek, který je dobrý, ale na to aby se stal velmi dobrým, mu chybí ta omáčka. Tenhle popis se mi zdá dost strohý. Nevím jak ty, ale já mám rád, když se příspěvek dobře čte a nejde jen o luštění čísel z dovedností atd.

Když už jsi se do toho pustil a vymyslel dvě dovednosti, mohl jsi sem například uvést alespoň pár základních povelů nabo příklady pro ty dovednosti. Ne každý to z toho takhle pochopí.

Např. u toho výcviku. Past na inteligenci je těžká, což je podle mě až moc vzhledem k tomu o jakou dovednost jde, ale to je jen můj pohled na věc.
Spíše u popisů úspěchů a neúspěchů jsi měl napsat, že při fatálním neúspěchu myš zadaný úkol nevyplní, než že ho splní s nějakým postihem. To se mi zdá blbost.
Vezmi si, že fatální neúspěch má být přesným opakem toho, co majitel myši myslel.
Taklhe je pořád šance, že myš se pokusí úkol spnit. Navíc by se mohla např. pokusit utéct, nebo v dálce ucítí místnost zvaná kuchyň a vydá se tam.

Nápad to není špatný, ale něco tomu prostě chybí. Dávám 2*, ale pokud to zkusíš předělat, mohlo by to být mnohem víc. Hodně štěstí, s pozdravem Zwejk