Zloděj

Cvičená Myš Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 23

… největší objev v mé zlodějské kariéře a také velice užitečný pomocník byla „má‘‘ myš. Pro ty co se chtějí stát nejobávanějšími zloději v okolí tu mam par rad, jak si takovou myš pořídit a vycvičit tak dokonale, aby ho na slovo poslechla. Z knihy: Jak chovat, cvičit a ovládat myš .

Jako první si takto ochočila myš Gabriela (elf-sicco), která o tom sepsala velice podrobnou knihu: Jak chovat, cvičit a ovládat myš. Myš si muže vycvičit kdokoliv kdo má k dispozici Zakrslou myš a ovládá dovednost Výcvik malých zvířat. Nejprve vám popíšu jak si myšku vycvičit, poté jak ji budete ovládat a nakonec kde si Zakrslou myš můžete pořídit.

Výcvik:

Jak již bylo zmíněno k výcviku je potřeba umět dovednost Výcvik malých zvířat, která se dá naučit ve vybraných zlodějských či loveckých školách. Takto se dají vycvičit i jiná zvířata, jaká to už nechám na každém PJ zvlášť. Takže přejdeme k samotnému výcviku: zvíře je možno naučit pouze omezený počet úkolů, tento počet dostaneš hodem 1k10 za každý jeden bod životaschopnosti. Tyto úkoly si vymýšlí postava sama a po dohodě s PJ se je pokusí zvíře naučit. Zde je tabulka dovednosti Výcvik malých zvířat.

Vlastnost: INT
Obtížnost: Těžká
Ověřování: Při učení nového příkazu
TU: Zvíře se rozkaz naučilo a má bonus +3 při použití
U: Zvíře se rozkaz naučilo
N: Zvíře se rozkaz moc nenaučilo a má postih –2 při použití
FN: Zvíře se rozkaz vůbec nenaučilo a má postih –5 při použití

Poznámka: Při učení se spotřebuje určitý materiál na stavbu nejrůznějších prolézaček aj. cenu materiálu dostaneš tak že vynásobíš ŽIV. deseti.

Ovládání:

Nyní jsme u ovládání již vycvičeních zvířat i zde potřebujeme dovednost dá se naučit na stejných místech jako Výcvik malých zvířat. Při ovládání se uplatňuje bonus získaní při výcviku. Jinak je úplně jednoduché jakmile zvíře uslyší či uvidí signál, který se naučilo při výcviku splní rozkaz, který je snim spojen. Zde je ona tabulka dovednosti Ovládání malých zvířat.

Vlastnost: INT/2 + OBR/2
Obtížnost: Těžká
Ověřování: Při vydání příkazu
TU: Zvíře rozkaz splnilo
U: Zvíře rozkaz splnilo, ale...
N: Zvíře rozkaz neprovede
FN: Zvíře rozkaz provede, ale nezdaří se mu

Poznámka: U vlastnosti se inteligence zaokrouhluje nahoru.

Zakrslá myš:

Tak už jsme u poslední části a tou je samotná myš. Zde jsou parametry Zakrslé myši.

ŽIV: 1
UČ: (-3+3/1) 0/+1
OČ: (+5+0) 5
ODL: 4
Velikost: A0
Bojovnost: 4
Zranitelnost: zvíře
Pohyblivost: 12/šelma
Vytrvalost: 5/šelma
INT: 1
Zkušenosti: 5

Diskuze

 Uživatel úrovně 3

Naprosto nezvládnutá myšlenka.

Důvody:
1) Kvůli pitomé myši vyplýtvá zloděj desítky profibodů na DVĚ jinak naprosto zbytečné dovednosti??? Zbláznil jsi se?

2) Když má zakrslá myš životaschopnost 1, tak pasáž o tom, že počet kousků je 1k10 x životaschopnost je absurdní. Pochybuji, že by jakékoliv malé zvíře, které by si zloděj mohl ochočit, mělo životaschopnost vyšší než 1, spíš se domnívám, že myš prostě nemůže mít Žvt. 1, spíše tak 1-2 životy, protože prostě nemůže přežít rozšlápnutí.

3) Tohle je také neskutečné:
TU: Zvíře rozkaz splnilo
U: Zvíře rozkaz splnilo, ale...
N: Zvíře rozkaz neprovede
FN: Zvíře rozkaz provede, ale nezdaří se mu

Pochopte, prosím, že Základní formou úspěchu je Úspěch a při tomto výsledku by měl být výsledek více než uspokojivý. Pročtěte si, prosím, vážení autoři, popisy různých dovedností, ať máte stejný mustr, protože u spousty dovedností dokonce i Neúspěch znamená, že akce byla jakžtakž úspěšná, právě proto, že daná dovednost má za úkol vylepšit výsledek.

Škoda, nápad to není marný, ale takhle je to naprosto nerealizovatelné (na to, abych myš něco naučil, bych musel investovat 7+14+21+28 profibodů Inteligence a ještě jednou tolik Int+Obr (???)...

-- Alcator


 Uživatel úrovně 0

No nezdá se mi to zhlediska toho, že je to v sekci zloděj... Přijde mi to jako hraničářská schopnost. Potom charakteristický rysy tý malý zakrslý myšky jsou dost strašlivý... Ale jinak nápad dobrej!!!


 Uživatel úrovně 0

s myskou se da delat spousta uzitecnych veci, treba aby prinesla klic, dokazala prokousat kapsu barbarovi co nevi co s penezi nebo ji naucit tancovat :-)


 Uživatel úrovně 0

hned ji vyskouším


 Uživatel úrovně 0

Radsej cvicenu mys v hrsti ako necviceny holub na streche.


 Uživatel úrovně 5

Tak vážení přátelé, vážně i nevážně. S lehkým úsměvem na rtech i ledově křišťálovou slzou smutku u oka vám všem, moji drazí, oznamuji, že vyhlašuji jakýsi neoficiální konkurz na redaktora této rubriky.


Důvodem je moje dlouhodobější hraní GURPS, ke kterém jsem přestěhoval svou pozornost a prodání pravidel drd. Jelikož mechanismy v hlavně nemám a tak bych vás nerad škodil, rozhodl jsem se k tomuto těžkému kroku. Nebojte ale, neodcházím úplně a můj stín bude ještě po dlouhou dobu krýt sluneční paprsky dopadající na jablka vaší práce.


Pokud se chcete utkat ve snaze o redaktořinu, těžkou dřinu, této bohapusté chaotické rubriky jménem… . .. . . . . .. . . .Zloděj!!! …… tak, nejlépe na moji adresu ve zdejší interní poště, pošlete určitou vizi, podle které budete příspěvky schvalovat, jaké budete upřednostňovat, jak se budete k uživatelům chovat. Tedy jestli jste ochotni pro ně založit stůl, kam budete k veřejnému dostání dávat neschválené příspěvky a s jejich autory o nich diskutovat, či jestli máte i další a další řešení. To vše napište. Nezapomeňte, že jako redaktor musíte být výřečný a tedy nějaký ten řádek navíc vám nesmí roztrhat prsty až ke kloubům na předloktích. (to je tam, kde se paže ohýbají, opíráte se o ně v hospodě).


Hodnocení příspěvků je anonymní, tedy my redaktoři stejně nevíme, koho schvalujeme. Jen informace, která je myslím podstatná.




Závěrem vám prozradím jednu důležitou věc. Aby vaše příspěvky nečekaly po dobu dlouhatánského výběrového řízení, rozumějte toho, jak se budu rozhodovat mezi těma dvěma, kteří by se mohli ozvat, nebo poučovat alespoň toho jednoho co a jak, což by mohla být delší doba, tak jsem se rozhodl, že mi bude vypomáhat člověk jménem konopaslik. Berte toto v povědomí. Přístup do redakčního systému nemá a proto bude moje hodnocení na jeho doporučení a jeho komentář jako komentář můj. Rozumíme si, doufám, že ano.



 Uživatel úrovně 0

Dobrej nápad, ale například ta útočnost je stejná jako u sekery, což je trochu drsný.


 Uživatel úrovně 0

Parametry té mzši nejsou jen sylné, oni jsou i divné. A tu dovednost bych nějak sloučil do jedné velmi těžké na charismu(učíš jí to i s povelem, v případě povelu si tak akorát myš múže hodit na provedení a uspěšné provedení). A bzlo by vhodné napsat něco o schánění myší a o jejich ochočování atd. atp...


 Uživatel úrovně 0

Ctěný autore,

Osobně mě to zaujalo, ale zdá se mi, že některé schopnosti jsou od hraničáře, i když jako druhotné dovednosti, ale o tom sem mluvit nechtěl.
U odolnosti myši se mi 4 jeví jako slabé číslo, takže bych irčitě změnil, takovou jen těžko zasáhnout podle těch parameteru...těžko s trefíš cvičenou myš i když jsi v tom expert. popis trochu vázne, ale to mi moc nevadí...

s úctou M. n.


 Uživatel úrovně 0

Docela dobrej nápad, ale mam pár výhrad

1. Na myšku je to trochu moc silný. Obyčejná krysa je několikrát slabší a přitom, alespoň z názvu to vyplývá, je Zakrslá myš asi tak pětkrát, ne-li víckrát menší.
2. Nemám šajna, co by mohla taková myš provádět. I když někde v Africe používají hlodavce pro zjišťování nášlapných min.
3. Je toho málo, chtělo by to víc rozvést
4. Jak řekl zwejk past na inteligenci je těžká
5. Neúspěch a fatální neúspěch. Při neúspěchu nic neudělá a při fataláku úkon provede, ale nepovede se jí? Spíš bych to udělal tak, že při fataláku myška provede nějakou pitomost. Jako že třeba začne kvičet a vzbudí třebačlověka, kterému má něco čórnout. Nebo by mohla spáče teba kousnout.

Prostě by to chtělo, aby sis s trošku pohrál. Ale já oceňuju hlavně nápad, protože to je to nejdůležitější no ne? Za 3